Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak na filmiku na zdjęciu w 1:42 min ??? chodzi o takie pasy podświetlone na ścianie.

Szalenie mi się to podoba takie oświetlenie pasów na ścianie, już widzę mój salon z takim efektem.

Proszę o jakieś wskazówki, jak to zrobić krok po kroku.

ehh tylko czy mój mąż sobie z tym poradzi....

z góry dziękuje za wszelkie sugestie

Z.

https://forum.murator.pl/topic/198367-jak-zrobi%C4%87-taki-efekt-na-%C5%9Bcianie-prosz%C4%99-o-pomoc/

oprócz płyt GK możesz zastosować panele ścienne wykonane np. z akrylu, okleinowanych lub lakierowanych płyt drewnopochodnych itd.+oświetlenie led.(jeżeli będzie zamontowane dość" głęboko"-na tyle żeby nie było widoczne-to maskownice nie muszą być konieczne).

Jak boi się obróbki GK + jakiegoś gipsowania to może użyć płyt meblowych. Raz, że tną na wymiar, dwa to oklejają krawędzie. Tylko pokombinować z uchwytem i "wieszać" na ścianie. Ledy przykleić od wewnątrz takiej płyty.

Ja też teraz będę robił zabudowę pod TV i rezygnuję z GK bo za dużo zabawy z tym jest. U mnie koszta wyszły całościowo 350zł z płytą meblową vs. 250zł z płytą GK. Może ciut drożej ale zrobię na gotowo wszystko w kilka godzin a nie będę musiał czekać aż gips zaschnie, później szlifowanie itd ... za dużo zabawy dla mnie.