Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kino domowe 5.1 z kolumnami podstawkowymi, pomoc w wyborze

titanek

Recommended Posts

albo ja czegoś nie rozumiem albo inni - kolega pisze że chcesz coś do słuchania muzyki kinowej.

MUZYKĘ słucha się na kolumnach stereo a nie kinie domowym. Jeżeli zależy Ci zatem na muzyce kup amplituner i dwie kolumny potem jak będziesz chciał dokupisz sobie więcej.

Nie polecę Ci niczego ponieważ nie ma to sensu - idź do sklepu poproś o odsłuch i zobaczysz co Ci bardziej pasuje , każda kolumna gra inaczej nie mówiąc już o tym że dana kolumna inaczej odtworzy muzykę na jednym amplitunerze a inaczej na drugim... ale to już rozważania na audiofilów :)

Jedno jest pewno jeżeli muzyka to zestaw stereo który zagra o wiele lepiej niż tańszy zestaw kina domowego

• 2 weeks później...
za 2900zł można już kupić przyzwoite kino z amplitunerem z stojącymi głośnikami a nie zabaweczkę. a wydając z 8,5kzł to dopiero można mieć zestaw.

heh jak już doradzamy to doradzajmy. O sonosie można myśleć jako alternatywie multiroomu, ale kino domowe za te pieniądze to chyba żart.

Takie jest moje zdanie

W swojej pierwszej wypowiedzi proponowałeś zestaw Harmanna, który jest właśnie taką zabaweczką. Więc ja proponuję alternatywę - Sonosa: Playbar, który wyprodukuje przepiękny i potężny dźwięk z samej listwy zawieszonej pod telewizorem. Przewagą jest brak kabli, estetyka i mniej gratów w pokoju. Proponuję posłuchać, gwarantuję zmianę nastawienia do tej "zabaweczki". Zdaje się, że Denon i Saturn mają go w wybranych salonach.

nie proponowałem harmana, stwierdziłem tyko ze wg mnie ten zestaw zagra najlepiej z zestawów proponowanych przez autora wątku. proponowałem całkiem coś innego.

Ja również polecam odsłuch: najpierw playbara, a potem zestawu stereo w tych samych pieniądzach. Przynajmniej ja wole mięć te wszystkie "graty" spięte kablami, o estetyce dużo lepszej niż wiszące mi na ścianie plastikowe pudełko. A różnica w brzmieniu kolosalna

Ja również polecam odsłuch: najpierw playbara, a potem zestawu stereo w tych samych pieniądzach. Przynajmniej ja wole mięć te wszystkie "graty" spięte kablami, o estetyce dużo lepszej niż wiszące mi na ścianie plastikowe pudełko. A różnica w brzmieniu kolosalna

Proponuję zakończyć temat. Nie miałeś nigdy do czynienia z Playbarem, skoro twierdzisz, że w tej cenie jest kolosalna różnica. Jesteś prawdopodobnie pierwszy na świecie, który doskonałe brzmienie Playbara potrafi zastąpić zestawem stereo w podobnej cenie i uzyskać kolosalną różnicę...

Jesteś prawdopodobnie pierwszy na świecie, który doskonałe brzmienie Playbara potrafi zastąpić zestawem stereo w podobnej cenie i uzyskać kolosalną różnicę...

Cieszę się że jestem pionierem w tej kwestii, a zainteresowani różnicę usłyszą sami. Zgadzam się z Tobą, nie ma co dalej dyskutować na ten temat