Gość Arturo72 12.08.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Wg Ciebie to ja latam po tych domach i wciskam im te kotły. Nie pisałem,że latasz,tylko,że "wolisz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.08.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Nie pisałem,że latasz,tylko,że "wolisz" To klient decyduje co woli a nie ja.To taka mała różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 12.08.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 A także dlaczego do tak małych zapotrzebowań 3-10kw wolicie groszek od pelletu - pellet piec sam odpala i wygasza a w przypadku groszku jeszcze chyba nie ma takiej technologii? Przy zapotrzebowaniu 6-10 kW palenie pelletami jest o około 50% droższe. Przy mniejszym zapotrzebowaniu maksymalnym w ogóle nie ma sensu montować kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 13.08.2015 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Przy zapotrzebowaniu 6-10 kW palenie pelletami jest o około 50% droższe. Przy mniejszym zapotrzebowaniu maksymalnym w ogóle nie ma sensu montować kotła. Przepraszam, ze wchodze panom w temat, ale tak mi sie o uszy obilo, ze to cena jednostkowa energii zawartej w paliwie uwolniona i spozytkowana (sprawnosc) ma wplyw znaczacy na koszty ogrzewania. Moze sie zdarzyc tak, ze kociol zle spalajacy dobry wegiel bedzie generowal koszty wyzsze niz dobry kociol spalajacy bardzo dobrze drozsze od wegla pellety. Sama moc (zapotrzebowanie) nie ma wiekszego wplywu na koszty jednostkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 13.08.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Przepraszam, ze wchodze panom w temat, ale tak mi sie o uszy obilo, ze to cena jednostkowa energii zawartej w paliwie uwolniona i spozytkowana (sprawnosc) ma wplyw znaczacy na koszty ogrzewania. Moze sie zdarzyc tak, ze kociol zle spalajacy dobry wegiel bedzie generowal koszty wyzsze niz dobry kociol spalajacy bardzo dobrze drozsze od wegla pellety. Sama moc (zapotrzebowanie) nie ma wiekszego wplywu na koszty jednostkowe. Zdarzyć się może także odwrotnie, więc nie ma sensu dyskutować o zdarzaniu się tylko o tym co można porównać przy prawidłowym działaniu obu urządzeń. Źle ustawiony diesel też może spalać więcej od benzyniaka itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrokus 16.08.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Witam . Wracając do tematu głównego .Kocioł w końcu jest dostępny.W tym tygodniu go odpalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 16.08.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Czekamy na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 17.08.2015 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Jak można prosić to cyknij mu parę fotek palnika:) Generalnie środka i wklej na forum.Jaka cena tego kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.08.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Witam . .Kocioł w końcu jest dostępny.W tym tygodniu go odpalam.[ATTACH=CONFIG]327827[/ATTACH] Co zasilisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrokus 19.08.2015 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Dom ~200m stare budownictwo ocieplony tylko strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrokus 19.08.2015 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Jak można prosić to cyknij mu parę fotek palnika:) Generalnie środka i wklej na forum.Jaka cena tego kotła? Płaciłem 10200 za wersję z bocznym wyjściem spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 20.08.2015 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Płaciłem 10200 za wersję z bocznym wyjściem spalin. [ATTACH=CONFIG]328076[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]328077[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]328078[/ATTACH] WOW ... Przy takiej cenie nie dziwię się że tak agresywny marketing jest Ja za swojego Skama 12KW płaciłem chyba 6300zł i uważałem że to sporo , tym bardziej że w Leroyu można kupić już kocioł za 4000zł ... A tutaj ponad 10tys ... Domyślam się że kocioł nowoczesny , sporo inowacji , pytanie tylko czy warte są aż tak dużej dopłaty i czy ewentualny zysk w spalaniu bedzie znaczący ? Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 20.08.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) WOW ... Przy takiej cenie nie dziwię się że tak agresywny marketing jest Ja za swojego Skama 12KW płaciłem chyba 6300zł i uważałem że to sporo , tym bardziej że w Leroyu można kupić już kocioł za 4000zł ... A tutaj ponad 10tys ... Domyślam się że kocioł nowoczesny , sporo inowacji , pytanie tylko czy warte są aż tak dużej dopłaty i czy ewentualny zysk w spalaniu bedzie znaczący ? Cos mi sie tak o uszy obilo, ze ten pan sobie zamowil kociol z bocznym wylotem spalin. To chyba takie na tasmie nie schodza tylko sa robione pod zamowienie. A cena skama 12kW, a czegos tam za 4. jak to porownac. Ja widzialem nawet za ponizej 3 cos do kotla podobne. I co z tego wynika? NIC! Bo ... Np. rabarbar bezpapierowy wedlug mnie ma marketing z 5 razy silniejszy. Pewnie ze wzgledu na barwe plaszcza. To i dobrze ze nie purpurowy on, bo by trzeba go w raczke (od drzwiczek) calowac.I przez rozruchem koperta potraktowac. Odpowiednio wypasiona. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez bolek&lolek dopisek ostatnich zdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lsd 20.08.2015 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Cos mi sie tak o uszy obilo, ze ten pan sobie zamowil kociol z bocznym wylotem spalin. To chyba takie na tasmie nie schodza tylko sa robione pod zamowienie. A cena skama 12kW, a czegos tam za 4. jak to porownac. Ja widzialem nawet za ponizej 3 cos do kotla podobne. I co z tego wynika? NIC! Bo ... Np. rabarbar bezpapierowy wedlug mnie ma marketing z 5 razy silniejszy. Pewnie ze wzgledu na barwe plaszcza. To i dobrze ze nie purpurowy on, bo by trzeba go w raczke (od drzwiczek) calowac.I przez rozruchem koperta potraktowac. Odpowiednio wypasiona. Musisz mieć Pan strasznie obite te uszy ..... żeby to się nie przeniosło na inna część ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dębowy 20.08.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Powiem krótko cena z du..wyssana nawet jak na zamówienie z innym wylotem.No ale "doktory rehabilitowane" trzeba opłacić i ich marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.08.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Dom ~200m stare budownictwo ocieplony tylko strop To może być pięknie ,oby nie wyszło jak zawsze bo kasy szkoda. Na razie nie pisz za dużo , o procesie spalarnia dopiero jak zimniej się zrobi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 20.08.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Płaciłem 10200 za wersję z bocznym wyjściem spalin. [ATTACH=CONFIG]328076[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]328077[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]328078[/ATTACH] możesz napisać co znajduje się w środku palnika po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 20.08.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 W tej części palnika się praktycznie nie pali a jak się nie pali to mamy nadmiar powietrza.Trzeba było to jakoś wypełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 20.08.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Cos mi sie tak o uszy obilo, ze ten pan sobie zamowil kociol z bocznym wylotem spalin. To chyba takie na tasmie nie schodza tylko sa robione pod zamowienie. A cena skama 12kW, a czegos tam za 4. jak to porownac. Ja widzialem nawet za ponizej 3 cos do kotla podobne. I co z tego wynika? NIC! Bo ... Np. rabarbar bezpapierowy wedlug mnie ma marketing z 5 razy silniejszy. Pewnie ze wzgledu na barwe plaszcza. To i dobrze ze nie purpurowy on, bo by trzeba go w raczke (od drzwiczek) calowac.I przez rozruchem koperta potraktowac. Odpowiednio wypasiona. Te uszy to faktycznie musisz mieć ostro scharatane Są producenci,którzy za niestandardowy wylot spalin nic nie kasują a to jest na plus dla klienta. A rabarbar marketingu wielkiego nie potrzebuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 20.08.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Dziwna cena. Za swojego skama z bocznym wyjściem i przejściówką kwadrat - rura, sterownikiem spp z netem i transportem przez pół Polski 6900. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts