Barnela 22.08.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Ok rozmawialem z projektantem wiazarow , nie ma problemu zeby obnizyc okap do takiej wysokosci jak w projekcie - trzeba bedzie tylko sufit z gk powiesic na dluzszych wieszakach do zadanej wysokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiek1970 25.08.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Barnela, napisałem do Dobrych Domów, żeby podpowiedzieli jak rozwiązać problem "czapki krasnala". Miła pani,odpowiedziała, że rezygnacja ze stropu jak w projekcie na rzecz wiązarów jest grubą zmianą i architekt powinien to uwzględnić, żeby nie przewymiarować konstrukcji. Licząc na szybko 205m2 x 0,22m x 2,2t/m3 ~ 100, czyli zdejmujemy z konstrukcji 100 ton, to robi wrażenie Oglądałem różne realizacje w systemie Mitek i faktycznie można zmienić konstrukcję wiązara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula83 20.09.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Witam silver200...czy byłaby możliwość obejrzenia domku.Jeśli tak proszę priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gena85 23.01.2017 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 witama czy można wiedzieć gdzie stoi wasz domek ? Chętnie bym podpatrzyła co nie co . U nas stan zero -na wiosnę idziemy ku górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gena85 23.01.2017 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 witamczy można wiedzieć gdzie Państwo budujecie nelę i jaki etap ?PozdrawiamAnia z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gena85 23.01.2017 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Witam a moge prosić dokładny adres i ewentualnie telefon na adres: [email protected] w razie jakbysmy się wybierali w kierunku Warszawy będziemy dzwonić PozdrawiamAnia z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rav190 30.03.2017 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Czy ktoś może podać koszty całości lub poszczególnych etapów domu Nela?Wiem że rozbieżności zawsze są, ale chcę kupić projekt a mam ograniczone środki na budowę i nie chciałbym się zdziwić jak już zacznę budować, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ukonezka 31.05.2017 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Jaki strop stosowaliacie przy budowie domu Nela? Zgodnie z projektem jest to strop żelbetowy typu Filigran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMalinowska 09.06.2017 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Jaki strop stosowaliacie przy budowie domu Nela? Zgodnie z projektem jest to strop żelbetowy typu Filigran. My zastosowaliśmy system RECTOR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMalinowska 09.06.2017 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Witam my z budową ruszyliśmy w marcu tego roku - w tym momencie jesteśmy po wylaniu stropu - w lipcu zaczynamy więźbę. Dla takich jak my, którzy szukali a nie mogli znależć nic realnego stworzyliśmy stronę https://www.facebook.com/MartaLukaszM/ - od początku jak zaczynaliśmy a w ciągu tygodnia powinniśmy dojść ze zdjęciami do etapu na jakim jesteśmy obecnie - zapraszamy do kontaktu - podzielimy się tym co wiemy i mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gena85 20.06.2017 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 witam Silver200ja z pytankiem gdzie Pan buduje nelę i czy jest możliwość oględzin ? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gena85 20.06.2017 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 WitamTo poproszę o dokładny adres na e-maila : [email protected]Może bysmy z mężem w tą niedzielę się wybrali ???POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gena85 20.06.2017 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Witam Kcboc gdzie budujecie Nelę i czy jest mozliwosc oględzin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gena85 23.06.2017 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 witama Państwo na jakim etapie jesteście i czy silver200 z Warszawy się odezwał ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barnela 07.09.2017 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 (edytowane) Skończyłem na płytach kanałowych , koszt z montażem < dzwigiem> ok 18k , wiezba 10k+ 4,5k montaż , a wiec koszt to około 33k - mniej więcej tyle co wiązary a mam strop betonowy., dzisiaj zrobiłbym podciąg w długości linii ścian działowych pomiędzy kuchnią a salonem, koszt pewnie z 300 zł za to dużo można oszczędzić na krótszych płytach. Projekt jest bardzo niedopracowany pod względem konstrukcyjnym - generuje niepotrzebne koszta - przewymiarowany i to sporo - pewnie zaadoptowany z projektu z użytkowym poddaszem ,mój projektant był za słaby żeby to ogarnąć więc teraz muszę za to płacić - kierownik skwitował to tak , "Najwyżej kiedyś dzieci dobudują piętro" Edytowane 7 Września 2017 przez Barnela literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syntia 02.12.2017 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Witam, mieszkamy pod Warszawą, jesteśmy mocno zainteresowani projektem Nela, czy byłaby możliwość obejrzenia domu na żywo? Podaję adres mailowy do kontaktu, gdyż nie mogę wysłać wiadomości prywatnej (nie wiem dlaczego?) [email protected] Pozdrawiam serdecznieEdyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts