mesel 25.02.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Witam na forum. Szukam pilarki formatowej do całodziennej pracy. Na obecny czas sam tnę formatki i muszę się nieźle nagimnastykować. Oczywiście interesuje mnie tylko precyzyjny sprzęt, ponieważ jakość wykonywanych mebli to dla mnie podstawa. Oczywiście urządzenie ma mieć sprawny posuw i silnik odpowiedniej mocy do cięcia płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bushido 26.02.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Nie wiem ile dokładnie chcesz przeznaczyć ale w tym przypadku nie ma co kupować czegoś budżetowego,w dłuższej perspektywie czasu będziesz rozczarowany. Ja korzystam z formatówki od Hafena,model bodajże Basic 2000 ale dokładnie nie pamiętam(używam sprzętu do roboty nie oglądania) Od ponad roku wszystko ok,spisuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mesel 03.03.2015 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 http://www.hafen.pl/produkty/pily-formatowe,53,1,20 ich masz na myśli? Sprzęt wydaje się w porządku i z tego co widzę, to marka Bernardo oferuje rożnego typu urządzenia u nas w Polsce. A jak jakość wykonania posuwu w formatówce? Zależy mi na tym żeby wózek lekko pracował bo nie chcę się zajechać podczas ciągłej pracy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bushido 07.03.2015 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Sanie są aluminiowe i chodzą lekko a to przesuw odbywa się dwóch listwach. Wg mnie nawet obrabianie dużych płyt nie sprawia problemu. Jedną z najważniejszych kwestii jest też napęd i tutaj dla mnie na plus a miałem styczność z niejedną pilarką kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paw.szikur 08.03.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Gdzieś na forum czytałem od maszynerii od nich, że jest ok ale osobiście sam nie korzystałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts