Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogniwo Eko Plus M - pytania i odpowiedzi, czyli jak to jest z tym kotłem ?

bobasxx

Recommended Posts

Haa haa ha ...no niezły kabaret. Wszyscy do tablicy , Bolek będzie odpytywac ...haha. Szanowny bolku napisales kilka postów wcześniej coś o fazach księżyca ,myślę że jedną z tych faz trzepnela cię tam gdzie nie powinna ,ale coś zaraz poradzimy na to. Na innym forum(wiesz jakim, tak tym gdzie was delikatnie mówiąc wypier........ na pyszczek) jest przemily dżentelmen ,który prowadzi aptekę . Napisz do niego ,podejrzewam że po starej znajomości coś ci w gratisie wyśle na twoja dolegliwosc.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panie skresz

takie pytania musisz pan teraz zadawać oficjalnemu sprzedawcy kotłów OEPM - panu karoce, nie mnie.

Ja na razie matołek wg pana. Zobaczymy co pokaże sprzedawca. Bo pytań będzie więcej. A pomocy znikąd!

Panie bolek trochę luzu i pokory, nie chce pan chyba powiedzieć że współpracownicy się już panem zmęczyli i teraz swoje żale trzeba wylać na forum, czy to może porostu kolejny z wielu napadów (może faktycznie związane jest to w pana przypadku z fazami księżyca jeśli tak to chyba czeka nas znów przeistoczenie).

Ogólnie jeśli chodzi o informację na temat kotła to chyba jednak nie można wymagać by sprzedawca posiadał ich więcej niż konstruktor.

Karoka, jeśli nie ma separacji, nie wolno palić pelletem!!!!!!!

Ogień się może cofnąć po zwojach slimaka.

To akurat wiem, i przez to napisałem że może to być niebezpieczne, czujnik elektroniczny podajnika może nawet nie zareagować przy tym paliwie.

Tyle że co innego pisali i to niedawno, poprawiając mnie jak pisałem że jest to niebezpieczne, nawet sam mości Bolesław.

Za każdym razem karoka głupoty pisze, nie palić pelletem głupoty pisze, palić pelletem, głupoty pisze.

To może się zdecyduj co ?

Ja piszę jak jest i jakie jest moje zdanie w temacie, jak ktoś chce palić pelletami to w cenie OEPM można kupić kocioł z palnikiem do pelletów, który jest przystosowany do spalania tego paliwa.

Czym Boluś jesteś przerażony, ha ?

Zadzwoń sobie w poniedziałek do kilku swoich "autoryzowanych" sprawdź ich poziom wiedzy, dopiero będziesz przerażony, hehe

odnośnie pytania drugiego: zależność jest i to łatwa do policzenia, tylko trzeba nieco więcej mieć pod czapką niż wiedzę z gimbusa.

Sprzedawca ma obliczac charakterystykę sprawnosci ( którą obliczą sie na podstawie pomiarów posrednich) wyrobów ktore sprzedaje??? Do obliczenia zuzycia paliwa dla mocy o które Pan pyta potrzebna jest charakterystyka sprawnosci w zakresie mocy której nie podał producent. Wymaga Pan tego od sprzedawcy, a nie wymaga od producenta. Cóz za hipokryzja

Karoka, jeśli nie ma separacji, nie wolno palić pelletem!!!!!!!

Ogień się może cofnąć po zwojach slimaka.

Dokładnie. Do palenia pelletu powinien być zainstalowany system strażak. Nie widziałem takiego podejścia pod ten system w palniku Burner-SM więc już do palenia pelletu jest zdyskwalifikowany. No chyba, że takie wyposażenie jest.

Sprzedawca ma obliczac charakterystykę sprawnosci ( którą obliczą sie na podstawie pomiarów posrednich) wyrobów ktore sprzedaje??? Do obliczenia zuzycia paliwa dla mocy o które Pan pyta potrzebna jest charakterystyka sprawnosci w zakresie mocy której nie podał producent. Wymaga Pan tego od sprzedawcy, a nie wymaga od producenta. Cóz za hipokryzja

Ja proponuję lolkowi aby odwiedził pierwszy lepszy sklep z kołami i zapytał o to czego od nas sprzedawców forumowy (jak to określił ) wymaga.

Ja to zrobiłem i zostawię to bez komentarza.

Jak na razie JEDYNKA. Z wpisaniem do akt.

Jeśli już stawiasz mi tą jedynkę to powinieneś napisać dlaczego bo tak to i ja mogę Tobie napisać że stawiam Ci to czy tamto.

Karoka pisze debilizmy tu i tu a jest tak i tak.

