Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kierunek ustawienia łóżka

Kiebok

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kot z lubością układa się nam na łóżku 8) :wink:

Moja koleżanka, która ma kota, mówiła, że jak się budzi to kot jest koło jej głowy, niezależnie czy śpi na północ, połdudnie, wschód czy zachód. :lol:

Ale ostatnio go oduczyła spać na jej poduszce i teraz śpi w nogach, ale nie tam gdzie ma swoją poduszkę na ziemi. :wink:

Faktem jest, że koty uwielbiają siedzieć na monitorach, kiedyś rozkręcałem jeden taki i było pęłno kocich włosów. :roll:

Mój kot jak byl mały spał mi na głowie. A ja miałam głowe na północ.

Nie wiem więc jak to interpretować.

Koty lubią ciepło. Jeśli ktoś jest ciepłą osobą i ma o kocie ciepłe myśli, to najcieplej ma w rejonie głowy. A niezależnie od psychiki, b. znaczna część (chyba ok. 1/3) energii cieplnej z ciała człowieka ulatuje przez głowę ...

a mój ojciec ładnych parę lat temu pozwalał kotu spać ze sobą na budowie (mama nie pomieszkiwała na budowie), bo...

1. mruczenie kota wpływa nasennie

2. kot jonizuje odwrotnie niż człowiek i się to "wyrównuje" (osobiście nie wnikam i nie komentuję :-? )

3. cieplej było mu w głowę (ojcu znaczy, bo łysy a kot układał się przy głowie :D )

4. żadna mysz nie miała dostępu do mojego rodzicela 8)

Co do usytuowania to nie ustawiłbym łóżka:

- wezgłowiem przy kaloryferze/pod parapetem (przegrzanie albo przeciąg :oops: )

- wezgłowiem w stronę drzwi, "nogami" przy ścianie (a nuż mnie ktoś zajdzie od tyłu :o )

- lustra wogóle wynocha z sypialni (żona będzie się pindrzyć, pardon, malować w łazience :roll: )

nie będę się natrząsał z Feng Shiu, bo to nie mój krąg kulturowy...

Mnie instynkt podpowiada rozwiązania feng shui... teorie to jedynie teorie. trzeba mieć chociaż minimum wyobraźni, żeby przewidzieć, że głowa przy kaloryferze rozboli, a wezgłowie przy drzwiach to brak kontroli nad wejściem albo i przeciąg... jak ktoś tego nie czuje, to znaczy, że ma upośledzony instynkt samozachowawczy i tak czy owak wpakuje się w śmiertelne kłopoty.

Co do otwierania drzwi... zwykła wygoda każe otwierać na ścianę lub na zewn. w ciasnych pomieszczeniach. Drzwi wejściowe natomiast będę miał otwierane na zewnątrz, bo z takimi nie "wchodzi się do środka" w razie włamania i nie zajmą miejsca w wiatrołapie. A starta energii?... :D

jako antidotum proponuję podłączyć baterię 6 V. do futryny 8)

bardziej interesuje mnie ograniczenie strat energii przez poddasze...

Koty lubią i wyczuwają żyły wodne- dlatego nie powinno sie tam umiejscawaiać łoża.

Psy za to lubią miejscaw olne od żył. Kiedyś przed wyborem miejsca na daom wypuszczano psa. Tam gdzie on się położył i było mu dobrze, było tez dobrze dla człowieka i tam stawiano dom.

Wg Feng-Shui - głową na przeciw drzwi.

Zresztą tak się wydaje logiczniej i bezpieczniej :oops: i widać kto się do sypialni ładuje :lol:

• 3 weeks później...

To jak będziesz spał to zależy od twojego organizmu czy jest czyły na takie sytuacje i czy jesteś wrażliwy np. na podziemne cieki wodne.

Ja na takie żeczy niejestem absolutnie podatny Różdżki i podobne tego typu instrumenty w moich rękach są nieruchome Radiestetą absolutnie niemógłbym być. Ale gdyby obok ciebie miała się położyć kobieta marzeń czy niebyło by ci to obojętne PAL LICHO TE STRONY ŚWIATA. :p

• 1 year później...
Absolutnie nie głową na północ góra człowieka to plus dół- minus- strony świata ;północ -plus , południe -minus Biorąc pod uwagę że "plisy" się nie przyciągają więc logiczne jest żeby główą spać na południe ewent. na wschód lub zachód . Tak pamiętam z Feng--shui ale jeszcze sprawdzę.