zawijan 16.07.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Na razie to nigdzie nie widziałem, są zapewnienia tylko konstruktorów choć trochę rozbieżne w zeznaniach. Niby podobno można go wcale nie czyścić ale żeby podnieść temp. spalin konstruktor zaleca nie czyścić. Ja taki prosty chłop ze wsi czytam że jak można go nie czyścić to dla mnie oznacza że się nie brudzi, logiczne ? Zatem jak podnieść temp. spalin skoro się nie brudzi ? Jak kotły się pojawią na rynku na pewno usłyszymy bardziej wiarygodną wersję jakiegoś użytkownika, może nawet jakiś filmik ktoś wstawi na youtube. Na razie gadasz, nie jak prosty chłop, ale jak chłopski filozof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 16.07.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 To zapytam do czego służy powierzchnia wymiany? Właśnie do tej wymiany!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 16.07.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 To zapytam do czego służy powierzchnia wymiany? Minertu u mnie w kotle z wymiennikiem żeliwnym, powierzchnia wymiennika po stronie spalin jest duża, a to za sprawą radiatorów. Ale nic z tego faktu dużej powierzchni wymiennika po stronie spalin nie wynika. Tym wpisem chciałem tylko zaznaczyć, ze powierzchnia wymiany ciepła to nie wszystkie aspekty sprawnej wymiany ciepła. ps. Na Twój poprzedni post skierowany do mnie ( dotyczącego szamotu) , odpowiem niebawem ( brak czasu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.07.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Na razie gadasz, nie jak prosty chłop, ale jak chłopski filozof. Wystarczy poczytać wątek dokładnie i nawet mało kumaty połapie się czy rację ma ten chłopski filozof czy ten grecki uczony. Puszczasz Zawijanie marketingowe bąki, jak wiesz ja jestem tylko wiejski praktyk i taki niewierny Tomasz ale to właśnie Twoja zasługa bo już dość się tych Twoich bąków nawąchałem w przeszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.07.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 (edytowane) Nie. To kocioł, który ma moc sprawdzoną i potwierdzoną badaniami w przedziale 7,5 - 26 kW Na zaświadczeniu z Zabrza pisze że to kocioł 26kW a nie 7,5 także następny marketingowy bąk !!! Oooo, tutaj tak napisali: http://www.ogniwobiecz.com.pl/wp-content/uploads/2015/05/ZaswiadczenieKlasa5PN-EN303-52012.pdf Nic tam nie pisze o 7,5kW tylko że kocioł 26kW, chyba że mi coś na oczy siadło ? Raptem dwa miesiące od wydania świadectwa stał się takim hiciorem ale jak na razie w bełkocie konstruktorów bo w sprzedaży jeszcze go niema. Nie piszę że nie będzie, może i będzie ale jakoś tak nie po chrześcijańsku i nieskromnie stawiać pomniki jeszcze przed narodzinami ? Edytowane 16 Lipca 2015 przez karoka65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 16.07.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 ,,,, wymiennik nie odbiera ciepła!!! on służy do wymiany ciepła pomiędzy spalinami a wodą!!! ciepło odbiera ogrzewany obiekt!!! Zawijan pozwolisz, że wprowadzę małą korektę do Twego posta. W wymienniku kotła nie następuje wymiana ciepła pomiędzy spalinami a wodą. W wymienniku kotła następuje przede wszystkim przenikanie ciepła z spalin do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 16.07.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Na zaświadczeniu z Zabrza pisze że to kocioł 26kW a nie 7,5 także następny marketingowy bąk !!! Oooo, tutaj tak napisali: http://www.ogniwobiecz.com.pl/wp-content/uploads/2015/05/ZaswiadczenieKlasa5PN-EN303-52012.pdf Nic tam nie pisze o 7,5kW tylko że kocioł 26kW, chyba że mi coś na oczy siadło ? Raptem dwa miesiące od wydania świadectwa stał się takim hiciorem ale jak na razie w bełkocie konstruktorów bo w sprzedaży jeszcze go niema. Nie piszę że nie będzie, może i będzie ale jakoś tak nie po chrześcijańsku i nieskromnie stawiać pomniki jeszcze przed narodzinami ? Najmocniej pana przepraszam, ale proponuję podjąć wakacyjny kurs nauki czytania dokumentów ze zrozumieniem czytanego tekstu. Może znajdzie pan chwilkę czasu w nawale swoich wielu zajęć i wykorzystywania samorodnych talentów i przeczyta chociaż jedno zdanie: skrócona charakterystyka energetyczno - emisyjna kotła co na podstawie przeprowadzonych badan. Później leci tabelka. Tam trzeba już posiadać nieco umiejętności arytmetycznych. Trudne, ale do opanowania. Da się wykorzystując kalkulator obliczyć ile to jest 30% z 26. Poniżej jest takie dictum: że przedstawione wyniki stanowią wyciąg ze sprawozdania ... nr... A to sprawozdanie proszę pana to kilkadziesiąt stron papierków. Pewnie dla pana zbędnych i całkowicie nie zrozumiałych treści. Rozumiem, nie miał pan dotychczas do czynienia z porządnie przebadanymi kotłami, to widział pan co najwyżej jedno stronicowy papierek z firmy typu zero. Fascynująca literatura. Pełna wiedza. Która kosztuje. Niestety. OK. to panu do niczego nie potrzebne. Pan na nosa wie, co i jak. I tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 16.07.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Wystarczy poczytać wątek dokładnie i nawet mało kumaty połapie się czy rację ma ten chłopski filozof czy ten grecki uczony. Puszczasz Zawijanie marketingowe bąki, jak wiesz ja jestem tylko wiejski praktyk i taki niewierny Tomasz ale to właśnie Twoja zasługa bo już dość się tych Twoich bąków nawąchałem w przeszłości. Zamiast wąchać bąki, zacznij wreszcie podawać rzetelnie parametry mocy i sprawności Twoich RBR-ów. Rzetelnie tzn. z wiarygodnych badań weryfikujących, a nie z sufitu, czy z innego podobnego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niewidoczny 16.07.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Witam Bolek pisałeś że robią mniejszą m-kę może coś więcej ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.07.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Zamiast wąchać bąki, zacznij wreszcie podawać rzetelnie parametry mocy i sprawności Twoich RBR-ów. Rzetelnie tzn. z wiarygodnych badań weryfikujących, a nie z sufitu, czy z innego podobnego źródła. Zawijan to Ty znowu smęcisz ? Jaki mój RBR ? Ty to przez ten kocioł jeszcze nam tutaj zbzikujesz ? Zaczynam się o Ciebie bać. Wyjaśnię może, RBRa to produkuje Instalco, powinieneś wiedzieć bo go badałeś wcześniej jak ja go zacząłem sprzedawać. To tylko jeden z kotłów pięciu producentów których kotły mam w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.07.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Najmocniej pana przepraszam, ale proponuję podjąć wakacyjny kurs nauki czytania dokumentów ze zrozumieniem czytanego tekstu. Może znajdzie pan chwilkę czasu w nawale swoich wielu zajęć i wykorzystywania samorodnych talentów i przeczyta chociaż jedno zdanie: skrócona charakterystyka energetyczno - emisyjna kotła co na podstawie przeprowadzonych badan. Później leci tabelka. Tam trzeba już posiadać nieco umiejętności arytmetycznych. Trudne, ale do opanowania. Da się wykorzystując kalkulator obliczyć ile to jest 30% z 26. Poniżej jest takie dictum: że przedstawione wyniki stanowią wyciąg ze sprawozdania ... nr... A to sprawozdanie proszę pana to kilkadziesiąt stron papierków. Pewnie dla pana zbędnych i całkowicie nie zrozumiałych treści. Rozumiem, nie miał pan dotychczas do czynienia z porządnie przebadanymi kotłami, to widział pan co najwyżej jedno stronicowy papierek z firmy typu zero. Fascynująca literatura. Pełna wiedza. Która kosztuje. Niestety. OK. to panu do niczego nie potrzebne. Pan na nosa wie, co i jak. I tak trzymać. Panie Bolek$Lolek jak mi jakiś doktur pisze że badał kocioł 26kW to ja jako ciemny chłop z brudnej wsi co z trudem poskłada literki do kupy czytam że to jednak kocioł 26kW a waść mi tu każesz jakimiś kalkulatorami coś sobie liczyć. Trza było se policzyć i napisać że to kocioł 7,5kW a nie 26kW. Jakieś te doktory mało gramotne teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 16.07.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 7,5kW - 26kW. Ja zauważam że M-ka 26 kW usilnie transformuje na M-kę 7,5-26 kW nikt z innych firm tak nie podaje ,podaje się M-ka 26 kW a dól z 7,8 kW przez te parę tygodni spadł do 7,5 kW Ciekawe ile jeszcze zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 17.07.2015 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Ja zauważam że M-ka 26 kW usilnie transformuje na M-kę 7,5-26 kW nikt z innych firm tak nie podaje ,podaje się M-ka 26 kW a dól z 7,8 kW przez te parę tygodni spadł do 7,5 kW Ciekawe ile jeszcze zejdzie. No nie uwierzysz pan, ale mi się o uszy obiło, że już ponoć poniżej 4,5 kW idzie całkiem całkiem. Na odtrąbienie sukcesu jeszcze nieco za szybko, bo badania będą musiały być dla rzetelności sprawdzone (powtórzone) w innej jednostce. I się zrobi z tego kocioł w przedziale 4,5 - 15 kW albo i 14. Sie znowu będzie działo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 17.07.2015 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Zawijan to Ty znowu smęcisz ? Jaki mój RBR ? Ty to przez ten kocioł jeszcze nam tutaj zbzikujesz ? Zaczynam się o Ciebie bać. Wyjaśnię może, RBRa to produkuje Instalco, powinieneś wiedzieć bo go badałeś wcześniej jak ja go zacząłem sprzedawać. To tylko jeden z kotłów pięciu producentów których kotły mam w ofercie. A co do tych innych kotłów z Twojej oferty... mają jakieś porządne badania? możesz podać ich zweryfikowane moce i sprawności? Czy to może też takie RBR-y, tylko pod inną nazwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 17.07.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Panie Bolek$Lolek jak mi jakiś doktur pisze że badał kocioł 26kW to ja jako ciemny chłop z brudnej wsi co z trudem poskłada literki do kupy czytam że to jednak kocioł 26kW a waść mi tu każesz jakimiś kalkulatorami coś sobie liczyć. Trza było se policzyć i napisać że to kocioł 7,5kW a nie 26kW. Jakieś te doktory mało gramotne teraz ...mało gramotne? A Ty wierzysz we wszystko, co Ci napiszą te doktory, nie wiadomo od czego. Wiem... wiem... jednemu nie wierzysz - nawet w to, co udowodnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.07.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 No nie uwierzysz pan, ale mi się o uszy obiło, że już ponoć poniżej 4,5 kW idzie całkiem całkiem. Na odtrąbienie sukcesu jeszcze nieco za szybko, bo badania będą musiały być dla rzetelności sprawdzone (powtórzone) w innej jednostce. I się zrobi z tego kocioł w przedziale 4,5 - 15 kW albo i 14. Sie znowu będzie działo! Jeżeli to będzie nadal ten sam kocioł- wymiennik-palnik ale z innymi papierami to gratuluję sukcesu manipulacji badaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 17.07.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Jeżeli to będzie nadal ten sam kocioł- wymiennik-palnik ale z innymi papierami to gratuluję sukcesu manipulacji badaniami. Dotychczas dyskutowałeś dość rozsądnie... Co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek95 17.07.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Witam, pytanie do twórców, jakie wymiary ma gardziel BurneraSM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 17.07.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Witam, pytanie do twórców, jakie wymiary ma gardziel BurneraSM ? coś mi się o uszy obiło, ze ODPOWIEDNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 17.07.2015 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Jeżeli to będzie nadal ten sam kocioł- wymiennik-palnik ale z innymi papierami to gratuluję sukcesu manipulacji badaniami. A kto szanownemu panu coś mówił o tym samym wymienniku, palniku i innych papierach? Byłoby super gdyby pan wskazał ten sam wymiennik, czy palnik. Z tego co mi się o uszy obiło, to palnik tego samego TYPU, ale zmodernizowany, a wymiennik zostanie (został) dobrany odpowiednio do parametrów palnika. Nawet - nie uwierzy pan - co najmniej dwie niezależne jednostki go badać mają. To ci dopiero manipulacja! Sie będzie działo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts