nowy122 22.02.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Witam, jako że nie znam się na temacie a stoję na etapie wyboru wykonawcy posadzki z miksokreta mam pytanko: 1. Jak prawidłowo powinna być wykonana posadzka w kopertę w garażu ? Czy mają być widoczne ewidentnie 4 płaszczyzny czy ma to być zatarte tak na okrągło ? 2. Czy do wykonania posadzki np w salonie są potrzebne jakieś specjalne niwelatory czy wystarczy zwykły laser i usypanie kilku kupek na jednym poziomie? Zastanawiam się jak na tak dłużej powierzchni nie zgubią poziomu. Podobno nie robi się tego na rurkach - tak mówią wykonawcy. Z góry dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 22.02.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Witam, jako że nie znam się na temacie a stoję na etapie wyboru wykonawcy posadzki z miksokreta mam pytanko: 1. Jak prawidłowo powinna być wykonana posadzka w kopertę w garażu ? Czy mają być widoczne ewidentnie 4 płaszczyzny czy ma to być zatarte tak na okrągło ? 2. Czy do wykonania posadzki np w salonie są potrzebne jakieś specjalne niwelatory czy wystarczy zwykły laser i usypanie kilku kupek na jednym poziomie? Zastanawiam się jak na tak dłużej powierzchni nie zgubią poziomu. Podobno nie robi się tego na rurkach - tak mówią wykonawcy. Z góry dzięki za informację. Będą nanosić Ci poziomy na ściany,ze ścian poziom jest nanoszony na pasy pod ścianami i po pasach ściagana posadzka mniej więcej jak na moim filmie https://www.youtube.com/watch?v=jNBPt1TWrLs.Jednak tutaj ważne jest co będziesz kładł na wykończenie,bo jeśli będziesz kleił drewno lub układał żywice z piaskiem i cementem powinni mieszać Ci w maszynie żwir(kruszywo) 2mm-8mm,żeby podkład betonowy miał odpowiednią wytrzymałość pod pracę drewna.@ worki cementu na maszynę no chyba,że w środku jest "zarośnięta"(czyli nie odkuta bo łapy wytarły się i nie zbierają reszty betonu) to troche mniej.Na 50kg cementu okolo 15-17litrów wody nie więcej-ma być lekko wilgotny ,plus plastyfikator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy122 24.02.2015 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 ok, dzięki za info ale jak z tymi poziomami na posadzce w kopertę ? Czy mają być widoczne 4 płaszczyzny z krawędziami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy122 14.03.2015 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 nikt nie pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.03.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 A jaką masz tą powierzchnię w garażu? U mnie TEKA robił, ale nie w garażu bo jeszcze wszystkiego tam nie mam rozprowadzonego. Ale już za tym tęsknię. TEKA zrobiłbyś garaż u mnie pod żywicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy122 14.03.2015 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Ja chciałbym wiedzieć czy jak zrobi się garażu posadzkę w kopertę 30 m2 to są widoczne 4 płaszczyzny czy jest to tak zatarte na okrągło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 14.03.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 to zależy jeżeli jest delikatny spadek zatrzeć można maszyną, jeżeli mocny zaciera się ręcznie ponieważ maszyna będzie się wcinać na przełamaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 14.03.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 krawędzi nie widać, będzie je widać po położeniu płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy122 14.03.2015 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Dzięki za opinię fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 15.03.2015 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Dzięki za opinię fachowca Czyli tzw lejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 15.03.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 A jaką masz tą powierzchnię w garażu? U mnie TEKA robił, ale nie w garażu bo jeszcze wszystkiego tam nie mam rozprowadzonego. Ale już za tym tęsknię. TEKA zrobiłbyś garaż u mnie pod żywicę? No ba no nie Autorus.Pewnie ze tak.Bede lecial na Wolomin Leszno Mlodzieszyn w niedziele tj 22.03 czyli polece Wolomin ,do Ciebie Leszno i Mlodzieszyn wiec w niedziele sobie nie pospisz:P U Ciebie pewnie kolo 9rano.Dam znac jak bede wyjezdzal od Pani z Wolomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.03.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Tak szybko to nie da rady. Nie zdążę się przygotować muszę przemyśleć spadki. Zakładając kwadrat 8x8 myślałem aby dać odwodnienie przez środek. Wtedy przy 1cm /mb boczki bym pociągnął o 4cm. Hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 15.03.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Tak szybko to nie da rady. Nie zdążę się przygotować muszę przemyśleć spadki. Zakładając kwadrat 8x8 myślałem aby dać odwodnienie przez środek. Wtedy przy 1cm /mb boczki bym pociągnął o 4cm. Hm :)napierw zajrze zobacze jak wyglada teraz ,tak szybko wylac to i ja nie dam rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.03.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Ok. Czekam na kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 15.03.2015 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts