Multimaster 26.02.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Witam,mam mieszkanie 48m2 na parterze bloku. Pod mieszkaniem jest piwnica, która nie jest ogrzewana.W związku z tym szczególnie zimą daje się odczuć bardzo zimną podłogę. W grę wchodzą jedynie możliwości docieplenia i zredukowania uczucia zimna od wewnątrz.Podłoga to aktualnie panele drewniane. Chciałbym zwiększyć komfort przebywania w mieszkaniu w chłodne dni.W związku z tym mam pytanie, czy dobrym rozwiązaniem byłaby wymiana drewnianych paneli na panele korkowe?Czy pod nie należy dodatkowo coś położyć? Czy jest sens pod panele korkowy kłaść dodatkowo np. podkład korkowy? Jakiej grubości panele korkowe dałyby odczuwalny efekt? Do tego rozważam docieplenie dywanów /zajmują ok. 60-70% podłogi/ od spodu Pianomatem 10mm. Myślę też o tym, aby na ścianę sąsiadującą z klatką schodową położyć tapetę styropianową. Czy da to jakiś efekt w kwestii izolacji termicznej?Nie wiem jak wygląda w tym wypadku kwestia związana z powstawaniem wilgoci. Będę wdzięczny za każdą konstruktywną radę i uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts