Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kierunek ustawienia łóżka

Kiebok

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czemuz to glowa ma byc na poludnie?! czy jest jakies wytlumaczenie czy tylko babcine porady?

ja bede mial na polnoc. czy to znaczy ze sie nie wyspie?

pozdrawiam

PP

To sa zalecenia szkoly feng shui .

Maja specjalna mapke , ktora nakladasz na dom i w ten sposob ukladasz pokoje w domu.

Jesli chodzi o łózka to według feng shui , powinny miec nastepujace ustawienie:

1. Lozko powinno byc tak ustawione, abysmy za glowa mieli sciane, a po

bokach przestrzen.

2. Nie powinno spiace cialo odbijac sie w lustrze ( bo zle przeplywa

energia)

3. wchodzac do lozka nie przechodz przez partnera, bo zakloca sie

przeplyw energi

4. jak najmniej kantów, a jesli juz sa, to ustawiac tak meble aby kant

jednego nie "celowal" w bok drugiego mebla

:):):) pozdrowka, pa

co do stron swiata to cos bylo z ta glowa , ale nie pamietam w ktora strone :lol: :wink:

• 3 weeks później...

Cześć

Jak widać jestem nowy na forum i przeglądam różne tematy.

Moim skromnym zdaniem każdy człowiek jak i zwierzę wyczuwa intuicyjnie jak mu bedzie najlepiej sie spało wiec to jest indywidualna sprawa.Mój instynkt podpowiada mi spanie z głową na północ w zachodnim pokoju nogami do drzwi (nigdy odwrotnie) i najlepiej przy ścianie daleko od okna. Wmoim nowym domu wszystko bedzie pasować oprócz drzwi, które bedą z boku(najważniejsze żeby nie przekrecać zbytnio głową( bo sie może ukręcić :lol: ), jak ktos będzie wchodził.Acha , jestem tzw"sową" czyli lubię długo rano spać, dlatego pokój zachodni.

• 1 year później...

nie ustawiać tam gdzie chętnie śpią koty, ale np. mój kot śpi wszędzie byle nie na podłodze, czyli nie ma dla niego znaczenia gdzie jakiekolwiek łóżko się znajduje. Inna dobra rada to nie spać na żyłach wodnych, czyli np. sprowadzić radiestetę lub pobawić sie samemu, nawet taki co mu się wydaje że to zabobon i średniowiecze ma jakieś zdolności do wykrywania, trzeba różnie długo poćwiczyć.

P.

A czy to ma znaczenie, czy tylko zabobon?

Ja w swoim zyciu (podaje lata których jestem pewien) spałem:

8 lat głowa na północ

9 lat na wschód

7 lat na południe

i teraz od roku na południowy wschód

Nie zauważyłem różnicy, w żadnym z tych okresów nie zapadłem na szczególnie ciężka chorobę, nie było żadnej kumulacji szczęścia, ani nieszczęścia.

Arecki

A czy to ma znaczenie, czy tylko zabobon?

Ja w swoim zyciu (podaje lata których jestem pewien) spałem:

8 lat głowa na północ

9 lat na wschód

7 lat na południe

i teraz od roku na południowy wschód

Nie zauważyłem różnicy, w żadnym z tych okresów nie zapadłem na szczególnie ciężka chorobę, nie było żadnej kumulacji szczęścia, ani nieszczęścia.

Arecki

Może za krótko? Jeśli pośpisz z głową na południowy wschód przez następne 80 lat, to ciężką chorobę albo i śmierć masz prawie jak w banku :lol: (czywiście nie życzę)

nie ustawiać tam gdzie chętnie śpią koty, ale np. mój kot śpi wszędzie byle nie na podłodze, czyli nie ma dla niego znaczenia gdzie jakiekolwiek łóżko się znajduje. Inna dobra rada to nie spać na żyłach wodnych, czyli np. sprowadzić radiestetę lub pobawić sie samemu, nawet taki co mu się wydaje że to zabobon i średniowiecze ma jakieś zdolności do wykrywania, trzeba różnie długo poćwiczyć.

P.

To żeby nie leżeć tam gdzie koty ma głęboki sens. Kot leżący na twarzy może spowodować głęboki bezdech.

wg stron pamiętam, że zalecane jest aby głową na północ

wg fen shui - nie ustawiać łóżka w świetle otworu drzwiowego, na wprost lustra, pod belką

hehe...gdybym wszystkie zalecenia spełnic miał.... to chyba najlepiej w hamaku na ogrodzie... bez luster bez belek i otworów wszelakich ....