magic_zen 25.02.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Witam ponownie. Mam pytanie ponieważ jestem na etapie wyboru okien, to mam dylemat z oknami tarasowymi, konkretnie jak powinien wyglądać próg pod okna tarasowe. Obecnie całość wygląda jak na zdjęciu poniżej, czyli próg z fundamentu wystaje około 3cm (tu nie wiem czy jest to poprawnie wykonane czy próg powinien wystawać już pod samo okno) a posadzka którą widać to zwykły chudziak B15 na gruncie. Teraz sprawa wygląda tak że chcieliśmy okna tarasowe z niskim progiem a na ten chudziak musi iść jeszcze styropian (myślałem o 12cm) i jastrych betonowy czyli jeśli jastrych dam 6cm i jakaś okładzina (raczej panel) wyjdzie łącznie około 17cm. teraz pytanie czy jeśli zamówię i dam okno podniesione o te 17cm od tego chudziaka to wyjdzie ok? Z góry dzięki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 25.02.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 będziesz miał po prostu mniejsze okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magic_zen 25.02.2015 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Tak to oczywiste, ale bardziej chodzi mi o fakt czy ten próg z bloczka powinien być tak niski czy wykonawca powinien zrobić go już na gotowo czyli na wysokość styropian + jastrych. I czy moje założenia są ok, w sensie ze zamawiam okno niższe o wysokość gotowych podług montuje się je zostawiając dziurę od spodu. A potem pod całość wchodzi styropian i jastrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizslawek 25.02.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 magic_zenU mnie sprawa wygladała prawie identycznie tylko ja na podłoge dam 20 cm (styro+wylewka). Gosiu od pomiarów kazał mi wylac betonem (zamurować) 10 cm a na kolejne 10 cm pójdzie poszerzenie pcv. Jak bedzie u Cb montażysta na pomiarach okien powinien wszytsko wyjasnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magic_zen 25.02.2015 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Oooo no to mnie uspokoiłeś, Czyli nie jest to spaprane 20cm styro to ambitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizslawek 25.02.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Oooo no to mnie uspokoiłeś, Czyli nie jest to spaprane 20cm styro to ambitnie W tych 20 cm jest i styropian i wylewka betonowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magic_zen 25.02.2015 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 W tych 20 cm jest i styropian i wylewka betonowa;) A sorry nie doczytałem a tak delikatnie offtop ile liczysz wylewki betonowej od styropianu? opinie są rożne ale z tego co mi się trafiło często 6cm czyli wyjdzie około 4 nad rurki podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizslawek 25.02.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 U mnie beda zwykłe cementowe, raczej 6cm ale to dopiero jak przyjdą fachowcy i pomierzą, to sie wtedy zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 25.02.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 do podłogówki wysokość wylewki przyjmuje się średnica rurek razy 3 czyli 6-7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 25.02.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 My daliśmy w drzwiach balkonowych i tarasowych metalowe kotwy regulowane. Między kotwami Styrodur mocowany i uszczelniany pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts