Kiebok 22.06.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Jeszcze rok temu nie marzyłem o etapie meblowania - wydawało się to nierealne. 1.5 roku wykreslone z życia i rozwoju zawodowego. A jednak udało się, zostały niewelkie wykonczeniówki - sam sobie z tym poradzę. Postawiliśmy łóżka i zastanawiamy się czy w dobrym kierunku. Gdzieś słyszałem lub czytałem że zgodnie z liniami magnetycznymi ziemi spać trzeba w określonym kierunku. Czy ktoś może wypowiedzieć sie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 22.06.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Ja ustawiam łóżka tak, żeby nie przeszkadzały przy chodzeniu i nie tarasowały drzwi. Nie za blisko grzejników. To jedyne kryteria. Magnesy będę miał w głośnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 22.06.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 To co mi przychodzi do głowy to: tuż za głową śpiącego nie powinny być jakieś drzwi wejściowe od pokoju, kierunek dobry to chyba płn-płd., tuż za ścianą lub pod łózkiem nie powinny przebiegać rury wod-kan. Dawno temu spano w nogach, raczej nie polecam. A wogóle to jest taki wątek chyba nawet na muratorze- Feng-shui, czy coś takiego.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefan Sz. 22.06.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 http://www.fengshui.art.pl/modules.php?name=Sections&sop=viewarticle&artid=2 http://www.fengshui.art.pl/modules.php?name=Sections&sop=viewarticle&artid=11 Miłego Dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 22.06.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 stefan - bardzo fajny odnośnikA mi się nasuwa jedno byle nie w osi-drzwi - okno przeciągii!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 22.06.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 łóżka musza byc POZIOMO do ziemi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 22.06.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 A moja babcia mawiała, żeby łóżko nie stało "nogami do przodu", tzn. do drzwi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 22.06.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 pirat, jaaaaaa bym na taką konkluzję nie wpadła, a tym "z nogami do OKNA" słyszałam z kolei od mojej babci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 22.06.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 A może być "nogami" do okna. Bo tak właśnie planuje postawić łóżko w swojej sypialni? Pozdrawiam Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiebok 22.06.2004 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Stonka FengShui jest super, szkoda ze w artykule o sypialnie nie wyswietlają sie rysunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 22.06.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 O kurcze, a ja się nie kierowałam żadnymi zasadami poza funkcjonalnością pomieszczeń! Czy popełniłam gafę? A śpi mi się bardzo dobrze. Sąsiad stawiając dom zaprosił różdżkarza, ten mu wyznaczył budynek i powiedział, że my to będziemy miec przechlapane, bo stawiamy dom na żyle wodnej. Póki co nikt, ani domownicy, ani goście nie narzekają a wręcz przeciwnie, zawsze mówią, że się super wyspali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 22.06.2004 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Właśnie wczoraj zgadało mi się z przyszłym sąsiadem o żyłach wodnych. Powiedział, że na niego mają one bardzo negatywny wpływ. Jak słyszy o żyłach wodnych, to mu żyła na szyi silnie nabrzmiewa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieczara 22.06.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Nie mieszajmy do tego zyl wodnych! Wystarczy jedna dyskusja o radiestetach na http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=28184, litosci! Jesli Feng-shui mowi, zeby nie spac pod drzwiami, albo kolo kaloryfera, to cale zycie stosowalem Feng-Shui i o tym nie wiedzialem! To naprawde musi byc jakas gleboka wiedza i pradawna nauka! A to juz Molier napisal, ze "cale zycie mowilem proza i o tym nie wiedzialem" ("Mieszczanin Szlachciem") Pozdrawiam Pieczara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 22.06.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Nie wiem jak to zastosować do łóżka, ale wiem jak określić zdrowe miejsca w domu. Należy wpuścić małego pieska-szczeniaczka do domu. W miejscu gdzie ułoży sie do snu wiadomo, że jest oki. Drugim sposobem jest kot. Należy unikać miejsc które on lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 22.06.2004 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Ja od zawsze wiem że głowa musi być na południe ewent. na zachód ( to coś w stylu że czubek naszej głowy to północ więc wg. praw fizyki -,+ musi się zrównoważyć ) ale czy tak jest rzeczywiście ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 22.06.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Ja od zawsze wiem że głowa musi być na południe ewent. na zachód ( to coś w stylu że czubek naszej głowy to północ więc wg. praw fizyki -,+ musi się zrównoważyć ) ale czy tak jest rzeczywiście ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 23.06.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Są tasy, którzy twierdzą, że głową na północ. Ale najważniejsze aby wyło wygodnie i funkcjonalnie poustawiane i aby sen był smaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieczara 23.06.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 A ja bym jeszcze zwrocil uwage na okna. Np. te od wschodu maja paskudny zwyczaj wpuszczania promieni sloneczka latem o 5 rano do domciu, a tak by sie jeszcze chcialo pospac... Wiec moze po tej stronie sciany, na ktora nie swieci slonce? Bo niestety nie kazdy moze sobie wybrac strone swiata sypialni, a czasem dzialka ma taki ksztalt, ze sie nie da postawic dowolnego domu I jeszcze bym kupil takie lozka, ktore daja mozliwosc oprzec wysoko poduszke, zeby sobie czasem cos poczytac. Moje obecne takowej pozycji nie ma i trzeba sie mocno nagimnastykowac, zeby sie o cos poopierac. Co do linii pola magnetycznego, to nic nie slyszalem na ten temat, ale nie widze powodu dla ktorego w okreslonym kierunku spaloby sie lepiej. Zwierzeta nie spia w okreslonym kierunku, a chyba tez im zalezy na odpoczynku. Pozdrawiam Pieczara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.06.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2004 Ja od zawsze wiem że głowa musi być na południe ewent. na zachód Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 02.07.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Ja od zawsze wiem że głowa musi być na południe ewent. na zachód Tak A najlepiej na końcu całej reszty (BP, NMSP) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts