Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Odpowiem Ci złośliwie.

A skąd wynika obowiązek podawania na stronie internetowej dokumentów z wynikami?

Jest, oczywiście, obowiązek posiadania badań.

Masz dowody, że OGNIWO nie posiada badań?

Aleś niecierpliwy...

Spoko!

P.S.

Aha! Podobno minertu i karoka wiedzą wszystko. :)

Dziwi mnie że mając te badania ( te na 5 klasę ) Ogniwo nie umieszcza ich na swojej stronie. Dziwi mnie że mimo że ich ( tych badań znaczy a konkretniej to certyfikatu z wynikami tych badań ) nie umieszcza, posługuje się znaczkiem z 5 klasą. Dziwi mnie że Ty podajesz wyniki badań z Brna wg. których kocioł Ogniwo Eko Plus M posiada 4 klasę. Ot tak nadziwić się nie mogę. I tak sobie myślę że jak już te badania zostaną na stronie Ogniwa zamieszczone ( w zakładce - Do pobrania - Certyfikaty jak sądzę ) to popatrzę uważnie na ich datę. Bez złośliwości sobie sprawdzę czy na pewno w chwili umieszczenia pod wizerunkiem nowego kotła znaczka z piąteczką już mieli w ręku wyniki tych badań.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziwi mnie że mając te badania ( te na 5 klasę ) Ogniwo nie umieszcza ich na swojej stronie. Dziwi mnie że mimo że ich ( tych badań znaczy a konkretniej to certyfikatu z wynikami tych badań ) nie umieszcza, posługuje się znaczkiem z 5 klasą. Dziwi mnie że Ty podajesz wyniki badań z Brna wg. których kocioł Ogniwo Eko Plus M posiada 4 klasę. Ot tak nadziwić się nie mogę. I tak sobie myślę że jak już te badania zostaną na stronie Ogniwa zamieszczone ( w zakładce - Do pobrania - Certyfikaty jak sądzę ) to popatrzę uważnie na ich datę. Bez złośliwości sobie sprawdzę czy na pewno w chwili umieszczenia pod wizerunkiem nowego kotła znaczka z piąteczką już mieli w ręku wyniki tych badań.

Buahahaha!!!

Idź na mojego bloga i sprawdź se te daty
A dlaczego nie na stronę lokalnego producenta kapeluszy? Niby dlaczego na Twoim blogu miałbym szukać papierów którymi na swojej oficjalnej stronie chwali się firma Ogniwo?

Kobra

może musisz kupić ten kocioł aby zobaczyć papiery ;)

Czyli to jest OEPM w 5 klasie

http://i.imgur.com/ufA27eh.png

A to OEPM w klasie 4 :D

7ec8e8bc7c4cc21e86cd0dec47e6f658.jpg

Ciekawe, czy jest różnica w cenie :)

Z widocznych różnic są szamotki na palniku. Ale jednak odwiedziłem bloga Zawijana - certyfikat jest. Napisano na nim że zbadano kocioł o mocy nominalnej 26 kW. Hmmm...
Ciekawe, czy jest różnica w cenie :)

Kosztuje 8990 brutto

https://kotly.com.pl/produkt-kotel-ogniwo-eko-plus-m-7-26-kw-4238.html?l=pl

Ale ciekawe na zdjęciach jest kocioł dostępny w Czechach

Edytowane przez rübezahl
A co to znaczy "przysłoniły"?

Na przykładzie:

" słońce na ziemię przekazuje energię cieplną z odległości 150 mln km poprzez promenowanie",czujesz jak ładnie grzeje w japę, ale już stojąc za winklem w cieniu już tego nie doświadczysz bezpośrednio. ;)

rubezahl, ciekawe jest też to, że w opisie podano jednocześnie takie dwie dane: kocioł spełnia wymagania na 5 klasę wg. normy itede. Sprawność 86,8%. Ciekawe. No ale to hurtownia internetowa, nie producent.

Ze zdjęć wynika, że to wersja "4 klasa"?? Ale w opisie piszą o 5-ej... Ciekawe...

Kocioł jest wyposażony w starą wersję sterownika. Być może producent musi się pozbyć zapasu starych...

Ktoś powinien to wyjaśnić, bo potem okaże się, że klienci będą zwracać kotły jako niezgodne z opisem...

Ze zdjęć wynika, że to wersja "4 klasa"?? Ale w opisie piszą o 5-ej... Ciekawe...

Kocioł jest wyposażony w starą wersję sterownika. Być może producent musi się pozbyć zapasu starych...

Ktoś powinien to wyjaśnić, bo potem okaże się, że klienci będą zwracać kotły jako niezgodne z opisem...

Ale certyfikat załączony na 5 klasę

Ale certyfikat załączony na 5 klasę

Jak ICHPwZ tak i PROFTECH są laboratoriami badawczymi opartymi o tę samą normę.Dziwne co?

Wykaz laboratoriów badawczych

akredytowanych w oparciu o normę PN-EN ISO/IEC 17025

PROFTECH AB 994

ICHPwZ AB 081

Do sprawdzenia tutaj

Ależ jesteście niecierpliwi.

Wcale Wam nie przeszkadzało, jak jedna z firm sprzedawała przez kilka lat swoje kotły bez papierów,

a tu nagle przeszkadza Wam, że inna nie ma papierów na swojej stronie, choć jeszcze nie zaczęła sprzedawać tych kotłów.

Spoko...

Wszystko będzie...

i wszystko będzie jasne :)

Jak ICHPwZ tak i PROFTECH są laboratoriami badawczymi opartymi o tę samą normę.Dziwne co?

Wykaz laboratoriów badawczych

akredytowanych w oparciu o normę PN-EN ISO/IEC 17025

PROFTECH AB 994

ICHPwZ AB 081

Do sprawdzenia tutaj

A co w tym dziwnego?

Mają akredytacje oparte na tej samej normie, bo to jest norma o akredytacji właśnie.

Natomiast mają rożne zakresy akredytacji. Jedna ma w zakresie normę PN EN 303-5:2012 - a druga nie ma.

Widocznie jedna ma warunki i umiejętności, aby badać kotły - a druga nie ma.

Proste.

choć jeszcze nie zaczęła sprzedawać tych kotłów.

Już są dostępne w cenie 8990 zł brutto + 0,00 zł za dostawę kurierem

Wydarzenie jest to i ekscytacja się pojawia ;)

Nie ma jedynie zgodności pomiędzy informacją graficzną a opisem produktu.

...ale to chyba wersja "czeska", starsza?

Przepraszam, ale nie wyjaśnię Wam tego. Nie działam na rynku i nie odbieram informacji z rynku.

Z tego, co wiem, wersje "polskie", nowsze, czekają na nowy sterownik eCoal.pl.