Jak już wspomniałem raz podważasz moją odpowiedź gdzie nie raz wyraziłem swoją opinię co do spalania pelletów w kotle z palnikiem retortowym i to chyba ze 100 razy tutaj na forum gdzie ludzie pytają o tzw. kocioł do wszystkiego, np. tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?239830-Wyb%C3%B3r-kot%C5%82a-pomoc&p=6907045&viewfull=1#post6907045

Ty piszesz tam że się mylę:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?239830-Wyb%C3%B3r-kot%C5%82a-pomoc&p=6907175&viewfull=1#post6907175

Stronę wcześniej, w dniu wczorajszym gdzie napisałem że można ale jest to niezasadne ekonomicznie i niebezpieczne też piszesz że się mylę.

To może się zdecyduj, ja swoje zdanie mam na ten temat i takie odpowiedzi słyszą Ci którzy pytają.

Co do tego spalanego węgla też chyba sprawa prosta, skoro mamy niewiadomą w postaci sprawności poniżej 7,5kW i tylko kaloryczność paliwa jak wyliczyć ilość, ha ?

Co do układu zamkniętego, piszę to co usłyszałem od serwisu producenta i to co podają w DTR, podrzucam te fragmenty:

Bez tytułu.jpg

Bez tytułu 1.jpg

Edytowane przez karoka65

Boluś ? dlaczego Ty mnie straszysz zamiast odpowiedzieć dlaczego tak mataczysz ?

Jeśli ktoś pisze coś z czym się np. nie zgadzam to chcę to wyprostować czy wyjaśnić, Ty co trochę zmieniasz zdanie aby tylko mnie ośmieszyć czy podważyć moją wiedzę, może zerkniesz łaskawie na to co napisałem i będzie to chociaż "dwója na szelkach" zamiast tej jedynki, co ?

Boluś ? dlaczego Ty mnie straszysz zamiast odpowiedzieć dlaczego tak mataczysz ?

Jeśli ktoś pisze coś z czym się np. nie zgadzam to chcę to wyprostować czy wyjaśnić, Ty co trochę zmieniasz zdanie aby tylko mnie ośmieszyć czy podważyć moją wiedzę, może zerkniesz łaskawie na to co napisałem i będzie to chociaż "dwója na szelkach" zamiast tej jedynki, co ?

Szanowny panie karoka

uprzejmie informuję, że w podanym linku znajdzie pan wszystko to, co pana jako sprzedawcę kotłów w tej materii dotyczy.

Jeśli już pan przebrnie przez te akty prawne i coś z tego do pana dotrze, to co najwyżej mogę panu tutaj - publicznie - wyjaśnić (drobne niejasności itp.). Z całą ewentualną reszta proszę zwracać się do innych prawników specjalizujących się w prawie unijnym i prawach przemysłowych.

A na do widzenia podam panu zagadkę:

co powie producent kociołków, które pan sprzedaje, gdy się coś rypnie.

1. Tak! Biorę wszystko na swoją klatę i zwracam panu honorowo wszelkie koszty, które pan panie karoka poniósł przeze mnie!

2. Wal się gościu. Widziały gały co brały. Jesteś współodpowiedzialny za ten geszeft! Po to ci dawałem ekstra upusty. Wiedziałeś, bo ci o tym mówiłem od samego początku!

3. Choćbym nie wiem co chciał, to was (sprzedawców) było więcej. Ja jestem goły i wesoły. To wy bierzcie to na swoje klaty!

Która odpowiedź według pana padnie ze strony producenta wadliwego pod kątem prawnym produktu?

Uprzejmie przypominam, że zgodnie z prawem wierzyciel - jeśli dłużników jest więcej - może się zaspokoić z majątku tego, którego sobie wybierze. No to może już czas przepisać majątek na rodzinę? Ale to nic nie da, bo skarga pauliańska bez problemu sobie z tym poradzi.

Niech pan dalej uważa, że ja jestem tak głupi, jak pan mądry.

Pozdrawiam serdecznie. Udanej niedzieli.

Edytowane przez bolek&lolek

Boluś prosiłeś żeby nie zaśmiecać wątku ?

Jak to się ma do jego tematu ? czyli do kotła Ogniwo Eko PlusM ?

i do tej "jedynki" ? bo tego nie raczysz skomentować i swoich wpisów w tym względzie.

Przyszedłeś mnie Waść tu straszyć czy o kotle pisać ?

Nie straszyć, tylko odpwiedzialem na pan wpis. wszystko i na temat. Nawet na tamto odpowiedzi od pana już nie oczekuję. Ani od zadnego innego sprzedawcy kotłów z papierami czy bez.