Arturjn 22.02.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Poddasze zostało pokryte trzema warstwami folii isobooster T2 Koszt to 25zł za metr kwadrat zużytego materiału. Przy powierzchni ocieplanej ok 67m2 wyszło jakieś 210m2 folii całkowity koszt razem z stalową folią zabezpieczającą to 5450zł. Wziąłem firmę z Piotrkowa Trybunalskiego PPHU FOSS. Chłopaki uwinęły się z tematem w jeden dzień od rana do 22giej. Została wykonana także termowizja. Jaki będzie efekt końcowy i ile zaoszczędzę na ogrzewaniu to się dopiero okaże. Podzielę się dalszymi spostrzeżeniami na temat tego materiału izolacyjnego. Na mury pójdzie 20cm styropianu grafitowego a ściany mam z silikatów 24cm. Obecnie jest zauważalna różnica na poddaszu i jest cieplej, dom jest jeszcze nieogrzewany i na więcej danych będzie trzeba poczekać do następnego sezonu grzewczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 23.02.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 i to jest zamiast ocieplenia welna? jezeli tak to nie wierze w takie cuda, nawet jakby lambde mialo 0,01 to musi miec okreslona grubosc zeby bylo dobrym izolatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturjn 25.02.2015 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 i to jest zamiast ocieplenia welna? jezeli tak to nie wierze w takie cuda, nawet jakby lambde mialo 0,01 to musi miec okreslona grubosc zeby bylo dobrym izolatorem Tak nie dalem wełny!!! Nie mam takze interesu żeby kłamać, gdyż jestem zwykłym inwestorem a dom który buduje będzie domem w którym wkrótce zamieszkam. Ten materiał opiera się na czystej fizyce nic więcej. Wystarczy zapoznać się z materiałem szkoły podstawowej, aby wiedzieć jak to działa, poza tym w ratownictwie stosujemy też koce termiczne będące niczym innym jak tylko folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiadek01 30.10.2017 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Witam jestem tu Nowy i też szukam nowych rozwiązań do izolacji poddasza zamiast wełny. Mam pytanie do Pana Artura jak sprawdza się ta izolacja po 2 letnim użytkowaniu. Spełnia swoją funkcją czy raczej tak średnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 30.10.2017 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Właśnie, autor miał się dzielić spostrzeżeniami a tu cisza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts