kobra64 15.06.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Odpowiem Ci złośliwie. A skąd wynika obowiązek podawania na stronie internetowej dokumentów z wynikami? Jest, oczywiście, obowiązek posiadania badań. Masz dowody, że OGNIWO nie posiada badań? Aleś niecierpliwy... Spoko! P.S. Aha! Podobno minertu i karoka wiedzą wszystko. Dziwi mnie że mając te badania ( te na 5 klasę ) Ogniwo nie umieszcza ich na swojej stronie. Dziwi mnie że mimo że ich ( tych badań znaczy a konkretniej to certyfikatu z wynikami tych badań ) nie umieszcza, posługuje się znaczkiem z 5 klasą. Dziwi mnie że Ty podajesz wyniki badań z Brna wg. których kocioł Ogniwo Eko Plus M posiada 4 klasę. Ot tak nadziwić się nie mogę. I tak sobie myślę że jak już te badania zostaną na stronie Ogniwa zamieszczone ( w zakładce - Do pobrania - Certyfikaty jak sądzę ) to popatrzę uważnie na ich datę. Bez złośliwości sobie sprawdzę czy na pewno w chwili umieszczenia pod wizerunkiem nowego kotła znaczka z piąteczką już mieli w ręku wyniki tych badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 15.06.2015 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 A co ma piernik do wiatraka? Ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 15.06.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Dziwi mnie że mając te badania ( te na 5 klasę ) Ogniwo nie umieszcza ich na swojej stronie. Dziwi mnie że mimo że ich ( tych badań znaczy a konkretniej to certyfikatu z wynikami tych badań ) nie umieszcza, posługuje się znaczkiem z 5 klasą. Dziwi mnie że Ty podajesz wyniki badań z Brna wg. których kocioł Ogniwo Eko Plus M posiada 4 klasę. Ot tak nadziwić się nie mogę. I tak sobie myślę że jak już te badania zostaną na stronie Ogniwa zamieszczone ( w zakładce - Do pobrania - Certyfikaty jak sądzę ) to popatrzę uważnie na ich datę. Bez złośliwości sobie sprawdzę czy na pewno w chwili umieszczenia pod wizerunkiem nowego kotła znaczka z piąteczką już mieli w ręku wyniki tych badań. Buahahaha!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.06.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Nieczepiaj sie,w końcu jedni mogą a drudzy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 15.06.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Buahahaha!!! Trzymaj klasę. Jeszcze ktoś pomyśli że Ci nerwy puszczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 15.06.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Trzymaj klasę. Jeszcze ktoś pomyśli że Ci nerwy puszczają. Idź na mojego bloga i sprawdź se te daty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 15.06.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Idź na mojego bloga i sprawdź se te daty A dlaczego nie na stronę lokalnego producenta kapeluszy? Niby dlaczego na Twoim blogu miałbym szukać papierów którymi na swojej oficjalnej stronie chwali się firma Ogniwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 15.06.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Kobra może musisz kupić ten kocioł aby zobaczyć papiery Czyli to jest OEPM w 5 klasie http://i.imgur.com/ufA27eh.png A to OEPM w klasie 4 Ciekawe, czy jest różnica w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 15.06.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Z widocznych różnic są szamotki na palniku. Ale jednak odwiedziłem bloga Zawijana - certyfikat jest. Napisano na nim że zbadano kocioł o mocy nominalnej 26 kW. Hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 15.06.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Ciekawe, czy jest różnica w cenie Kosztuje 8990 brutto https://kotly.com.pl/produkt-kotel-ogniwo-eko-plus-m-7-26-kw-4238.html?l=pl Ale ciekawe na zdjęciach jest kocioł dostępny w Czechach Edytowane 15 Czerwca 2015 przez rübezahl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 15.06.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 A co to znaczy "przysłoniły"? Na przykładzie: " słońce na ziemię przekazuje energię cieplną z odległości 150 mln km poprzez promenowanie",czujesz jak ładnie grzeje w japę, ale już stojąc za winklem w cieniu już tego nie doświadczysz bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 15.06.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 rubezahl, ciekawe jest też to, że w opisie podano jednocześnie takie dwie dane: kocioł spełnia wymagania na 5 klasę wg. normy itede. Sprawność 86,8%. Ciekawe. No ale to hurtownia internetowa, nie producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 15.06.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Ze zdjęć wynika, że to wersja "4 klasa"?? Ale w opisie piszą o 5-ej... Ciekawe...Kocioł jest wyposażony w starą wersję sterownika. Być może producent musi się pozbyć zapasu starych... Ktoś powinien to wyjaśnić, bo potem okaże się, że klienci będą zwracać kotły jako niezgodne z opisem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 15.06.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Ze zdjęć wynika, że to wersja "4 klasa"?? Ale w opisie piszą o 5-ej... Ciekawe... Kocioł jest wyposażony w starą wersję sterownika. Być może producent musi się pozbyć zapasu starych... Ktoś powinien to wyjaśnić, bo potem okaże się, że klienci będą zwracać kotły jako niezgodne z opisem... Ale certyfikat załączony na 5 klasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.06.2015 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Ale certyfikat załączony na 5 klasę Jak ICHPwZ tak i PROFTECH są laboratoriami badawczymi opartymi o tę samą normę.Dziwne co? Wykaz laboratoriów badawczych akredytowanych w oparciu o normę PN-EN ISO/IEC 17025 PROFTECH AB 994 ICHPwZ AB 081 Do sprawdzenia tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 15.06.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Ależ jesteście niecierpliwi. Wcale Wam nie przeszkadzało, jak jedna z firm sprzedawała przez kilka lat swoje kotły bez papierów, a tu nagle przeszkadza Wam, że inna nie ma papierów na swojej stronie, choć jeszcze nie zaczęła sprzedawać tych kotłów. Spoko... Wszystko będzie... i wszystko będzie jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 15.06.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Jak ICHPwZ tak i PROFTECH są laboratoriami badawczymi opartymi o tę samą normę.Dziwne co? Wykaz laboratoriów badawczych akredytowanych w oparciu o normę PN-EN ISO/IEC 17025 PROFTECH AB 994 ICHPwZ AB 081 Do sprawdzenia tutaj A co w tym dziwnego? Mają akredytacje oparte na tej samej normie, bo to jest norma o akredytacji właśnie. Natomiast mają rożne zakresy akredytacji. Jedna ma w zakresie normę PN EN 303-5:2012 - a druga nie ma. Widocznie jedna ma warunki i umiejętności, aby badać kotły - a druga nie ma. Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 15.06.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 choć jeszcze nie zaczęła sprzedawać tych kotłów. Już są dostępne w cenie 8990 zł brutto + 0,00 zł za dostawę kurierem Wydarzenie jest to i ekscytacja się pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 15.06.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Już są dostępne w cenie 8990 zł brutto + 0,00 zł za dostawę kurierem Wydarzenie jest to i ekscytacja się pojawia Nie ma jedynie zgodności pomiędzy informacją graficzną a opisem produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 15.06.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Już są dostępne w cenie 8990 zł brutto + 0,00 zł za dostawę kurierem Wydarzenie jest to i ekscytacja się pojawia ...ale to chyba wersja "czeska", starsza? Przepraszam, ale nie wyjaśnię Wam tego. Nie działam na rynku i nie odbieram informacji z rynku. Z tego, co wiem, wersje "polskie", nowsze, czekają na nowy sterownik eCoal.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts