piotr_lbn 23.02.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Przymierzam sie do remontu budynku gospodarczego i przebudowy na budynek mieszkalny, chciałem zacząć od fundamentów. Są wykonane z cegły czerwonej, najprawdopodobniej po wymurowaniu scian fundamentowych niewielką przestrzen pomiedzy scianą a wykopem wypełniono betonem. Chciałem zrobic z tym porządek, zrobic izolacje przeciw wilgociową i termiczną. Czy skuwać beton z cegieł? czy może zaszalować na gładko i zalać nową warstwą betonu potem zrobic izolacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 23.02.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Pierwsze to musisz zrobić projekt i pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_lbn 23.02.2015 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 projekt juz sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 23.02.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Izolacja - dawniej się nią średnio przejmowano i zupełnie osobno - zależy jaką masz cegłę. Nie wiem np. czy ten beton nie jest np jakimś naturalnym kamieniem tylko czymś zlepionym. Z jakiego okresu jest dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_lbn 24.02.2015 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 na 100% jest to beton, na powierzchni widac kształty jak po szpadlu. Na fo to tego nie widac. Budynek z lat 70'. Grubosc tego betonu około 4-5 cm, gdzieniegdzie wiecej tam gdzie były dziury w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_lbn 24.02.2015 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 aha, odkułem kawałek, powierzchnia cegieł pokryta jakimś zmurszałym czernidłem- pewnie jakaś izolacja ale bardziej wyglada jak sadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 24.02.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Nawet po jednym obrazku - tak z sufitu strzelam - jaka tu renowacja ? Zostawić dziadostwo i nie ruszać, bo co tu zrobisz ?Zapewne brak izolacji przeciwwilgociowej blokującej podciąganie wody z gruntu do góry w ścianę - tym bym się przejmował - co wyjdzie po zamieszkaniu w takim "mokrym pasie ściany" - wysokości do metra np,ale co tu zrobisz - koszt stworzenia/odtworzenia tej izolacji czyli np podcinka to koszt postawienia od nowa ścian zapewne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 24.02.2015 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Koszt raz , dwa bardzo długi czas, ponieważ trzeba robić to odcinkami.Odcinki po 70-100cm i co 4 odcinek tj 1 metr i dopiero 4m dalej kolejny odcinek podbijania i taka kratka w około domu.Można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_lbn 25.02.2015 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 nie wiem czy mnie zrozumieliscie, podmurówka jest sucha, pomiedzy podmurówką a scianą fundamentową jest izolacja z papy, chodzi mi wyłacznie o izolacje pionową fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts