Savine 24.02.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Witam serdecznie, od kilku dni zastanawiam się nad zakupem nieruchomości w której kiedyś była prowadzona działalność usługowa. Cena jest dość korzystna, mimo braku domów mieszkalnych w okół Nam to by odpowiadało, na teren (mały bo mały) w okół domu mamy pomysł. Jednak zastanawiam się nad zagospodarowaniem wnętrza. Chciałam prosić o pomoc czy ktoś ma pomysł na zagospodarowanie tej przestrzeni nie przewracając ścian, bądź od czego zacząć Nie będzie Nas stać na utrzymanie mieszkania i płacenie odstępnego plus rata kredytu i remont domu. Będziemy musieli się wprowadzić i jakoś mieszkać, 600 zł które płacimy odstępnego wolałabym włożyć w dom Nie wiem czy się na to porywać. Zresztą pokażę Wam plan i kilka zdjęć. W domu nie ma łazienki, jest wc - to byłby priorytet Nie ma też kuchni. Zdaję sobie sprawę, że to na ogół dwa najdroższe pomieszczenia w domu. Jednak w budynku jest przeprowadzony remont, są nowe okna, nowy dach, nowe instalacje. Przepraszam za chaotyczność mojej wypowiedzi ale moje myśli na ten moment tak wyglądają. Więc podsumowując, szukam pomysłu na remont realizowany etapami, jednak na remont który ma sens i do czegoś prowadzi. Załóżmy, że będziemy mieli fundusze na kuchnie to chciałabym tą kuchnię robić już w miejscu w którym będzie zawsze. Albo sypialnia, meble mamy, kwestia położenia wykładziny i zrobienia ścian, także też chciałabym ją umiejscowić w miejscu w którym była by na stałe Będę wdzięczna za wszelkie rady porady i uwagi Jeśli się zdecydujemy chętnie pokażę tutaj etapy pracy. Niestety nie posiadam dokładnych wymiarów tylko rzuty. Ogólnie dom ma niecałe 140 m powierzchni użytkowej. Pomieszczenia na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savine 24.02.2015 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Poddasze wc na poddaszu i jeszcze trochę opisu: Dom jest wolnostojący, parterowy, z użytkowym poddaszem oraz częściowo podpiwniczony. Na parterze obecnie znajdują się cztery pomieszczenia biurowe (można zamienić na pokoje), przedpokój, wiatrołap, ubikacja oraz schody na poddasze i do piwnicy, natomiast na poddaszu jest duże pomieszczenie, które można dowolnie podzielić, oraz ubikacja. Budynek jest z cegły, ocieplony. Dach jest drewniany, ocieplony i kryty blachodachówką. Okna są nowe plastikowe. W domu jest instalacja elektryczna, wodna, kanalizacyjna z własnym szambem oraz C.O. elektryczna. Dom jest okablowany siecią komputerową oraz posiada system alarmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts