mjkmjk 24.02.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Będę miał zabudowany kominek Zibo z Kratek. W domu jest rozprowadzona DGP, ale turbina została zaplanowana nad kominkiem, a nie na strychu (do okazjonalnego użytku, a nie jako główne źródło ciepła). Wykonawca zainstalował mi turbinę AN1 400 m3 firmy DARCO bez bypassa. Na moje pytania czy jednak być nie powinien, ciągle mi odpowiada, że w moim przypadku nie jest niezbędny. Twierdzi, że w przypadku braku prądu turbina będzie i tak przepuszczała gorące powietrze i nic się jej nie stanie. Nie jestem jednak co do tego przekonany i chciałbym Was prosić o opinię w tej sprawie. Wkład jest w bardzo prostej zabudowie z dwoma luftami pod i nad wkładem.Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 24.02.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 To, ze bez bypasa to slusznieTo, ze w komorze dekompresyjnej to nie slusznie.Jesli juz sie decydujesz na takie rozwiazanie, to daj solidne przewietrzenie tej komory, ustaw wentylator na max. 40 stopni zalaczanie i nie pal zbyt mocno w tym zibo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjkmjk 25.02.2015 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts