zawijan 24.02.2016 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Domów 9-10 kW, nowych praktycznie jest znikomy procent, a jezeli juz są to ta moc wynika z ich wielkosci, tym samym domy te są kosztowne i ten kto je buduje nie mysli o węglu, z kolei domy stare mają włascicieli niezbyt majetnych (na ogół) którzy termomodernizacje chcą przeprowadzic jak najtaniej i dla nich ten papierek jest niewiele warty jezeli kocioł którego on dotyczy jest drozszy od pozostałych chociaz bez papierka. I tak koło sie zamyka, a papierek wydaje sie byc najwazniejszy dla jego twórców. Cena kotła dziś jest "taka" a za parę tygodni może być "inna" W każdej cenie jest trochę "polityki", handlowej oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 24.02.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Kawał kloca? Dobre To cytat z Twojego kolegi po fachu, SUSPENSERA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 24.02.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) To cytat z Twojego kolegi po fachu, SUSPENSERA Oj chyba już się Tobie plącze wszystko bo to cytat karoki nt innego kotła - sprawdź to PS fach też pokręciłeś. Aż się przypomina dowcip: Słuchacze pytają: Czy to prawda, że na Placu Czerwonym rozdają samochody? Radio Erewań odpowiada: tak, to prawda, ale nie samochody, tylko rowery, nie na Placu Czerwonym, tylko w okolicach dworca warszawskiego i nie rozdają, tylko kradną. Edytowane 24 Lutego 2016 przez SUSPENSER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 24.02.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Są także głupie pytania. Są No to jeszcze raz, bo mam wrażenie, że nie rozumiesz, o co pytam: (...) klient dostaje możliwość zapoznania się z dokumentami wydanymi przez akredytowane jednostki badawcze, które podają z jaką sprawnością i temperaturą spalin oraz z jakimi emisjami pracował ten kocioł (...) Zdaje się uważasz, że ta możliwość jest w jakiś sposób cenna dla nabywcy kotła. Ponownie zadaję pytanie. Pytanie dotyczy orzeczenia zdania nadrzędnego. Po co? (Klientowi taka możliwość). Teraz rozumiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 24.02.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Oj chyba już się Tobie plącze wszystko bo to cytat karoki nt innego kotła - sprawdź to PS fach też pokręciłeś. Być może. SUSPENSER... karoka... minertu... jesteście wszyscy tacy sami... trudno rozróżnić. Pisząc o fachu, miałem na myśli sprzedawczyków kotłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 24.02.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 No to jeszcze raz, bo mam wrażenie, że nie rozumiesz, o co pytam: Zdaje się uważasz, że ta możliwość jest w jakiś sposób cenna dla nabywcy kotła. Ponownie zadaję pytanie. Pytanie dotyczy orzeczenia zdania nadrzędnego. Po co? (Klientowi taka możliwość). Teraz rozumiesz? Nie jestem aż tak głupi, jak chyba sądzisz. Są nabywcy, dla których ta wiedza jest cenna. To do nich było adresowane to zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 24.02.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Cena kotła dziś jest "taka" a za parę tygodni może być "inna" W każdej cenie jest trochę "polityki", handlowej oczywiście. Moze kilka przykładów jak to spadła bo chyba o spadek ceny tu chodzi kotłow z papierkiem. Bez tego to takie pisanie bez pokrycia, ot aby cokolwiek napisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 24.02.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Moze kilka przykładów jak to spadła bo chyba o spadek ceny tu chodzi kotłow z papierkiem. Bez tego to takie pisanie bez pokrycia, ot aby cokolwiek napisac. W internecie bez problemów znajdziesz wszelkie ceny, jakie zechcesz. Poszukaj... porównaj... Ja nie jestem informacją cenową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 24.02.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 W internecie bez problemów znajdziesz wszelkie ceny, jakie zechcesz. Poszukaj... porównaj... Ja nie jestem informacją cenową Rozumiem ze ty to znalazłes, porównałes i wyciągnałes takie wnioski. Co do zmian cen poszczegolnych kotłow to nie jest to takie łatwe o ile mozliwe do znalezienia. Ale konkretów nie oczekiwałem, przeciez to tylko słowa, na dodatek bez pokrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.02.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Być może. SUSPENSER... karoka... minertu... jesteście wszyscy tacy sami... trudno rozróżnić. Pisząc o fachu, miałem na myśli sprzedawczyków kotłów Sprzedawczyków powiadasz? Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 24.02.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) Sprzedawczyków powiadasz? Dobre Na czasie Zawijan pisze W mediach echo generała Edytowane 24 Lutego 2016 przez kamihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 24.02.2016 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 o wiosna będzie rychło niedźwiedzie się budzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 24.02.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Nie jestem aż tak głupi, jak chyba sądzisz. Są nabywcy, dla których ta wiedza jest cenna. To do nich było adresowane to zdanie. Może bardziej? Ale dosyć tych uprzejmości Zamiast powtarzać, co napisałem, po prostu odpowiedz na pytanie. Odpowiedz, do czego im (tym nabywcom) się taka wiedza przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 25.02.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Rozumiem ze ty to znalazłes, porównałes i wyciągnałes takie wnioski. Co do zmian cen poszczegolnych kotłow to nie jest to takie łatwe o ile mozliwe do znalezienia. Ale konkretów nie oczekiwałem, przeciez to tylko słowa, na dodatek bez pokrycia. Pisząc o zmianach cen, miałem na myśli aktualną cenę OEPM-ki. Nie ma żadnej przesłanki techniczno-konstrukcyjnej, aby kosztowała ona więcej od odpowiedniej mocy kotła OEP. Jeśli masz jako-taką wiedzę o kotłach - przyznasz mi rację. Nie znam przyczyny tak wysokiej ceny OEPM-ki, bo to nie moja broszka, ale ta cena musi niedługo spaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 25.02.2016 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Sprzedawczyków powiadasz? Dobre Sprzedawczyk to taki maleńki sprzedawca. To tak, jak handlarzyk i handlarz, kupczyk i kupiec itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 25.02.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Może bardziej? Ale dosyć tych uprzejmości Zamiast powtarzać, co napisałem, po prostu odpowiedz na pytanie. Odpowiedz, do czego im (tym nabywcom) się taka wiedza przyda. Oni to wiedzą. A Ty tego i tak nie zrozumiesz Bo przecież... wcale nie chcesz tego zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 25.02.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Pisząc o zmianach cen, miałem na myśli aktualną cenę OEPM-ki. Nie ma żadnej przesłanki techniczno-konstrukcyjnej, aby kosztowała ona więcej od odpowiedniej mocy kotła OEP. Jeśli masz jako-taką wiedzę o kotłach - przyznasz mi rację. Nie znam przyczyny tak wysokiej ceny OEPM-ki, bo to nie moja broszka, ale ta cena musi niedługo spaść. Tak, oczywiscie ze masz racje, ta cena jest za wysoka, ale czy spadnie to nie wiadomo. Byc moze niezadawalające wyniki sprzedazy zmuszą producenta do takiej obnizki ale nie to takie pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 25.02.2016 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Tak, oczywiscie ze masz racje, ta cena jest za wysoka, ale czy spadnie to nie wiadomo. Byc moze niezadawalające wyniki sprzedazy zmuszą producenta do takiej obnizki ale nie to takie pewne Przeanalizuj konstrukcję OEP i OEPM pod kątem kosztów materiałów i robocizny. Jeśli znasz się jako-tako na kotłach - będziesz wiedział wszystko Znasz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 25.02.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Oni to wiedzą. A Ty tego i tak nie zrozumiesz Bo przecież... wcale nie chcesz tego zrozumieć. I znowu "bla bla bla". Konkrety, gdzie konkrety? Twierdzisz coś, ale niestety nie ma to oparcia w faktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 25.02.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 I znowu "bla bla bla". Konkrety, gdzie konkrety? Twierdzisz coś, ale niestety nie ma to oparcia w faktach. Ależ pleciesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts