Piotruspan2000 04.07.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 A czemuz to glowa ma byc na poludnie?! czy jest jakies wytlumaczenie czy tylko babcine porady? ja bede mial na polnoc. czy to znaczy ze sie nie wyspie? pozdrawiamPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.07.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 A czemuz to glowa ma byc na poludnie?! czy jest jakies wytlumaczenie czy tylko babcine porady? ja bede mial na polnoc. czy to znaczy ze sie nie wyspie? pozdrawiam PP To sa zalecenia szkoly feng shui . Maja specjalna mapke , ktora nakladasz na dom i w ten sposob ukladasz pokoje w domu. Jesli chodzi o łózka to według feng shui , powinny miec nastepujace ustawienie: 1. Lozko powinno byc tak ustawione, abysmy za glowa mieli sciane, a po bokach przestrzen. 2. Nie powinno spiace cialo odbijac sie w lustrze ( bo zle przeplywa energia) 3. wchodzac do lozka nie przechodz przez partnera, bo zakloca sie przeplyw energi 4. jak najmniej kantów, a jesli juz sa, to ustawiac tak meble aby kant jednego nie "celowal" w bok drugiego mebla :) pozdrowka, pa co do stron swiata to cos bylo z ta glowa , ale nie pamietam w ktora strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 23.07.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Cześć Jak widać jestem nowy na forum i przeglądam różne tematy. Moim skromnym zdaniem każdy człowiek jak i zwierzę wyczuwa intuicyjnie jak mu bedzie najlepiej sie spało wiec to jest indywidualna sprawa.Mój instynkt podpowiada mi spanie z głową na północ w zachodnim pokoju nogami do drzwi (nigdy odwrotnie) i najlepiej przy ścianie daleko od okna. Wmoim nowym domu wszystko bedzie pasować oprócz drzwi, które bedą z boku(najważniejsze żeby nie przekrecać zbytnio głową( bo sie może ukręcić ), jak ktos będzie wchodził.Acha , jestem tzw"sową" czyli lubię długo rano spać, dlatego pokój zachodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.07.2004 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Jakbym był agent Molder to prawie same osobniki do Archiwum X. Implantu mają, i żeby je ładować to jakoś specjalnie do snu muszą się układać. No normalnie inwazja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 kroyena- aleś mnie rozbawił ...dobre, dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 30.07.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Jakbym był agent Molder to prawie same osobniki do Archiwum X. Implantu mają, i żeby je ładować to jakoś specjalnie do snu muszą się układać. No normalnie inwazja . . Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 30.07.2004 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 A w "Przyjaznym domu" wydanym przez Muratora (O!) piszą, żeby głowa była na północ. Ale nie zrozumiałam, dlaczego. Oni (autor) chyba też nie bardzo rozumieją.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 30.07.2004 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 A w "Przyjaznym domu" wydanym przez Muratora (O!) piszą, żeby głowa była na północ. Ale nie zrozumiałam, Chyba chodzi o pola magnetyczne, które my wyczuwamy 7 zmysłem Jednak każdy ma prawo spać tak jak mu się podoba.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinia 07.11.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Kochani, podpowiedzcie, bo gdzieś zapodziałam materiały na ten temat, a jest to dla mnie ważne: jak najlepiej ustawić łóżka w sypialni? Jakie są zasady, np. względem stron świata, względem drzwi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 07.11.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Moim zdaniem wystarczy jeśli ustawimy je tak, żeby dało się otworzyć drzwi i niezbyt blisko kaloryfera. Gdybym był w stanie wyczuwać pole magnetyczne Ziemi, to być może ustawienie względem stron świata sprawiałoby różnicę, ale nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 07.11.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 wg stron pamiętam, że zalecane jest aby głową na północ wg fen shui - nie ustawiać łóżka w świetle otworu drzwiowego, na wprost lustra, pod belką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 07.11.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Czupurek ma rację - głową do północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_w 07.11.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 nie ustawiać tam gdzie chętnie śpią koty, ale np. mój kot śpi wszędzie byle nie na podłodze, czyli nie ma dla niego znaczenia gdzie jakiekolwiek łóżko się znajduje. Inna dobra rada to nie spać na żyłach wodnych, czyli np. sprowadzić radiestetę lub pobawić sie samemu, nawet taki co mu się wydaje że to zabobon i średniowiecze ma jakieś zdolności do wykrywania, trzeba różnie długo poćwiczyć.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 07.11.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 A czy to ma znaczenie, czy tylko zabobon?Ja w swoim zyciu (podaje lata których jestem pewien) spałem:8 lat głowa na północ9 lat na wschód7 lat na południei teraz od roku na południowy wschód Nie zauważyłem różnicy, w żadnym z tych okresów nie zapadłem na szczególnie ciężka chorobę, nie było żadnej kumulacji szczęścia, ani nieszczęścia. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 07.11.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Czupurek ma rację - głową do północy. Hihi jak igła kompasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 07.11.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 A czy to ma znaczenie, czy tylko zabobon? Ja w swoim zyciu (podaje lata których jestem pewien) spałem: 8 lat głowa na północ 9 lat na wschód 7 lat na południe i teraz od roku na południowy wschód Nie zauważyłem różnicy, w żadnym z tych okresów nie zapadłem na szczególnie ciężka chorobę, nie było żadnej kumulacji szczęścia, ani nieszczęścia. Arecki Może za krótko? Jeśli pośpisz z głową na południowy wschód przez następne 80 lat, to ciężką chorobę albo i śmierć masz prawie jak w banku (czywiście nie życzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 07.11.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 nie ustawiać tam gdzie chętnie śpią koty, ale np. mój kot śpi wszędzie byle nie na podłodze, czyli nie ma dla niego znaczenia gdzie jakiekolwiek łóżko się znajduje. Inna dobra rada to nie spać na żyłach wodnych, czyli np. sprowadzić radiestetę lub pobawić sie samemu, nawet taki co mu się wydaje że to zabobon i średniowiecze ma jakieś zdolności do wykrywania, trzeba różnie długo poćwiczyć. P. To żeby nie leżeć tam gdzie koty ma głęboki sens. Kot leżący na twarzy może spowodować głęboki bezdech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.11.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 To żeby nie leżeć tam gdzie koty ma głęboki sens. Kot leżący na twarzy może spowodować głęboki bezdech. Dawno się tak nie uśmiałam;)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 07.11.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 HAHAHA !!!! Niezłe ... ale dalej ciągnąc temat to czy kot (inne zwierzę) nie wybiera najlepszego miejsca do spania ??!!?? HIHI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 07.11.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 wg stron pamiętam, że zalecane jest aby głową na północ wg fen shui - nie ustawiać łóżka w świetle otworu drzwiowego, na wprost lustra, pod belką hehe...gdybym wszystkie zalecenia spełnic miał.... to chyba najlepiej w hamaku na ogrodzie... bez luster bez belek i otworów wszelakich .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts