Jasmik 23.02.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 witamtematów było dużo jaki styropian, tynk itd. ale to tematy z lat poprzednich czy nawet z 2006r a wiemy, że technologia idzie na przód. Dostałem wycenę dwóch systemów1. Austrotherm grafit cena 199zł/m3- klej Sempre Uniwersalny cena 19.40 worek- do tego tynk sempre progresil silikatowy 5.45złkg myślałem by klej wsiąść sempre a tynk KABE kolejna wycena.1 styropian SWISSPOR grafi. 184zł/m3 taniej na całości ok 450zł- klej Bolix do siatki 21.33zł wychodzi drożej o 450żl grunty itd. Bolix- tynk Bolix wychodzi drożej o ok 400zł Pytanie co wybrać czy lepszym systemem będzie 1 czyli Austrotherm + klej Sempre i tynk Kabe?czy lepiej Swisspor i cały system Bolix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasmik 24.02.2015 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Czyżby nikt w temacie się nie orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.02.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Czyżby nikt w temacie się nie orientuje? orientuje sie, ale na takie pytania sie nie odpowiada, bo to tylko spojrzec na to i zalamac rece w duzym skrocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 24.02.2015 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Fighter sorry że tu pytam ale wysłałem 2 maile z zapytaniem o system caparol i brak odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.02.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Fighter sorry że tu pytam ale wysłałem 2 maile z zapytaniem o system caparol i brak odp jezeli nie odpowiedzialem - przepraszam. Dostalem to na maila ? tak mi latwiej. Natomiast jestem teraz lekko wylaczony z handlu. Prowadze bardzo powazna reklamacje, jezeli dostane maila - postaram sie przekazac komus w firmie. Personalnie jestem lekko wylaczony. W tej chwili 23:52 rozmawiam o technologii ws tej reklamacji przez telefon wiec prosze o zrozumienie w brakach odpowiedzi na PW i maile. Edytowane 24 Lutego 2015 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 24.02.2015 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 cześćOKWysyłałem dwa razy wpierw 5 luty, drugi raz 19 luty na maila.Zaraz wyślę jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.02.2015 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 dzikeuje, odpisalem, przekazalem. Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasmik 25.02.2015 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 orientuje sie, ale na takie pytania sie nie odpowiada, bo to tylko spojrzec na to i zalamac rece w duzym skrocie Niby dlaczego? są to dwa systemy które proponują jedynie dwie hurtownie w mojej okolicy i nie posiadają tego rodzaju produktu innych producentów. Ktoś co robił i zna kleje Sempre i Bolix jest w stanie doradzić czy ma sens dopłacić do kleju Bolix bo jest zdecydowanie lepszy. lub NIE? również nasuwa się pytanie czy użycie Styropianu Austrotherm klej Do styropianu i siatki Sempre i na to tynk KABE, czy takie połączenie z klejem sempre i tynk kabe jest dobre.? Fighter1983 - w tych pytaniach nic nie jest nadzwyczajnego, jedynie skierowane do osób którzy znają dobrze dwa w/w produkty i mogą sensownie doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.02.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 ok....1 - nazwanie "systemem" mieszanki produktow roznych producentow jest niepoprawne. System to system - czyli produkty jednego producenta najczesciej w sklad systemu wchodzi:- grunt antyodparzeniowy- klej do styropianu - styropian o parametrach okreslonych w aprobacioe technicznej systemu - laczniki (kolki) okreslone w aprobacie technicznej systemu- siatka (albo producenta systemu) albo okreslona w aprobacie technicznej (dobrej jakosci zamiennik)- klej do siatki- grunt odcinajacy - tynk- ewentualnie farba. Czasami w aprobacie pojawiaja sie elementy uzupelniajace takie jak narozniki, listwy okapnikowe etc... ale to rzadko sie zdarza. Mieszanie produktow to 100% odrzucenia reklamacji gdy cokolwiek, z czyjejkolwiek winy sie wydarzy. Styro Austrotherm - spox z chemii - z tych co podales w zasadzie chyba tylko Bolix jest ok... pozostale - to pozostale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasmik 25.02.2015 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 System rozumiem - źle to nazwałem. a czy Tynk Bolix dużo odbiega do Kabe? niektórzy dużo pisali ze tynki Kabe się pogorszyły - tylko ze to posty z ok 5 lat wstecz. pytanie jak teraz?Tam gdzie jest Bolix nie ma Austrotherm tylko Swisspor? czy jest aż duża różnica miedzy tymi Styropianami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.02.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 a kto powiedzial ze wszystko musisz kupic w jednym miejscu? min 30m3 i dowolna firma z dowolnego miejsca na terenie unii europejskiej moze Ci zamowic styropian, a Austrotherm przywiezie z najblizszej fabryki. Ja sie nie wypowiadam na temat jakosci producentow o ktorych piszesz - mam profil platny - wystepuje jako firma. Nie zamierzam z nimi po sadach sie wloczyc. Znam ich produkty, a w swojej ofercie mam Dryvit, STO, Caparol z chemii, a z producentow styropianu: Knauf, Austrotherm, Termoorganika.I nie jest to wybor przypadkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacoj 15.05.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Osobiście brałbym styropian grafitowy albo z Austrothermu albo z Termoorganiki (Raz kupiłem Domstyr grafitowy i był prosty). Co do klejów to używałem Caparol i Termoorganiki (TO-KU) w którym zatapiałem siatkę (posiada rozproszone włókna polipropylenowe). Bardzo dobra pczyczepność. Co do cen to Termoorganika i Austrotherm mają podobne ceny około 205 - 210 zł /m3 przynajmniej w moich okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 20.09.2017 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Witam, odświeżam temat bo przed zakupem styropianu na elewacje jestem...mam 25 cm porotherm i 15 cm styropianem chce docieplić dom...najlepszą cenę mam na swisspora plus super thermo lambda 0,32 lub max fasada lambda 0,31 .Wszystkie deklaracje i waga wyglądają dobrze w porównaniu do innych producentów z górnej półki i niewiem czy jest sens dopłać do termoorganiki lub astroterma....Ktoś kupił i ma doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts