Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozłącznik Bezpiecznikowy 32A - Pomocy !

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów, dostałem warunki zmiany przyłącza na 3F no i mam pewien problem,

ZE w warunkach napisał mi żeby zamontować "Rozłącznik Bezpiecznikowy o wartości 32A"

Jaki konkretnie zamontować rozłącznik ? Bo są ich miliony modeli i już sam nie wiem który zamówić :)

Dzięki za pomoc, Pozdrawiam Padbit :)

Przyłączę będę wykonywał sam tylko potrzebuje podpowiedzi jaki rozłącznik przedlicznikowy zastosować, nigdy nie montowałem takich małych wkładek.

Pracuję jako elektro-monter i rozłączniki izolacyjne jakie montuje to przeważnie 3 x 315 amper także proszę sobie wyobrazić grubość żył :)

Pozdrawiam

:)

Pracuję jako elektro-monter i rozłączniki izolacyjne jakie montuje to przeważnie 3 x 315 amper także proszę sobie wyobrazić grubość żył :)

Dziwny argument. Umiesz wymienić koło w samochodzie ciężarowym a nie umiesz w osobówce ? :rolleyes:

Gdzie ma być ten rozłącznik? W rozdzielnicy, w złączu a może na słupie?

Reszta WTP potrzebna.

"Rozłącznik Bezpiecznikowy o wartości 32A"

Jaki konkretnie zamontować rozłącznik ? Bo są ich miliony modeli i już sam nie wiem który zamówić :)

Dzięki za pomoc, Pozdrawiam Padbit :)

Jakie miliony? Nie ma ani jednego rozłącznika bezpiecznikowego o wartości 32A. Przecież nie montujesz rozłączników 3x315 amper, tylko montujesz rozłącznik na wkładki NH1 albo NH2.

Rozłącznik zamontuj sobie taki jaki ci wygodnie, ale żeby można było do niego włożyć wkładki 32A.

Edytowane przez krzcel

Rozłącznik bezpiecznikowy ma być w skrzynce pomiarowej na elewacji budynku,

Co do dużej ilości rozłączników chodziło mi głównie o polecenie czegoś z możliwością plombowania :)

Zamówiłem w hurtowni rozłącznik NH00 RBK 00 63-823333-011 , zobaczymy jak będzie przy odbiorze , Pozdrawiam :wiggle:

Rozłącznik bezpiecznikowy ma być w skrzynce pomiarowej na elewacji budynku,

Co do dużej ilości rozłączników chodziło mi głównie o polecenie czegoś z możliwością plombowania :)

Zamówiłem w hurtowni rozłącznik NH00 RBK 00 63-823333-011 , zobaczymy jak będzie przy odbiorze , Pozdrawiam :wiggle:

Nie widziałem wcześniej postów :(

Wystarczyło coś takiego :)

images.jpg

f-legrand-rozlacznik-bezpiecznikowy-r-303-63a-3p-606709.jpg