Hewa 25.02.2015 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Witam, Spotkalam sie ostatnio z produktem zwanym Icefery.Jest to pustak plastikowy, ktory ma zastepowac luksfery.Wyglada interesujaco i zdaje sie byc latwiejszy w montazu. (mozna go sklejac klejem/silikonem a nie zaprawa)Poszukalam troche w necie ale nie znalazlam nic oprocz strony producenta [icefery.pl].Na tym forum rowniez nie ma informacji na temat tego produktu. Czy ktos wogole slyszal o Iceferach lub wykorzystal je przy budowie scianki dzialowej? Czy warto rozwazac zakup iceferow czy lepiej pozostac "wiernym" luksfera? Z gory dziekuje,pozdrawiam Hewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystek2 01.03.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Jak luksfery to tylko szklane. Po co inwestować w plastik... Moim zdaniem szkło wygląda zdecydowanie lepiej! Jest łatwiejsze do czyszczenia i wytrzymałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hewa 02.03.2015 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Dziękuję Krystek2 za odpowiedz. Problem w tym ze chyba będę musiała ta ściankę zbudować własnoręcznie wiec szukam najprostszego rozwiązania. (moje zdolności manualno-techniczne są, delikatnie mówiąc, słabe Te plastikowe luksfery skleja się zwykłym silikonem i nie trzeba używać krzyżyków itp. Wygląda jednak na to ze nie jest to popularny produkt i chyba będę musiała raz jeszcze to przemyśleć. Raz jeszcze dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawulon102 24.03.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Tylko szklane pustaki, bo:1 Taniej, 2 Lepiej, 3 Ładniej, 4 Bezpieczniej To ma być okno czy ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hewa 25.03.2015 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Tylko szklane pustaki, bo: 1 Taniej, 2 Lepiej, 3 Ładniej, 4 Bezpieczniej To ma być okno czy ściana? Sciana /bar miedzy czescia kuchenna a jadalnia. Wysokosc 100 cm, dlugosc 160 cm szerokosc ok 40 cm z blatem na gorze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 18.06.2015 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Zwykłe szklane luksfery można zamontować bez użycia zaprawy. Jest gotowy system montażowy, sama będę go stosować - u mnie będzie okienko w ścianie 2 x 6 luksferów. System to Quicktech: http://nomos.com.pl/quickteck-zbuduj-sam-2/ Są instrukcje i filmy, niestety nie mogę powiedzieć czy jest łatwo bo jeszcze nie zabraliśmy się do montażu, ale wydaje się proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.09.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Temat starszy ale warto go poruszyć - plastik i szło muszą spełniać wymagania p.poż. Dwa, że luksfery montuje się jako "ścianę" aby przybliżyć budynek o 1m względem sąsiada. A przy ścianie ogniotrwałej stawianej w ostrej granicy ja bym nie ryzykować plastiku - chyba że ktoś okazałby mi certyfikat i badania p.poż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 22.02.2023 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2023 Ktoś wie coś więcej od tych luksferach z tworzywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 26.02.2023 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 Temat starszy ale warto go poruszyć - plastik i szło muszą spełniać wymagania p.poż. Dwa, że luksfery montuje się jako "ścianę" aby przybliżyć budynek o 1m względem sąsiada. A przy ścianie ogniotrwałej stawianej w ostrej granicy ja bym nie ryzykować plastiku - chyba że ktoś okazałby mi certyfikat i badania p.poż. To samo robią stałe przeszklenia osadzone w profilach jak np. ściany ryglowo-słupowe. Wszyscy producenci profili z glinu mają je w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts