ajent007 10.04.2015 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Kolego AdrianEH - stopa zwrotu przy kupnie PC (jeśli wcześniej grzałeś wodę grzałką) oznacza czas po jakim różnica w zakupie zrówna się z oszczędnościami. Nie pisz głupot porównując stopę zwrotu w kupnie samochodu, bo tam kryterium nie jest oszczędność. A jak kupujesz najdroższą PC tylko z tego powodu że masz kasę to wszystkiego najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmag 10.04.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Czy to znaczy, że stopa zwrotu przy kupnie auta (jeśli wcześniej chodziłeś piechotą) równa się oszczędnościom na zelówkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianEH 10.04.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) mniej muszę jeść i szybciej docieram na miejsce ... ale czy to się opłaca? czy lepiej za jeden posiłek więcej chodzić piechotą, a jak mniej zjem i szybciej dotrę na miejsce to może jednak się opłaca? Sam już nie wiem.... No jest jeszcze rower Przepraszam za żarty ale mam dzisiaj naprawdę dobry humor Miłego weekendu Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez AdrianEH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 10.04.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 to jest chińska lipa jak Meeting, wytrzyma 1 może 2 potem na złom Dobrze że mój meeting o tym nie wie , czwarty sezon nie rozleciał się, w tym sezonie grzewczym niecałe 1600 kw pożarł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 10.04.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 mniej muszę jeść i szybciej docieram na miejsce ... ale czy to się opłaca? czy lepiej za jeden posiłek więcej chodzić piechotą, a jak mniej zjem i szybciej dotrę na miejsce to może jednak się opłaca? Sam już nie wiem.... No jest jeszcze rower To zalety, a wady, wiecej jezdzisz mniej chodzisz, od dawna wiadomo ze im mniej ruchu tym wiecej chorób i schorzen, jak to przeliczyć? Trzeba wziąc do obliczen i zalety i wady. A tak na powaznie to samochód, dom itp, to nie są rzeczy które mają sie zwracac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 10.04.2015 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Jeżeli mowa o samochodzie lub domu w aspekcie "zwrotu" to raczej chyba nie ma nikt na myśli tego, kiedy one na siebie zapracują bo tak jak piszesz, nie zapracują nigdy, ale ile życia swojemu nabywcy zabiorą na ich nabycie i utrzymanie, a to jest tak samo istotne.Chyba, że komuś odpowiada to, że żyje i pracuje głównie po to by na dom, samochód czy inny przedmiot zarobić a później na ich utrzymanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik37 20.04.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Hewalex 13 kw właśnie zdrożał i kosztuje teraz ponad 22 tysiące .W takim przypadku chyba już nie warto sobie zawracać nim głowy. Szkoda, bo poprzednia cena była bardzo konkurencyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajent007 21.04.2015 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Podnoszenie prestiżu przez cene? Ile by nie kosztowało zawsze to będzie g....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob-rom 29.12.2017 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Odnośnie komfortu urzytkowania i gwarancji pomp hawalexa, jestem "szczęśliwym" użytkownikiem pompy hawalex 13kw jak i ogniw fotowoltaicznych które znacznie obniżają, (to słabe określenie zerują troszkę przesadne), koszty związane z jej pracą. Na dzień dzisiejszy pompa nie działa, czekam na usługę gwarancyjną szczegóły odnośnie pompy, ogniw, usługi Gwarancyjnej, awarii, przedstawię po Nowym Roku. Wszystkiego dobrego na 2018, oby wszystkie wasze decyzje w 2018 związane z waszym życiem i luksusem były trafne:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob-rom 28.02.2018 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Mamy 2018 rok, jak pisałem wcześniej odezwę sie po nowym roku, tak też jest.Pompa o której pisałem została wymieniona, zdarzenie które spowodowało jej uszkodzenie było zapoczątkowane przeze mnie, potem natomiast szereg różnych zdarzeń które w konsekwencji zniszczyły pompę . Dzięki pomocy i zaangażowaniu, w problem, instalatora firmy EKOSED, wymiana pompy przebiegła bardzo sprawnie. Mamy 28 luty 2018 roku, na zewnątrz -10 nocami -18 a w mieszkaniu stabilne 20 stopni. Pompa jako jedyne źródło grzania w tych temperaturach daje radę .Jeśli mógłbym pomóc przyszłym użytkownikom w podjęciu decyzji pompa czy też inne źródło ogrzewania, zapraszam do kontaktu.Koszt instalacji i zakupu,nie jest wysoki biorąc pod uwagę dofinansowania, wygodę i ekonomię eksploatacji. Firma Hawalex jej pompa 13 kw to bardzo dobry produkt.Firmy zagraniczne chcąc wejść na polski rynek ze swoimi popami, proponują wsparcie finansowe. Myślę że świetność pomp ciepła już jest blisko, a walka o klienta, nawet zagranicznych producentów, jest tego dobrym przykładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavilion 04.11.2018 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Mamy 2018 rok, jak pisałem wcześniej odezwę sie po nowym roku, tak też jest. Pompa o której pisałem została wymieniona, zdarzenie które spowodowało jej uszkodzenie było zapoczątkowane przeze mnie, potem natomiast szereg różnych zdarzeń które w konsekwencji zniszczyły pompę . Dzięki pomocy i zaangażowaniu, w problem, instalatora firmy EKOSED, wymiana pompy przebiegła bardzo sprawnie. Mamy 28 luty 2018 roku, na zewnątrz -10 nocami -18 a w mieszkaniu stabilne 20 stopni. Pompa jako jedyne źródło grzania w tych temperaturach daje radę . Jeśli mógłbym pomóc przyszłym użytkownikom w podjęciu decyzji pompa czy też inne źródło ogrzewania, zapraszam do kontaktu. Koszt instalacji i zakupu,nie jest wysoki biorąc pod uwagę dofinansowania, wygodę i ekonomię eksploatacji. Firma Hawalex jej pompa 13 kw to bardzo dobry produkt. Firmy zagraniczne chcąc wejść na polski rynek ze swoimi popami, proponują wsparcie finansowe. Myślę że świetność pomp ciepła już jest blisko, a walka o klienta, nawet zagranicznych producentów, jest tego dobrym przykładem. Proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts