ewa 22.06.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Sprawa pilna bo pojutrze będzie głosowanie w RM Gdańska.Planowana droga 4pasmowa będzie niecałe 1000m od mojego domu i wcale mi się to nie podoba.Co można w tej sprawie zrobić?? Zaznaczam, że jest spora grupa ludzi takich jak ja bo droga ma przebiegać przez "ekologiczne" okolice Trójmiasta gdzie w warunkach zabudowy była mowa o budownictwie nieuciążliwym dla otoczenia. Hmmm. Pomocy proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 22.06.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Przekonaj radnych, żeby głosowali przeciwko. Poza tym kilometr to daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 22.06.2004 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 zgadzam się, kilometr to dosyć daleko, ale drogi muszą powstawać bo z powodu braku nowych giną setki ludzi na drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 23.06.2004 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Kilometr szczerego pola to bardzo mało. Może nawet mniej. Na ekrany raczej nie ma co liczyć. Do tego zaraz obok miałabym węzeł. Chyba trzeba zebrać większa grupę bo w pojedynkę nic nie zdziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 23.06.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Ja tam bym się kilometrem nie przejmował. To jednak daleko.A że węzeł komunikacyjny będzie niedaleko pewnie docenisz jak zimą trzeba będzie dojechać np. do pracy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 23.06.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Kilometr szczerego pola to dużo. Przypuszczam, że projekt jest na wczesnym etapie dokumentacji, zapewne przed raportem oddziaływania na środowisko. Raport powstaje w sposób uspołeczniony, czyli masz wpływ na zapisy raportu. Na ekrany rzeczywiście nie ma co liczyć, bo strefa oddziaływania uciążliwego hałasu nawet w szczerym polu ma góra 100 metrów. Ale możecie zażądać pasów zieleni izolacyjnej wzdłóż drogi, nasypania wałów ziemnych (nawet metr wysokości wystarczy by odbić falę dźwiękową) i obsadzenia ich krzewami.Poza tym sadźcie w ogrodach drzewa, nie same iglaki. Pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akak69 01.07.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Wspólczuje Twoim sąsiadom.( chyba ze ich nie masz).Jesli przeszkadza Ci planowana droga w odleglosci 1000m to pewnie spiewajace ptaki u sasiada w ogrodzie tez Ci przeszkadzja. Wspolczuje takiej sasiadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 01.07.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Jeżeli chcecie cokolwiek zrobić to tylko na pismie protest zbiorowy. Jak nam chcieli pod modernizację jednokierunkowej szerokiej na 7 m wyrwać 2m jeszcze z przed domu to jak się podpisało 3/4 ulicy to uwzględnili. W waszym przypadku jakbyś wcześniej zapościła to bym doradził poszperaś o szkodliwym wpływie głównie hałasu (bo to jest największa uciążliwość takiego sąsiedztwa) to pisemko protestujące z załacznikiem i uzależnić zgodę od równoczesnej budowy ekranów dźwiękochłonnych. A tak to chyba już po ptakach. ewka podaj jak poszło/przeszło. Można było jeszcze własnego radnego napalić, w końcu jego zasra.. obowiązek reprezentować wyborców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts