Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

izolacja poddasza folią refleksyjną zdjęcia i wycena końcowa

Arturjn

Recommended Posts

DSC_0130.jpgDSC_0131.jpgDSC_0132.jpgDSC_0129.jpg

Poddasze zostało pokryte trzema warstwami folii isobooster T2

Koszt to 25zł za metr kwadrat zużytego materiału. Przy powierzchni ocieplanej ok 67m2 wyszło jakieś 210m2 folii całkowity koszt razem z stalową folią zabezpieczającą to 5450zł.

Wziąłem firmę z Piotrkowa Trybunalskiego PPHU FOSS. Chłopaki uwinęły się z tematem w jeden dzień od rana do 22giej.

Została wykonana także termowizja.

Jaki będzie efekt końcowy i ile zaoszczędzę na ogrzewaniu to się dopiero okaże. Podzielę się dalszymi spostrzeżeniami na temat tego materiału izolacyjnego. Na mury pójdzie 20cm styropianu grafitowego a ściany mam z silikatów 24cm.

Obecnie jest zauważalna różnica na poddaszu i jest cieplej, dom jest jeszcze nieogrzewany i na więcej danych będzie trzeba poczekać do następnego sezonu grzewczego.

i to jest zamiast ocieplenia welna? jezeli tak to nie wierze w takie cuda, nawet jakby lambde mialo 0,01 to musi miec okreslona grubosc zeby bylo dobrym izolatorem

Tak nie dalem wełny!!! Nie mam takze interesu żeby kłamać, gdyż jestem zwykłym inwestorem a dom który buduje będzie domem w którym wkrótce zamieszkam. Ten materiał opiera się na czystej fizyce nic więcej. Wystarczy zapoznać się z materiałem szkoły podstawowej, aby wiedzieć jak to działa, poza tym w ratownictwie stosujemy też koce termiczne będące niczym innym jak tylko folią.

• 2 years później...