n.rutko 26.02.2015 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Witam,kupiłem lampę w IKEA z dwiema oprawkami, mam dwa komplety kabli brązowych i niebieskich. Z sufitu wystaję komplet kabli z kostką (Czarny, brązowy, niebieski, żółto-zielony). Podłączyłem jeden brązowy kabel z żyrandola do czarnego w suficie, drugi brązowy do brązowego, oba niebieskie spiałem ze sobą i podpiałem do niebieskiego, żółto-zielony wolny. I teraz włączając w ścianie włącznik 1 zapala się jedna żarówka, włączając klawisz 2 zapala się druga żarówka,wyłączając klawisz 1 gasną obie żarówki. Gdzie popełniłem błąd? Jak go naprawić? Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.02.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Wygląda na błąd w instalacji a nie w podłączeniu żyrandola. A dokładniej przy włączniku. Wygląda jak by kabel doprowadzający prąd do włącznika został wpięty nie w wejście a w wyjście włącznika. Masz probówkę ? Sprawdź przy włączniku gdzie jest podpięty kabel z prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
n.rutko 02.03.2015 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Dzięki wielkie, udało się. Wszystko działa jak marzenie. Źle podłączyłem przełącznik do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts