karoka65 13.07.2015 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 U nas w małopolsce cena ma być 8 500 jeśli na forum ktoś ma lepsze dojście to proszę o kontakt Czy mógłbyś podlinkować ? gdzie ? Z VATem 23 czy 8% ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 13.07.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Ale nic nie piszą o 5-tej klasie https://kotly.com.pl/produkt-kotel-ogniwo-eko-plus-m-7-26-kw-4238.html?l=pl ze schematu i zdjęć wynika że to czeski brat w klasie 4 wiec trzeba wypchać jak najszybciej chyba że ktoś pomylił fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 13.07.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Panowie,nie zapominajcie proszę, że najpierw są badania i kosztują tyle samo, bez względu na to, czy kocioł zaliczy się do kl. III, IV, V czy też nie przejdzie badań.Nie zapominajcie też, że na rynku powinny być dostępne jedynie kotły, które mają ważne świadectwa z badań przeprowadzonych przez jednostki badawcze do tego upoważnione.Cena kotła, jest rzeczą wtórną. często kotły bez prawidłowych badań są droższe, niż te z ważnymi papierami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.07.2015 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 A czy wiadomo że te kotły są gorsze ?Gdzieś to pisze ? jest to czymś poparte czy tylko przypuszczenia, że wydaje mi się, podejrzewam ? tak samo jak z tym poniżej 30% mocy, podejrzewam, przypuszczam, że może też będzie dobrze ?Piszesz że na rynku powinny być tylko kotły z ważnymi badaniami, to dlaczego nie są ?Cena kotła dla wielu jest rzeczą najważniejszą a nie wtórną, może dla Ciebie to rzecz wtórna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 13.07.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 A czy wiadomo że te kotły są gorsze ? Gdzieś to pisze ? jest to czymś poparte czy tylko przypuszczenia, że wydaje mi się, podejrzewam ? tak samo jak z tym poniżej 30% mocy, podejrzewam, przypuszczam, że może też będzie dobrze ? Piszesz że na rynku powinny być tylko kotły z ważnymi badaniami, to dlaczego nie są ? Cena kotła dla wielu jest rzeczą najważniejszą a nie wtórną, może dla Ciebie to rzecz wtórna. Przez domniemanie, bo choćby nie wiem jak były dobre, super, hiper i najlepsze, to ta ocena powinna być czymś podparta. Stąd prawodawca wymyślił badania według jednakowych kryteriów, aby można było coś z czymś porównać. Nie wystarczą zapewnienia sprzedawcy, że produkt jest super, jeśli nie potrafi tego udowodnić, choćby rzetelnymi wynikami z badań. A tak na marginesie: dlaczego - jeśli kocioł taki super hiper, to nie podda się badaniom, by być poza sferą podejrzeń niczym żona Cezara? Koszt takich badan, to przecież równowartość ok. dwóch kotłów, albo dokładniej mówiąc, marży z kilku sztuk. A jaki argument marketingowy. proszę: czarno na białym: jestem OK. Na druga część pytania powinien - tak mniemam, odpowiedzieć pan, nie ja, bo nie zajmuję się obrotem artykułami, żelaznymi, ani mydłem, ni powidłem. Ukłony dla ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.07.2015 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Dla mnie też niczym są zapewnienia Wasze bo jak można zapewniać że coś będzie super, hiper i naj jak jeszcze zimy nie przepracowało ?I kto tu o marketingu wspomina.Pożyjemy, zobaczymy p. Bolek$Lolek a może tak będzie, któż to wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawon 13.07.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Ja zwykły zjadacz chleba papiery i badania co najwyżej kojarze z rozpałką,sory morze to brutalnie brzmi ale dla mnie liczy się cena i bezobsługowość a klasa czy procenty hmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 13.07.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 to na kotły com pl to jakaś inna wersja dlatego pewnie kosztuje niecałe 9 koła. Pewnie chcą wyprzedać jakis prototyp. http://kociołcenowy.pl/kociol-z-zasobnikiem-ogniwo/2826-kociol-ogniwo-eko-plus-m-26kw-z-podajnikiem.html jest ten z 5 klasą i wygląda zupełnie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 13.07.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Witam ,mam pytanie czy sterownik wreszcie pozwoli na prawie automatyczne ustawienie pracy kotła ,pytam jako laik kolege Zawijan. Przecież eCoal.pl pozwala... Od 2008r.pracuje kocioł OGNIWO EKO (bez plusa) ze sterownikiem eCoal.pl w wersji 1.0, tzn. bez możliwości jakiejkolwiek ingerenci w ustawienia automatyczne., który obserwuję. Z pewnością pracuje takich więcej. I mają się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawon 13.07.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Przecież eCoal.pl pozwala... Od 2008r.pracuje kocioł OGNIWO EKO (bez plusa) ze sterownikiem eCoal.pl w wersji 1.0, tzn. bez możliwości jakiejkolwiek ingerenci w ustawienia automatyczne., który obserwuję. Z pewnością pracuje takich więcej. I mają się dobrze. Jeśli można to czym się różnią nowe kotły ''M'' pod względem spalania i sterownika czy warto płacić taką różnice w cenie.Co do mojego wczesniejszego pytania chodzi mi o te sterowniki w nowych piecach,pozdrawiam . https://kotly.com.pl/produkt-kotel-ogniwo-eko-plus-m-7-26-kw-4238.html?l=pl http://xn--kociocenowy-x5b.pl/kociol-z-zasobnikiem-ogniwo/2826-kociol-ogniwo-eko-plus-m-26kw-z-podajnikiem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.07.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Pierwszy masz z obecnym starszym panelem, drugi już z nowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 13.07.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Przez domniemanie, bo choćby nie wiem jak były dobre, super, hiper i najlepsze, to ta ocena powinna być czymś podparta. Stąd prawodawca wymyślił badania według jednakowych kryteriów, aby można było coś z czymś porównać. Nie wystarczą zapewnienia sprzedawcy, że produkt jest super, jeśli nie potrafi tego udowodnić, choćby rzetelnymi wynikami z badań. A tak na marginesie: dlaczego - jeśli kocioł taki super hiper, to nie podda się badaniom, by być poza sferą podejrzeń niczym żona Cezara? Koszt takich badan, to przecież równowartość ok. dwóch kotłów, albo dokładniej mówiąc, marży z kilku sztuk. A jaki argument marketingowy. proszę: czarno na białym: jestem OK.. Jako zwykłemu użytkownikowi wydaje mi się że ocena kotła podparta jego oceną przez innych zwykłych użytkownikó jest najbardziej istotną. Badania owszem ale wiadimo przecież że u zwykłego użytkownika w kotłowni efekty spalania w tymże kotle będą daleko odbiegać od tych z laboratorium badawczego. Myślę że zdecydowana większosć wybiera kotły biorąc pod uwagę przede wszystkim łatwość obsługi, cenę i opinię innych użytkowników takiego wyrobu. Na badania zwracają uwagę glówie ci którzy mają dopłaty z gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.07.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Ostatnio, kilku panów opowiadało mi właśnie jakie jest podejście tam gdzie są dopłaty.Instalację solarną instalator wycenił na około 13 tysi, jak się dowiedział że gmina jest objęta dotację to cena poszybowała na 18,5.Tak się zastanawiam czasami dla kogo są te dotacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 13.07.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Tak się zastanawiam czasami dla kogo są te dotacje. jak to dla kogo? dla banków i ewentualnie sprzedawców. Dla klienta zostaje parę procent, ale biorąc pod uwagę, zawyżoną cenę, to bez dotacji końcowy klient zapłaci mniej niż z dotacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.07.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 jak to dla kogo? dla banków i ewentualnie sprzedawców. Dla klienta zostaje parę procent, ale biorąc pod uwagę, zawyżoną cenę, to bez dotacji końcowy klient zapłaci mniej niż z dotacją. Nie zawsze tak jest, bo ostatnio byłem właśnie na wycenach pod dotacje i tam ludzie nie mają nic narzucone z góry jak to bywa w wielu przypadkach na przykład, kocioł, firma instalatorska, to już wiadomo co się wtedy dzieje, tzw. wolna amerykanka i jest dokładnie jak piszesz że gdyby sobie ktoś zrobił taką podmiankę bez dotacji to wyszłoby taniej, decyduje o tym co chce mieć i kto to zrobi. Znam taki przykład jak to wyglądało u mojego kuzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 13.07.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 10 tyś zł za nie całe pół tony chińskiego żelastwa- i młynka do eko -groszku -śmiechu warte no ale głupich nie brakuje musisz kol Zawijan dobrze nawijaćaby firma nie poszła w siną dal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 13.07.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Pierwszy masz z obecnym starszym panelem, drugi już z nowym. Zmiana panelu na zabudowany w kotle to tylko zmiana estetyczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 14.07.2015 04:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Zmiana panelu na zabudowany w kotle to tylko zmiana estetyczna . Nie do końca prawda proszę pana. Obiło mi się o uszy, że nowy eCoal.pl posiada znacznie więcej przydatnych użytkownikom - rozbudowanych instalacji - funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawon 14.07.2015 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Nie do końca prawda proszę pana. Obiło mi się o uszy, że nowy eCoal.pl posiada znacznie więcej przydatnych użytkownikom - rozbudowanych instalacji - funkcji. A tak dokładniej to coś wpadło w te uszy czy tylko się obiło,panowie zacznijcie pisac po Polsku bo nic dalej nie rozumiem chyba muszę jakiegoś tłumacza nająć.Na tym forum coś wydusić to tajne przez poufne tak dalej ciekawe dokąd to nas zaprowadzi.Większość wie co z dotacjami i niestety że jak już ktoś dostanie to łupie ile może nawet 20000zł a drugiemu pozostaje co d.....a Ale przecież tak musi być bo żyjemy w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 14.07.2015 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Nie do końca prawda proszę pana. Obiło mi się o uszy, że nowy eCoal.pl posiada znacznie więcej przydatnych użytkownikom - rozbudowanych instalacji - funkcji. To proszę śmiało nie dusić w sobie tylko napisać. Panel jest duży kocioł też a wyświetlacz mikry . http://i.imgur.com/QLmzIwW.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts