-pw- 25.02.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 CześćZastanawiam się czy położyć w intensywnie używanej kuchni włoski gres porcelanowy, szkliwiony metodą po włosku nazywaną "smaltato". Posiadałby powierzchnię fakturową - głównie rowki przecinające się pod kątem prostym (DIN 51130: R10, PEI: 4). Pytanie: czy da się to utrzymać w czystości? Czy ktoś z Was miał do czynienia z powierzchnią tego typu? Jak będzie np. w porównaniu z polskim gresem szkliwionym, matowym ale gładkim. Są wątki w sieci, w których ludzie wypłakują się, że ich gres nie poddaje się czyszczeniu, ale nie wiem czy te problemy dotyczą konkretnych płytek konkretnych firm, czy podobnie jest z każdym gresem, dlatego chciałbym ograniczyć ten wątek do jednej klasy powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.