margas3292 22.02.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Witam szanownych kolegow od pewnego czasu tj3 lata borykam sie z problemem sadzy ktora wyplywa z komina dymnego i splywa po kiedys czerwonym kominie z cegly klinkierowej pelnej na dach (Dobrze ze wykonalem go z czarnej dachowki lecz tylko betonowej )Wiec i tak sadza pozostaje widoczna, dlugosc komina fi 16 ksztaltka na calej dlugosci zolta systemowa komin ocieplony welna ponizej kaalenicy, problem w tym ze jest dosc duzy 2,2x0,6 ma trzy wyloty spalinowe i 6 wentylacyjnych , i dym byl wsysany do wentylacji zalozylem H i problem zniknal , pozostal tylko ten zaciek ktory sie systematycznie powieksza , w dachu 4 okna dachowe nie otwierane zima bo wpada sama sadza do pokoi , parapety podworko cale w sadzy, pale piecem ne eko groszek kmg1 z osieka 35 kw, moze to wina temperatury w dzien utrzymuje 43 a w nocy 53 sC , przedluzylem nawet wylot Spalinowy o 0.5 m. rura z nierdzewki ale nic nie pomoglo problem pozostal, moze ktos cos podpowie gzie zrobilem bledy z gory dziekuje dodam jescze ze piec czyszcze co ok3 dni i wymiatam dwa wiadra sadzy pomiszanej z popiolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.02.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Wszystko było... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?100061-Ekonomiczne-spalanie-w%C4%99gla-kamiennego/page884 800 stron Popiół to zjawisko normalne, sadza nie. Dwa wiadra? Tyle to mi się w kominie przez cały sezon nie uzbiera. Za duży kociołek, (nie piszesz jaki) za niska temperatura spalin, zimny komin...w tej rurze co dołożyłeś jeszcze lepiej się skrapla... wybierz sobie. Poczytaj, poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margas3292 22.02.2015 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Wszystko było... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?100061-Ekonomiczne-spalanie-w%C4%99gla-kamiennego/page884 800 stron Popiół to zjawisko normalne, sadza nie. Dwa wiadra? Tyle to mi się w kominie przez cały sezon nie uzbiera. Za duży kociołek, (nie piszesz jaki) za niska temperatura spalin, zimny komin...w tej rurze co dołożyłeś jeszcze lepiej się skrapla... wybierz sobie. Poczytaj, poszukaj. Wiem wiem ale potrzebuje konkretnego rozwiazania mam kmg1 z osieka dom ma powierzchnie 200 m uzytkowej 3 kondygnacje moze podppwiesz jakies konkretne rozwiazanie bede zobowiazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.02.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Wiesz co Jak dla mnie to jeśli Tobie się nie chce poczytać i pomyśleć to mnie tym bardziej... zapewne łatwiej sadzę wynosić. A kociołki KMG-1 są od 17 do 80 kW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margas3292 23.02.2015 04:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Wiesz co Jak dla mnie to jeśli Tobie się nie chce poczytać i pomyśleć to mnie tym bardziej... zapewne łatwiej sadzę wynosić. A kociołki KMG-1 są od 17 do 80 kW... Dzieki za pomoc juz zaczalem czytac ..,a moc mojego tak jak pisalem 35kw, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margas3292 23.02.2015 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Dzieki za pomoc juz zaczalem czytac ..,a moc mojego tak jak pisalem 35kw, Z tego co czytam to podniesc tem.zadana na 60 st.a wentylator na 1-max 2 bieg i wywalic ta rure ktora zalozylem na wylocie dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts