karoka65 15.06.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Główny konstruktor nie wie a ja mam wszystko wiedzieć i na wszystkim się znać, masakra.Idę do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 15.06.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Ale certyfikat załączony na x klasę Tu masz . http://i.imgur.com/QvChvzR.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 15.06.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Tu masz . http://i.imgur.com/QvChvzR.png Myślałem raczej o takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 15.06.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 ...ale to chyba wersja "czeska", starsza? Przepraszam, ale nie wyjaśnię Wam tego. Nie działam na rynku i nie odbieram informacji z rynku. Z tego, co wiem, wersje "polskie", nowsze, czekają na nowy sterownik eCoal.pl. To tego produktu jest podpięty certyfikat na piątkę z postu powyżej, więc tak na prawdę to nadal nie wiadomo co jest sprzedawane czeski z piątką czy polski z piątką, chociaż wygląda jak czeski - no nic czekamy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 15.06.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Główny konstruktor nie wie a ja mam wszystko wiedzieć i na wszystkim się znać, masakra. Idę do roboty. A kto powiedział, że MASZ WIEDZIEĆ? Ty WIESZ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 15.06.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 (edytowane) ... Z tego, co wiem, wersje "polskie", nowsze, czekają na nowy sterownik eCoal.pl. Nowy- stary sterownik z innym panelem operacyjnym ,czy nowy- nowy sterownik .......... Edytowane 15 Czerwca 2015 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 15.06.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Myślałem raczej o takim Czyli nic nowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czepciu 15.06.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Rozważam zakup tego kotła, lub innego..Zastanawiam się, czy można będzie podpalać delikatnie drewnem w tym nowym kociołku?Czy jest to wykluczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.06.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Wykluczone.Nie ma w nim rusztu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 15.06.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Rozważam zakup tego kotła, lub innego..Zastanawiam się, czy można będzie podpalać delikatnie drewnem w tym nowym kociołku?Czy jest to wykluczone? Możesz położyć sobie ruszt na tych dwóch cegłach. Edytowane 15 Czerwca 2015 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.06.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Możesz położyć sobie ruszt na tych dwóch cegłach. W którym? W wersji Czeskiej Czy Polskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 15.06.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Czy kocioł będzie pracował w układzie zamkniętym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 16.06.2015 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Czy kocioł będzie pracował w układzie zamkniętym? Będzie mógł. W DTR-ce mają znaleźć się stosowne zapisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 16.06.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Chciałbym zapytać czy Ogniwo przewiduje produkcję Eko Plus M również w innych mocach? Jeżeli tak to czy wiadomo może jakiej najmniejszej mocy kocioł będzie dostępny na rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 16.06.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Czas pokaże jednak z tego co zrozumiałem to raczej pozostanie tylko ta moc.Mogę sie jednak mylić.Tutaj więcej powie konstruktor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 16.06.2015 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Chciałbym zapytać czy Ogniwo przewiduje produkcję Eko Plus M również w innych mocach? Jeżeli tak to czy wiadomo może jakiej najmniejszej mocy kocioł będzie dostępny na rynku? Nam nie udało się jeszcze skonstruować kotła, który spełniłby kryteria klasy 4 normy EN 303-5:2012 na mocy niższej, niż 7,5kW. Z tego, co wiem, nikomu innemu też się jeszcze to nie udało. Zwróćcie jednak uwagę, że kocioł OGNIWO EKO PlusM na mocy 7,5kW osiąga parametry energetyczno-emisyjne lepsze, niż inne kotły (z OEPlus włącznie) na swoich mocach nominalnych. Moim zdaniem, naprawdę można go praktycznie uznać za kocioł 7,5kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 16.06.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 A możesz napisać jakie czynniki na to wpłynęły?Czy aby nie to ,że zmniejszono palenisko (powierzchnię spalania) a zwiększono powierzchnię wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 16.06.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Tak na marginesie mam taki plan i to na dniach,mniejszy palnik a większy kocioł u siebie wstawić Wymiennik to głównie płomieniówki z automatycznym czyszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 16.06.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 A możesz napisać jakie czynniki na to wpłynęły? Czy aby nie to ,że zmniejszono palenisko (powierzchnię spalania) a zwiększono powierzchnię wymiany? Nie mogę tego napisać. Nie prowadzę podręcznika dla konstruktorów kotłów, ani dla producentów kotłów. Prowadzę tylko poradnik dla użytkowników kotłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 16.06.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Nie mogę tego napisać. Nie prowadzę podręcznika dla konstruktorów kotłów, ani dla producentów kotłów. Prowadzę tylko poradnik dla użytkowników kotłów. No ale jesteś konstruktorem a zapewne przyszli nabywcy tego kotła będą chcieli wiedzieć dlaczego tak sie stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts