beatagl 22.02.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 WitamCzy grzejnik łazienkowe drabinki będą spełniać swoje zadanie przy podłączeniu do instalacji ogrzewania podłogowego wodnego. Temperatura wody w takim ogrzewaniu nie jest wysoka, czy drabinki przy takiej temperaturze wody, będą się sprawdzać, czy może lepiej założyć elektryczne drabinki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.02.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Jedno nie wklucza drugiegio. Zimą, przy temperaturze zasilania 30C reczniki wyschną trochę szybciej, ale poza sezonem grzewczym grzalka jest bardzo przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.02.2015 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Mam właśnie tak zrobione, ale na wnioski trzeba jeszcze poczekać. W założeniu zgadzam się z fotohobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 22.02.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Drabinka z grzałką w łazience OK. Nie robiłem podejść od podłogówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 22.02.2015 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Wielkość grzejników dobieraliście z jakiegoś przelicznika czy tak na "oko"?Mam łazienkę 16m2 i wykonawca ogrzewania zaproponował mi 2 szt 160x50 Edytowane 22 Lutego 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.02.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Potrzebujesz dwa ? Po co, w końcu masz tam podlogówkę...?Ten grzejnik potraktuj jako suszarkę na reczniki. Zimą ich wplyw na ogrzanie pomieszczenia bedzie znikomy, a latem jeden wystarczy, jesli zdazy się chlodnejszy okres i bedziesz chciała dogrzać łazienke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 22.02.2015 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 wykonawca zrobił już 2x przyłącza, tylko grzejników jeszcze nie ma, trzeci eklektyczny to by był bezsens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.02.2015 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Ale przeciez grzałkę podpinasz do grzejnikow, ktore sa jednoczesnie wpiete podlogowke. Nikt ci nie kaze dostawiac kolejnego grzejnika (i tak masz o jeden za duzo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 22.02.2015 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Wykonawce prztyciśnij by zagęścił rurki w podłogówce oraz by dał i pod wanną i pod prysznicem. A bardziej sie to przyda niż grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.02.2015 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 U mnie się nie dało zagęścić. Są jakieś fajne grzałki na rynku obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 23.02.2015 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Wykonawce prztyciśnij by zagęścił rurki w podłogówce oraz by dał i pod wanną i pod prysznicem. A bardziej sie to przyda niż grzejniki Bardzo czesto nawet przy maksymalnym zageszczeniu (10 cm) i tak brakuje mocy, w takim przypadku grzejniki drabinkowe te moc uzupelnią, czasami stosuje sie dodatkowo ogrzewanie scienne. Nie ma jednego rozwiązania, kazdy przypadek jest inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.02.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 U mnie się nie dało zagęścić. Są jakieś fajne grzałki na rynku obecnie? Mam taką: http://www.instalprojekt.com.pl/suszarki-i-grzalki/heat-up/art,17,dostepne-modele,4.html 220zl za 300W. Są też 600 i 900W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwedii 23.02.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 U mnie się nie dało zagęścić. Są jakieś fajne grzałki na rynku obecnie? Tu spokojnie coś znajdziesz http://iterma.pl/grzalki/1/289/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 23.02.2015 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) Wykonawce prztyciśnij by zagęścił rurki w podłogówce oraz by dał i pod wanną i pod prysznicem. A bardziej sie to przyda niż grzejniki mam gęsto w łazience, pod prysznicem tez mam, bo mam odpływ liniowy i nie będzie brodzika, pod wanną nie da się bo mam wannę wkopaną "w ziemię" Ale przeciez grzałkę podpinasz do grzejnikow, ktore sa jednoczesnie wpiete podlogowke. Nikt ci nie kaze dostawiac kolejnego grzejnika (i tak masz o jeden za duzo) Nie wiedziałam, że tak to się robi - dzięki bardzo Edytowane 23 Lutego 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 23.02.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Tez bym radził zrobic grzałke ,ja mam też dwie drabinki podpięte pod obieg podłogówki grzejąc piecem kondensacyjnym tej zimy zasilanie podłogówki nigdy nie przekroczyło 35 stopni i grzejniki normalnie w dotyku są letnie ciężko coś na nich wysuszyc a podniesienie temperatury na piecu dla dwóch grzejników jest bez sensu ponieważ piec wtedy gorzej kondensuje i więcej z tego strat jak zysków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.02.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Zdecydowanie przy grzaniu niskotemperaturowym nie ma szansy żeby ręcznik wysechł w 2 h - a schnięcie przez kilkanaście h to już mały komfort. Wygląda że mam taki sam jak fotohobby - grzałka z timerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 24.02.2015 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Poza okresem grzewczym zrozumiałe jest, że włączacie grzałkę i to wszystko, ale podczas zimy przy grzaniu niskotemperaturowym to jak? jeśli zachodzi taka potrzeba to zakręcacie kaloryfer i włączacie grzałkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.02.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ale w jakim celu ? Żeby ogrzac pomieszczenie to niepotrzebne, zeby szybciej wysuszyc reczniki juz predzej' choc w domu z WM i tak szybko schna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 25.02.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Poza okresem grzewczym zrozumiałe jest, że włączacie grzałkę i to wszystko, ale podczas zimy przy grzaniu niskotemperaturowym to jak? jeśli zachodzi taka potrzeba to zakręcacie kaloryfer i włączacie grzałkę ? Nie trzeba zakręcać kaloryfera, grzałka grzeje równocześnie, choć fakt, że woda wtedy chłodzi kaloryfer - ja czuje w podłodze gdzie idzie rurka do kaloryfera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 25.02.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Jeśli w domu prawidłowo funkcjonuje WM, to uważam że żadne grzejniki naścienne nie są potrzebne. Oczywiście zależy to również od temperatury w łazience. U siebie zostawiłem po prostu gniazdka elektr. w miejscach gdzie ewentualnie mogłyby być grzejniki. I tak zostało od 2,5 roku. Nie mam potrzeby dosuszać ręczników. Gdyby okazało się że są potrzebne, w każdej chwili mogę je dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts