Majka 07.11.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 my mamy głowy na zachód, syn i córka na południe Z nami to już kaplica, ale dzieciom nakażę zmianę otwór drzwiowy i światło z okna zahaczają nas o nogi. No i to lustro w szafie. Kot z lubością układa się nam na łóżku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 07.11.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Kot z lubością układa się nam na łóżku Moja koleżanka, która ma kota, mówiła, że jak się budzi to kot jest koło jej głowy, niezależnie czy śpi na północ, połdudnie, wschód czy zachód. Ale ostatnio go oduczyła spać na jej poduszce i teraz śpi w nogach, ale nie tam gdzie ma swoją poduszkę na ziemi. Faktem jest, że koty uwielbiają siedzieć na monitorach, kiedyś rozkręcałem jeden taki i było pęłno kocich włosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.11.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Mój kot jak byl mały spał mi na głowie. A ja miałam głowe na północ.Nie wiem więc jak to interpretować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 07.11.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Mój kot jak byl mały spał mi na głowie. A ja miałam głowe na północ. Nie wiem więc jak to interpretować. Koty lubią ciepło. Jeśli ktoś jest ciepłą osobą i ma o kocie ciepłe myśli, to najcieplej ma w rejonie głowy. A niezależnie od psychiki, b. znaczna część (chyba ok. 1/3) energii cieplnej z ciała człowieka ulatuje przez głowę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_R 07.11.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Nie wolno jednak ponad wszystko zapomnieć o takim ustawieniu łóżka, by jak najskuteczniej wykluczyć prawdopodobieństwo wstania lewą nogą... Skutki niedopatrzenia mogą być nieodwracalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.11.2005 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Tak, żeby Mąż mógł sprawnie dostarczyć do niego śniadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 08.11.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Ważne, aby nie spać pod wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 08.11.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Ważne, aby nie spać pod wiatr. hmmm... no taaaak z tymi wiatrami to róznie bywa...hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 08.11.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 a mój ojciec ładnych parę lat temu pozwalał kotu spać ze sobą na budowie (mama nie pomieszkiwała na budowie), bo... 1. mruczenie kota wpływa nasennie 2. kot jonizuje odwrotnie niż człowiek i się to "wyrównuje" (osobiście nie wnikam i nie komentuję ) 3. cieplej było mu w głowę (ojcu znaczy, bo łysy a kot układał się przy głowie ) 4. żadna mysz nie miała dostępu do mojego rodzicela Co do usytuowania to nie ustawiłbym łóżka: - wezgłowiem przy kaloryferze/pod parapetem (przegrzanie albo przeciąg ) - wezgłowiem w stronę drzwi, "nogami" przy ścianie (a nuż mnie ktoś zajdzie od tyłu ) - lustra wogóle wynocha z sypialni (żona będzie się pindrzyć, pardon, malować w łazience ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karusia6 08.11.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 A co sądzisz o Feng Shui i teoriach na temat umiejscowienia pewnych mebli?..Poczytaj tu:http://www.fengshui.art.pl/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showgall&gid=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 08.11.2005 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 nie będę się natrząsał z Feng Shiu, bo to nie mój krąg kulturowy... Mnie instynkt podpowiada rozwiązania feng shui... teorie to jedynie teorie. trzeba mieć chociaż minimum wyobraźni, żeby przewidzieć, że głowa przy kaloryferze rozboli, a wezgłowie przy drzwiach to brak kontroli nad wejściem albo i przeciąg... jak ktoś tego nie czuje, to znaczy, że ma upośledzony instynkt samozachowawczy i tak czy owak wpakuje się w śmiertelne kłopoty. Co do otwierania drzwi... zwykła wygoda każe otwierać na ścianę lub na zewn. w ciasnych pomieszczeniach. Drzwi wejściowe natomiast będę miał otwierane na zewnątrz, bo z takimi nie "wchodzi się do środka" w razie włamania i nie zajmą miejsca w wiatrołapie. A starta energii?... jako antidotum proponuję podłączyć baterię 6 V. do futryny bardziej interesuje mnie ograniczenie strat energii przez poddasze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 08.11.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Koty lubią i wyczuwają żyły wodne- dlatego nie powinno sie tam umiejscawaiać łoża. Psy za to lubią miejscaw olne od żył. Kiedyś przed wyborem miejsca na daom wypuszczano psa. Tam gdzie on się położył i było mu dobrze, było tez dobrze dla człowieka i tam stawiano dom. Wg Feng-Shui - głową na przeciw drzwi. Zresztą tak się wydaje logiczniej i bezpieczniej i widać kto się do sypialni ładuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 29.11.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 To jak będziesz spał to zależy od twojego organizmu czy jest czyły na takie sytuacje i czy jesteś wrażliwy np. na podziemne cieki wodne. Ja na takie żeczy niejestem absolutnie podatny Różdżki i podobne tego typu instrumenty w moich rękach są nieruchome Radiestetą absolutnie niemógłbym być. Ale gdyby obok ciebie miała się położyć kobieta marzeń czy niebyło by ci to obojętne PAL LICHO TE STRONY ŚWIATA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 04.11.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Absolutnie nie głową na północ góra człowieka to plus dół- minus- strony świata ;północ -plus , południe -minus Biorąc pod uwagę że "plisy" się nie przyciągają więc logiczne jest żeby główą spać na południe ewent. na wschód lub zachód . Tak pamiętam z Feng--shui ale jeszcze sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts