SUSPENSER 20.08.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Domyślam się że kocioł nowoczesny , sporo inowacji , pytanie tylko czy warte są aż tak dużej dopłaty i czy ewentualny zysk w spalaniu bedzie znaczący ? Skąd ma być zysk w spalaniu skoro sprawność ma niższą od Skama ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 21.08.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Jaką ma klasę 4 czy 5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 21.08.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Skąd ma być zysk w spalaniu skoro sprawność ma niższą od Skama ? Którego Skama masz na myśli? A możesz podać zweryfikowane wyniki sprawności Skamów na obu mocach - nominalnej i minimalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 21.08.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Płaciłem 10200 za wersję z bocznym wyjściem spalin. Arturo ma rację.Pełen ciemnogród.Póki,ludzie nie zrozumieją słowa termomodernizacja, będą zmuszeni płacić,za kawał żelastwa,jak za obiekt Made in NASA.Rozumiem,6-7-8k,ale ponad 10k pln???? Trzeba było sobie kupić kocioł z Castoramy +sterownik SPP i wystarczyło by jeszcze,na fajne wakacje Kurcze,szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 21.08.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 A tutaj ponad 10tys ... Domyślam się że kocioł nowoczesny , sporo inowacji , pytanie tylko czy warte są aż tak dużej dopłaty i czy ewentualny zysk w spalaniu bedzie znaczący ? Nowoczesny kocioł.Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 21.08.2015 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Tak mi sie cos o uszy obilo, ze istnieje twierdzenie: a kto bogatemu zabroni? a panom reszcie powiem tak: o moje uszy wy sie nie martwcie. Moje ci one, to moja sprawa i gajowego. panie minertu co bys pan nie powiedzail, to rabarbar caly czas wunderwaffe jest. Utajniony w wynikach, bo tzw. papiery od wujka skads tam, konstrukcja jeszcze bardziej skomplikowana a nikt jakos wynikow badan na sterowniku jak mu tam spp nie widzial. ale wedlug was szafa gra i cudzego gnoic na wszelkie sposoby. Co stoi na przeszkodzie aby pokazac rzetelne wyniki? No co? p.s. z tego co mi sie o uszy obilo, to ten gnojony przez was kociolek bez problemu zrobil sobie pelna 5 klase na weglu kamiennym i peletach (tak tak, palnik z gasnikiem) oraz dobra 4 na weglu brunatnym (za granica badany). I to pewnie was wszystkich boli bo jak tu walczyc z czyms, co sie broni na kazdym froncie? Co najwyzej probowac osr.ac mozna zza winkla. Robiacy koope: Prosze wolac o papier (toaletowy) Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez bolek&lolek dopisek ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 21.08.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Cały czas sadziłem że nowy kocioł M będzie sprzedawany z nowym sterownikiem a reszta (starych kotłów ze starym) ale jak jest tak że wszystkie sprzedawane są z nowym to obronić różnice 3-4tys na cenie + wcisnąć kocioł przeznaczony na 300-500m2 do domu jednorodzinnego to niezły numer. Czas pokaże ogólnie fajnie to wygląda bo sprzedawane są kotły ze sterownikami które nawet nie posiadają kompletnej instrukcji, ogólnie jakaś masakra przed nowym sezonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 21.08.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 tak mi sie cos o uszy obilo, ze istnieje twierdzenie: A kto bogatemu zabroni? A panom reszcie powiem tak: O moje uszy wy sie nie martwcie. Moje ci one, to moja sprawa i gajowego. Panie minertu co bys pan nie powiedzail, to rabarbar caly czas wunderwaffe jest. Utajniony w wynikach, bo tzw. Papiery od wujka skads tam, konstrukcja jeszcze bardziej skomplikowana a nikt jakos wynikow badan na sterowniku jak mu tam spp nie widzial. Ale wedlug was szafa gra i cudzego gnoic na wszelkie sposoby. Co stoi na przeszkodzie aby pokazac rzetelne wyniki? No co? P.s. Z tego co mi sie o uszy obilo, to ten gnojony przez was kociolek bez problemu zrobil sobie pelna 5 klase na weglu kamiennym i peletach (tak tak, palnik z gasnikiem) oraz dobra 4 na weglu brunatnym (za granica badany). I to pewnie was wszystkich boli bo jak tu walczyc z czyms, co sie broni na kazdym froncie? Co najwyzej probowac osr.ac mozna zza winkla. Robiacy koope: Prosze wolac o papier (toaletowy) a powiedz mi sławku , w którym miejscu ja ten kociołek gnoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 21.08.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Cały czas sadziłem że nowy kocioł M będzie sprzedawany z nowym sterownikiem a reszta (starych kotłów ze starym) ale jak jest tak że wszystkie sprzedawane są z nowym to obronić różnice 3-4tys na cenie + wcisnąć kocioł przeznaczony na 300-500m2 do domu jednorodzinnego to niezły numer. Czas pokaże ogólnie fajnie to wygląda bo sprzedawane są kotły ze sterownikami które nawet nie posiadają kompletnej instrukcji, ogólnie jakaś masakra przed nowym sezonem. Jeżeli palnik da radę zejść nisko z mocą z dobrą sprawnością to spokojnie da sobie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 21.08.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 a powiedz mi sławku , w którym miejscu ja ten kociołek gnoje? Szanowny panie minertu nie powinienem odpowiadac bo cytuje pan moj wpis a pyta kogos innego. Czas najwyzszy skorygowac swoja wiedze. Moge co najwyzej doprecyzowac ze tekst o gnojeniu niebieskiego znajduje sie w tzw. ps. czyli "do wszystkich" Skoro pan to tak odebral, ze to bezposrednio do pana panie minertu, to przepraszam. Pan i tak cichutko do tego niebieskiego. Sa "lepsi". O niebo. Cale. No prawie cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lsd 21.08.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 A Pan , panie Sławku=Zawijan2=bolek&lolek=''konstruktorze'' owego kotła , posiadasz ów kocioł ,że stajesz w obronie 'gnojonego niebieskiego' ,czy tak dla zasady ,czy tam dla kasy? Użytkował Pan jakikolwiek kocioł w warunkach bojowych(domowych) ,czy tylko przy asyście na badaniach? Ha? Ciekaw jestem. Z drugiej strony znam pańską odpowiedź....... Niestety co niektóre osoby poznały się na Was i waszym słodkim pierdzeniu ,więc teraz takie szarpaniny słowne wychodzą .... z 'Wami'. Wasz wielbiciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 21.08.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Jeżeli palnik da radę zejść nisko z mocą z dobrą sprawnością to spokojnie da sobie radę. Nawet jeśli da radę zejść to i jak 3 czy 4 tys nie odrobi bo i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 21.08.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 A Pan , panie Sławku=Zawijan2=bolek&lolek=''konstruktorze'' owego kotła , posiadasz ów kocioł ,że stajesz w obronie 'gnojonego niebieskiego' ,czy tak dla zasady ,czy tam dla kasy? Użytkował Pan jakikolwiek kocioł w warunkach bojowych(domowych) ,czy tylko przy asyście na badaniach? Ha? Ciekaw jestem. Z drugiej strony znam pańską odpowiedź....... Niestety co niektóre osoby poznały się na Was i waszym słodkim pierdzeniu ,więc teraz takie szarpaniny słowne wychodzą .... z 'Wami'. Wasz wielbiciel NAWET GO NA OCZY NIE WIDZIALEM szanowny panie. Ja tylko tak z zazdrosci i braku czegos lepszego do roboty. p.s. odpowiadam jako bolek&lolek bo tylko tym jestem. Te znaki rownania mile mnie tu i tam laskocza choc bezpodstawnie. Ale niech tam. W dobrej kompanii mozna i stracic. Byle z innymi szczescia nie szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lsd 22.08.2015 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 NAWET GO NA OCZY NIE WIDZIALEM szanowny panie. Ja tylko tak z zazdrosci i braku czegos lepszego do roboty. Ojjjjj widziałeś Pan ,widziałeś ...... nie bądź Pan taki nieśmiały. Czego Pan tak zazdrości ? Nie masz Pan co robić? Weź Pan wnuki na spacer .... albo z panem Jackiem do baru na jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 22.08.2015 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Ojjjjj widziałeś Pan ,widziałeś ...... nie bądź Pan taki nieśmiały. Czego Pan tak zazdrości ? Nie masz Pan co robić? Weź Pan wnuki na spacer .... albo z panem Jackiem do baru na jednego Może tak bardziej merytorycznie, Panie Kolego. Potrafisz Pan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lsd 22.08.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Może tak bardziej merytorycznie, Panie Kolego. Potrafisz Pan? A Wy tak na zmianę ,panie Jacku pełnicie dyżury na forum w obronie niebieskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 22.08.2015 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 A Wy tak na zmianę ,panie Jacku pełnicie dyżury na forum w obronie niebieskiego ? A co Cię, panie Kolego, tak naprawdę, to obchodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lsd 22.08.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 A co Cię, panie Kolego, tak naprawdę, to obchodzi??? Nic.Po prostu ciekaw jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleklolek 22.08.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Ojjjjj widziałeś Pan ,widziałeś ...... nie bądź Pan taki nieśmiały. Czego Pan tak zazdrości ? Nie masz Pan co robić? Weź Pan wnuki na spacer .... albo z panem Jackiem do baru na jednego Szanowny Panie, skoro tak pan twierdzi, to pan oczetami moimi lepszymi jestes, bo ja swoimi tak dobrze tego nie widze. Fakt. Moja bratowa do swojego meza a mojego brata mowi Jacku, ale on nie trunkowy. Totalnie. A i ja plyn wymmienny wole od czystej (wody). Tyle, ze ja mu przez pan mowic nie musze i nie zamierzam. A na wnuki troche jeszcze poczekac musze. A dlaczego bronie niebieskiego? Ano dlatego, ze nie cierpie jak niektorzy nie wiedzac o czym mowa (zasady, badania, procedury, testy itd.) wskakuja jak na lysa kobyle i sie woza. Juz kiedys pisalem: pokazcie wyniki innych. Rzetelne. Porownamy, podyskutujemy. Cisza. karpik. Tylko z niebieskiego wyniki rozne widac. No to mam prawo uwazac, ze on rzetelny, a reszta ... oni (od nich) wiedza jak jest. p.s. zycza sobie panowie i panie aby leciec ich tekstem? No problem. Nawet panem k. poradze (choc to nie takie proste). Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez bolek&lolek dopisek p.s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lsd 22.08.2015 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Szanowny Panie, skoro tak pan twierdzi, to pan oczetami moimi lepszymi jestes, bo ja swoimi tak dobrze tego nie widze. Fakt. Moja bratowa do swojego meza a mojego brata mowi Jacku, ale on nie trunkowy. Totalnie. A i ja plyn wymmienny wole od czystej (wody). Tyle, ze ja mu przez pan mowic nie musze i nie zamierzam. A na wnuki troche jeszcze poczekac musze. A dlaczego bronie niebieskiego? Ano dlatego, ze nie cierpie jak niektorzy nie wiedzac o czym mowa (zasady, badania, procedury, testy itd.) wskakuja jak na lysa kobyle i sie woza. Juz kiedys pisalem: pokazcie wyniki innych. Rzetelne. Porownamy, podyskutujemy. Cisza. karpik. Tylko z niebieskiego wyniki rozne widac. No to mam prawo uwazac, ze on rzetelny, a reszta ... oni (od nich) wiedza jak jest. p.s. zycza sobie panowie i panie aby leciec ich tekstem? No problem. Nawet panem k. poradze (choc to nie takie proste). Forum ,to takie miejsce gdzie każdy może pisać ,ten co się 'zna' i ten co się 'nie zna' ,prawda? Można pisać praktycznie wszystko oczywiście przestrzegając regulaminu forum. Nikt Panu nie będzie czegokolwiek udowadniał ani tłumaczył czy odpowiadał na pytania bo Pan chce . A jeżeli jesteś Pan w jakiś sposób związany z niebieskim to proszę się ujawnić np. Dzień dobry ,jestem współtwórcą kotła jeżeli są pytania to z chęcią na nie odpowiem w miarę możliwości itd. Myślę ,że inaczej dyskusja by się potoczyła ,a jest jak jest.Kto lizną temat to wie kim Wy są . Tym postem kończę z panami (Wami) rozmowę. Pozdrawiam Wasz wielbiciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts