księguś 01.07.2002 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 Mam pytanie kiedy należy mocować w ścianie wąsy do których później można będzie przyczepiać wełnę. Czy w trakcie wznoszenia ścian czy później przed samym ociepleniem? Jak gęsto trzeba umieszczać takie wąsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 01.07.2002 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 Mam nadzieję, że później, bo u mnie nie ma wąsów, a ściany już stoją, a ocieplać bedę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 01.07.2002 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 Na ogół jeżeli planowana jest ściana trójwarstwowa kotwy daje się w trakcie wznoszenia ściany nośnej. To najtaniej i najwygodniej, w przypadku kiedy będzie zachowana ta sama wysokość pustaka w warstwie nośnej i osłonowej. Jeżeli będzie tylko ocieplenie warstwy nośnej np. wełną z tynkiem na siatce, warstwę izolacyjną mocuje się po jej przyklejeniu do ściany czyli po zakończeniu wznoszenia ściany zasadniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księguś 01.07.2002 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 dzięki krzysztofh. Mam zamiar robić ścianę dwuwarstwową wiec nie chodzi tu o kotwy do mocowania 3 warstwy. Zdaję sobie sprawę że ocieplenie będę zakładał po wymurowaniu ścian. Pytanie jednak brzmi czy w trakcie murowania tej ściany nie powinnienem umieszczać w spoinach wąsów do których potem można mocować wełnę, czy raczej po wymurowaniu ściany robi się odwierty i mocuje wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 01.07.2002 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 Ocieplenie mocuje się na dyble rozporowe w wywierconych uprzednio otworach. Wąsy jak piszesz nie spełnią swojego zadania, bo co z nimi zrobić po przyklejeniu ocieplenia (zagiąć - to partactwo). Tak zagięte druty nie będą trzymały należycie. Kołki mają specjalne dużej średnicy talerzyki, które przytrzymują izolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księguś 01.07.2002 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 OKI o to właśnie mi chodziło, jak mniemam dyble to takie kołki rozporowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts