antraxcdt 24.02.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Witam, Mam pytanko gdyż będę tynkował ściany tynkiem gipsowym, będzie on nakładany na stary tynk chyba cementowo-wapienny. Chodzi o to, że kupiłem mieszkanie w budownictwie z lat 70, i jak to wtedy budowano mam fale Dunaju na ścianach, nie chcę ich kuć do betonu bo to masa roboty i masa odpadu. Chcę nałożyć na to tynk gipsowy by je wyrównać. I powiedzcie mi jaki najrozsądniej grunt użyć by nie przepłacać za firmę czy za cuda niewidy, ale też by grunt spełniał swoją rolę? Byłem w tych sieciowych sklepach na P i na C i tam jest albo jakieś grunty niewiadomego pochodzenia, za 19-20zł za 10l albo Atlasy, Cekole itp. za 40-60zł za 10l. Szukałem raczej w gruntach uniwersalnych. Niestety panowie eksperci ze sklepów niebyli zbytnio przydatni. ps. nie wiem czy ma to znaczenie stary tynk ma około 1-2cm grubości. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiamT.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts