Traktorzystka13 27.01.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Nie wiem co sie dzieje ale dzięki mi odpowiedz na fragmenty, mam pytanie czy dużo zmieniliście w projekcie, jesteśmy na etapie adaptacji i moze byśmy sie jeszcze czymś natchnęli, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 31.01.2016 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Zmienilismy niewiele. Z 3 lazienek zrobilismy 2 i polaczylismy kotlownie z pralnia. Z zewnatrz zmienilismy wysokosc okna w kuchni (na wezsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Effe 18.02.2016 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 witamczy zmieniał pan kąt nachylenia dachu czy zostało 25 stopni? i jaki wymiar ma okno narożne w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka0301 18.02.2016 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Piękny macie dom. Mam zamiar także z mężem kupić projekt nela. Mam pytanie: czy zmiany odnośnie zmiany z 3 łazienek na 2 można zmienić w trakcie budowy projektu? Czy jest mozliwość podania na tym etapie mniej więcej kosztów jakie Państwo ponieślicie na budowe domu? z góry bardzo dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 21.02.2016 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Effe - ze wzgledu na plan zagospodarowania musielismy zmienic nachylenie dachu na 30stopni i to jezt na minus wizualnie, ale dzieki temu mamy ogroomny strych. Co do okna w kuchni, to szerokosc jest jak w projekcie natomiazt zmienila sie wysokosc o ile pamietam to na 80cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Traktorzystka13 04.03.2016 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Witam, czy istnieje możliwość zobaczenia na żywo Waszego domku?My zaczynamy pod koniec kwietnia i chcielibysmu cos podpatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 06.03.2016 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Oczywiscie, zapraszamy. Adres podesle na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMalinowska 28.03.2016 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Witam - my również chcemy zacząć budowę tego domku jeszcze w tym roku projekt wydaje się być dla nas idealny pod każdym względem - wprowadzając kilka małyach zmian. Zdjęcia, które Pan wstawił wiele nam pokazały ale czy jest szansa, żeby móc zobaczyć Wasz domek na żywo? I wymienić zdanie odnośnie realnych kosztów budowy? pozdrawiam świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 28.03.2016 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Witam. Oczywiscie zapraszamy do obejrzenia, jedan z Nowego Sacza bedzie kawalek, ale dom stoi otworem. Prosze o kontakt na priv, uzgodnimy szczegoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gena85 27.04.2016 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Dziekuje bardzo. Mi tez sie on bardzo podoba i czuje sie w nim super. Wykonczeniowke wlasnie robimy i na razie nie ma co pokazywac, z rezzta jak patrze na zdjecia wnetrz jakie wrzucaja forumowicze, to u nas nie bedzie co pokazac;) Witam serdecznie jestem nowa osobą szukam włąsnie wybudowanej NELI i znalazłam Pana Opisy i zdjęcia a można wiedzieć gdzie postawiony jest domek i czy byłaby mozliwość zobaczenia go na żywo ? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 19.05.2016 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Witam.DOm jest pod Warszawą, jeśli będziecie w pobliżu zapraszamy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barnela 29.06.2016 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Witaj - jestem na etapie murowania ścian Neli i przymierzam się do stropu, widzę że zmieniliscie strop na monolityczny, możesz powiedzieć ile Was kosztował? Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barnela 28.07.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Witaj - jestem na etapie murowania ścian Neli i przymierzam się do stropu, widzę że zmieniliscie strop na monolityczny, możesz powiedzieć ile Was kosztował? Dzięki Pozdrawiam Hej Ponawiam pytanie , w projekcie jest strop filigran , same płyty to koszt ok 17k.plus..2.5t stali i ok 30 m3 betonu szukam alternatywy. Widzę też że macie mniej stali i betonu w nadprozach i slupach - efekt adaptacji czy wykonawcy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiek1970 15.08.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja również przymierzam się do tego projektu, zdecyduję się na wiązary dachowe w systemie Mitek. W/g oferty całkowity koszt 34tyś plus 8% VAT Kolega zdecydował się też na ten system, pełen profesjonalizm, wysoka jakość materiałów. Dom zamierzam postawić na płycie fundamentowej. Przeróbki niewielkie, pralnię chcę połączyć z pokojem i zrobić córce prywatną łazienkę (trochę ją powiększę kosztem pokoju), wc publiczne trochę powiększę i zrobię małą łazienkę (dla gości), dużą łazienkę publiczną zmienię na pralnię, suszarnię i przechowalnię gratów (3w1). Generalnie projekt jak dla mnie jest genialny, mam dylemat, czy robić adaptację na początku, czy zrobić w trakcie budowy po swojemu Pozdrawima Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Misiek1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barnela 17.08.2016 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Jesli wg Ciebie 40 tys za konstrukcje dachu jest ok ... Za te pieniadze wolalbym monolit plus wiezba , mam za to mozliwosc adaptacji poddasza ok 200m2 podlogi ktora po zmianie.kata.dachu na 30 35 stopni pozwoli na wygospodariwanie naprawde sporego pomieszczenia. Mam solidny strop nad głową , nie.musze inwestowac.w karton gips i plyte.osb i cala.robocizne - pewnie kolejne 10 tys . Do tego. Wiazary to tylko konstrukcja trzeba do nich doliczyc jeszcze.laty i kontrlaty. Wiazary.mialy by sens gdyby kosztowaly.polowe.tego.co napisales. Srednia.cena.wiazarow to ok.90 zl m2.brutto wiec jesli chcesz naprawde te prefabrykaty to poszukalbym na Twoim miejscu lepszej oferty. Co do.zmian to sie.nie bede wypowiadal . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiek1970 17.08.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Barnela, dostałem ofertę na 34k brutto bez negocjacji, więc już lepiej. W/g kosztorysu strop żelbet + więźba 60k netto. Na tak dużej dodatkowej powierzchni mi nie zależy, na górze mają się zmieścić opony, choinka i trochę przydasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barnela 21.08.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Dolicz zabudowe z GK , plyty OSB na gore i roznica zaczyna sie rozmywac. Dodam ze w ofercie jaka ja dostalem okap jest na wysokosci gory wienca , wiec wyglad domu tez sie zmienia - wyglada tak jak bysmy podniesli scianke kolankowa - po prostu porazka , mam w okolicy dom parterowy ktory wlasnie tak wyglada i powiem Ci ze nigdy bym sobie czegos takiego do domu nie przyczepil - wyglada jak czapka krasnala .Za kazdym razem podnosiloby to mi cisnienje. No chyba ze mozna zrobic to tak zeby okap obnizyc do tej wysokosci jaka jest w projekcie - tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiek1970 21.08.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Barnela, masz racje, proporcje są do bani, nie zauważyłem tego. Wczoraj robiłem sobie symulację wysokości sufitu, przyjąłem jak w projekcie 11 warstw bloczków (24 cm), 1 cm na zaprawę, wieniec (24 cm) i murłata (14 cm). Wychodzi to tak: Do okapu mamy wysokość 312 cm, gdzie w tradycyjnym wykonaniu jest 270 cm, od płyty GK do wiązara jest aż 38 cm czyli strasznie dużo miejsca. Po wywaleniu jednej warstwy bloczków mamy: Sufit obniżyłem do 2,6m, w mieszkaniu mam 2,5m, więc mam punkt odniesienia, wysokość jak dla mnie ok. Od płyty GK do wiązara 25 cm, czyli nadal sporo miejsca. Do okapu jest 287, czyli 17 cm więcej niż w oryginale. Chyba jest to wysokość akceptowalna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barnela 21.08.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Wieniec ma 22 cm a z murlaty mozna zrezygnowac i kotwic bezposrdnio do wienca .Jezeli obnizysz o jeden bloczek wtedy roznicy z zewnatrz nie będzie. Trzeba jednak wziac pod uwage ze okna kuchenne i tarasowe a takze brama garazowa mają nadproze polaczone z wiencem a wiec trzeba przeprojektowac te miejsca znieniajac ich grubosc o te w Twoim przypadku 24 cm ( u mnie 20 cm silka). Ja mam juz wymurowane do wys 294 od chudziaka jak dojdzie wieniec to bedzie 316 a wiec 20 wylewka z ocieplenien i sufit moge.zrobic na 275 tak jak chcę, w tej chwili tez mam 250 i jest ok, ale podobaja mi sie ciut wyzsze pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barnela 21.08.2016 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Zwróć uwage rowniez nad podciag nad wejsciem i tarasem , ich dolny poziom to 2.4 - wysokosc razem z wiencem 54 cm - 24 zostaje 30 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts