Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kierunek ustawienia łóżka

Kiebok

Recommended Posts

Jeszcze rok temu nie marzyłem o etapie meblowania - wydawało się to nierealne. 1.5 roku wykreslone z życia i rozwoju zawodowego. A jednak udało się, zostały niewelkie wykonczeniówki - sam sobie z tym poradzę. Postawiliśmy łóżka i zastanawiamy się czy w dobrym kierunku. Gdzieś słyszałem lub czytałem że zgodnie z liniami magnetycznymi ziemi spać trzeba w określonym kierunku. Czy ktoś może wypowiedzieć sie na ten temat?

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To co mi przychodzi do głowy to: tuż za głową śpiącego nie powinny być jakieś drzwi wejściowe od pokoju, kierunek dobry to chyba płn-płd., tuż za ścianą lub pod łózkiem nie powinny przebiegać rury wod-kan. Dawno temu spano w nogach, raczej nie polecam. A wogóle to jest taki wątek chyba nawet na muratorze- Feng-shui, czy coś takiego.

Pzdr

O kurcze, a ja się nie kierowałam żadnymi zasadami poza funkcjonalnością pomieszczeń! Czy popełniłam gafę? :wink: A śpi mi się bardzo dobrze.

Sąsiad stawiając dom zaprosił różdżkarza, ten mu wyznaczył budynek i powiedział, że my to będziemy miec przechlapane, bo stawiamy dom na żyle wodnej. Póki co nikt, ani domownicy, ani goście nie narzekają a wręcz przeciwnie, zawsze mówią, że się super wyspali.

Nie mieszajmy do tego zyl wodnych! Wystarczy jedna dyskusja o radiestetach na http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=28184, litosci!

Jesli Feng-shui mowi, zeby nie spac pod drzwiami, albo kolo kaloryfera, to cale zycie stosowalem Feng-Shui i o tym nie wiedzialem! To naprawde musi byc jakas gleboka wiedza i pradawna nauka! :o A to juz Molier napisal, ze "cale zycie mowilem proza i o tym nie wiedzialem" :o ("Mieszczanin Szlachciem")

Pozdrawiam

Pieczara.

Nie wiem jak to zastosować do łóżka, ale wiem jak określić zdrowe miejsca w domu. Należy wpuścić małego pieska-szczeniaczka do domu. W miejscu gdzie ułoży sie do snu wiadomo, że jest oki. Drugim sposobem jest kot. Należy unikać miejsc które on lubi.

A ja bym jeszcze zwrocil uwage na okna. Np. te od wschodu maja paskudny zwyczaj wpuszczania promieni sloneczka latem o 5 rano do domciu, a tak by sie jeszcze chcialo pospac... Wiec moze po tej stronie sciany, na ktora nie swieci slonce? Bo niestety nie kazdy moze sobie wybrac strone swiata sypialni, a czasem dzialka ma taki ksztalt, ze sie nie da postawic dowolnego domu :cry:

I jeszcze bym kupil takie lozka, ktore daja mozliwosc oprzec wysoko poduszke, zeby sobie czasem cos poczytac. Moje obecne takowej pozycji nie ma i trzeba sie mocno nagimnastykowac, zeby sie o cos poopierac.

Co do linii pola magnetycznego, to nic nie slyszalem na ten temat, ale nie widze powodu dla ktorego w okreslonym kierunku spaloby sie lepiej. Zwierzeta nie spia w okreslonym kierunku, a chyba tez im zalezy na odpoczynku.

Pozdrawiam

Pieczara