Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dyskusje pasjonatów w dziale ogrzewanie

finlandia

Recommended Posts

Helos Amigos :D

Szkoda forum esterownik, W84u znowu ciekawie przerabia kociołek.

Szkoda też Pana Przemysława jego pracą było zajmowanie się forum, co będzie jak straci pracę? ;)

Jak kilka osób kradnie to najlepiej całe miasto zamknąć, spokój będzie po wsze czasy :)

Szkoda bardzo - szczególnie "fotorelacji" kol W84. Może tu się podzieli "patentem" na odlanie "czapy dzwonu". Jak /z czego (jaki materiał) wykonać dysze napowietrzające - schował bym je miedzy ceramiką a ścianką komory spal.

Co do reszty (forum ES) - bardzo dobrze że tak się stało, myślę że zamknięcie forum to nie stan permanentny ... trzeb mieć kontrolę. Popatrz na muratora - prawie onet.

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie widzisz prawdziwego tytułu tego wątku?

Choć nie napisany, jest przecież bardzo wyraźny

"Bić zawijana"

Zawijan Ty już chyba popadasz w jakąś paranoję, albo ja czytać nie potrafię ?

Gdzie tu w tytule wątku jest coś o Tobie czy choćby a jakikolwiek nawiązuje do Twojej osoby ?

Nie przesadzaj proszę.

Jak już napisałem gdzie indziej ja mogę majtki sprzedawać za jakiś czas albo kalesony a równie dobrze mogę nic nie sprzedawać, tyle lat z głodu na PKSowskim wikcie nie zdechłem to i może do emerytury dociągnę.

Pan Sławek radził w kalesony wejść, rozważę pewnie ale teraz coś zimy słabe to nie wiem czy się jakoś na tym wyjdzie :)

Helos Amigos :D

Szkoda forum esterownik, W84u znowu ciekawie przerabia kociołek.

Szkoda też Pana Przemysława jego pracą było zajmowanie się forum, co będzie jak straci pracę? ;)

Jak kilka osób kradnie to najlepiej całe miasto zamknąć, spokój będzie po wsze czasy :)

Darku Przemek bedzie nadal wyprowadzal spokojnie swojego psa na spacer. A nie musial chypcikiem dzielic przyjemny spacer z psem pomiedzy forum

Czytałem i jak do tej pory nie widzę tam jakiejś krucjaty przeciwko Twojej osobie.

Szkoda. Myślałem, że się trochę ponaparzam. Bardzo to lubię. W młodości, w latach studenckich, byłem zawodnikiem jednej z czołowych krajowych drużyn rugby. Właśnie z tego powodu. Teraz, kiedy sił fizycznych już ubywa, pozostaje mi tylko naparzanka za pomocą komputerowych klawiszy...

Szkoda. Myślałem, że się trochę ponaparzam. Bardzo to lubię. W młodości, w latach studenckich, byłem zawodnikiem jednej z czołowych krajowych drużyn rugby. Właśnie z tego powodu. Teraz, kiedy sił fizycznych już ubywa, pozostaje mi tylko naparzanka za pomocą komputerowych klawiszy...

Wyznanie trola :D

I tym wpisem udowodniłeś, że lubisz siać zamęt po forach internetowych. Zamiast spokojnie dyskutować, wolisz naparzanki...

Zawijan - a jak tam konferencja w tym roku? Doszliście już do jakiś wniosków w temacie czy węgiel ma przyszłość pod naszymi strzechami? W końcu to chyba już 10 lat minęło jak konferujecie? :bye:

Tak, to była 10-ta (jubileuszowa) coroczna konferencja "Kotły małej mocy zasilane paliwem stałym".

A węglem będziemy grzać jeszcze przez wiele lat.

Andrzeju,

Nieraz czytam Twoje wpisy. ,,,,

Witaj Włodku.

Nie wiem jak zacząć i od czego.

Z jednej strony patrząc, to fajnie, że czytasz to co w postach czasami napiszę.

Z drugiej strony patrząc, to gdy ja czasem przypadkiem, jakieś stare swe posty odnajduję, to przeważnie się czerwienie ze wstydu.

Po tym moim wstępie zacznę od środka Twego posta.

,,,, Jeśli uważasz, że forumowicze piszą od rzeczy, napisz coś do rzeczy -

ale tak, żeby zrozumieli. Poziom wiedzy się podniesie, wszyscy

skorzystają. ,,,,

Nie jestem pedagogiem i nie mam takich umiejętności, by w sposób łatwy, ciekawy i zrozumiały przedłożyć, to czego w większości sam do końca nie rozumiem.

Co innego znaleźć absurd , a co innego napisać (wytłumaczyć) poprawnie coś na jego temat.

,,,, Nieraz czytam Twoje wpisy. Niestety, kiedy dotyczą spraw spalania,

wymiennika i tak dalej - są (przynajmniej dla mnie) - całkowicie

niezrozumiałe. ,,,,

Przyczyn może być wiele, dwie najważniejsze poniżej.

Piszący nie potrafi poprawnie wyartykułować tego co chce powiedzieć.

Czytający nie potrafi zrozumieć co czyta.

Możesz sobie dobrać odpowiednią wersję odpowiedzi.

,,,, Jeśli nie chcesz się dzielić swoją wiedzą, pozwól innym pleść bzdury.

NIE.

Z takim stwierdzeniem z Tobą się nie zgadzam.

Przecież takie "bzdury" dużo lepiej i szybciej dyfuzją wśród piszących i czytających, niż powietrze z gazami w komorze spalania kotła.

Edytowane przez Andrzej_M_

Tak, to była 10-ta (jubileuszowa) coroczna konferencja "Kotły małej mocy zasilane paliwem stałym".

A węglem będziemy grzać jeszcze przez wiele lat.

Pozostaje już tylko wyprowadzka z powrotem na osiedle do miasta. Tam powietrze mniej zasobne np benzo(a)piren, Z tonu wypowiedzi wychodzi, że nieprędko to się zmieni