PoldasSs 26.02.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Niedługo zmieniam miejsce zamieszkania i niestety nie będę miał garażu ;/Mam ciągle dylemat nad tym jaki garaż postawić drewniany czy może murowany czy też z płyt betonowych może mi ktoś przybliżyć jakie koszta są postawienia takiego garażu ?Chce postawić garaż 6x5 lub 6x6 zdaję sobie sprawę że na każdy garaż potrzebne jest zezwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 26.02.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) Kolega robił z płyt 2-stanowiskowy, dach dwuspadowy (blachodachówka) i bramy podnoszone do góry . Z tym że dach robili mu fachowcy a on słupki , płyty i wylewkę . Twierdzi że coś koło 13 tysi ale garaż konkret . Jak oklei go kiedyś styropianem i da wyprawę to nikt nie pozna że to płyty betonowe a wymiary 6x6 .Kupił takie gotowe słupki ze szpilkami do przykręcenia więzbyJak znajdę wrzucę fotkę ... Edytowane 26 Lutego 2015 przez kamihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PoldasSs 26.02.2015 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 no właśnie ja bym też chciał dach dwuspadowy żeby jakiś stryszek tam był na graty Fajnie by było jakbyś zapodał jakieś fotki kurcze jednak taki garaż też kosztuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 26.02.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 To ten garaż kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PoldasSs 26.02.2015 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Garaż to konkret Taki właśnie mnie interesuje tylko że ja bym chciał jedne drzwi do wjazdu samochodu a drugie takie małe żeby tylko wejść do garażu. A masz jakieś fotki z budowy jak to wyglądało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 26.02.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Niestety fotkę mam od kolegi . Ale powiem ci poszukaj w swojej okolicy producentów płotów betonowych i pogadaj czy robią słupki ze szpilkami na 4 płyty i więcej ( a na pewno robią ) Wiem że gościu od płotów betonowych zrobił mu taki szkic co i jak ma być z dachem . A co do montażu to kopiesz i betonujesz słupki z jedną płyta ustawiasz pion poziom i wsio jak zwiąże beton wsuwasz resztę , Dramę i drzwi zrobią ci na wymiar ale najlepiej jakiś standardowy otwór zrób, Ja mam murowany garaż 2 stanowiskowy z kotłownią i cena dużo wyższa mimo że wszystko robiłem sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizslawek 26.02.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Ja z kolei bede robił garaz z płyt warstwowych, używanych. Metr kw takiej płyty wynosi 25-50 zł. Szklelet bede robił z ceowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 26.02.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 To ten garaż kolegi Te płyty klei się do siebie czy tylko nasuwa jedna na drugą jak ogrodzenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 26.02.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Nasuwa się jak ogrodzenie ale można doszczelnić np pianką montażowąWidziałem też taki garaż oklejony styropianem z dwóch stron i nigdy bym nie poznał że to płyty betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PoldasSs 27.02.2015 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Z tymi ceownikami to chyba nie glupi pomysl bo mam tego duzo to bym mial zaoszczedzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PoldasSs 27.02.2015 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 A macie ktos jakies fotki jak ktos z was stawial taki garaz ? bo nie moge nigdzie znalezc jakoegos dziennika budowy takich garazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 27.02.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Bardzo ciekawy pomysł , dał mi do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PoldasSs 01.03.2015 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 I co nikt nic nie ma jakis projektow i zdjec z budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 01.03.2015 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Garaż z płyt betonowych wyjdzie najtaniej , płyty warstwowe 4 cm kupowałem ostatnio po 65 zł za metr , tylko że jak zaczniesz go ocieplać to taka kalkulacja bierze w łeb .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 01.03.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Ja mam z płyt betonowych ocieplone na zewnątrz 8cm dach jednospadowy Wymiary 6x4 koszt postawienia około 6,5 tyś pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 01.03.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Tylko blachodachówki nie kładź na tak mały kąt dachu, w zaleceniach montażu jest że spadek conajmniej 14% na tak płaski tylko trapez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 01.03.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Mam pełne deskowanie i na razie papa termozgrzewalna spadek 50cm na 4 metrach.W przyszłości może założę blachę lub gont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PoldasSs 02.03.2015 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Wlasnie dach chce dwuspadowy zeby miec maly strych na graty Ale widze 10 tys trzeba lekko mieć na taki garaż. A posadzke najlepiej wylać na koncu ? Czy od tego zaczac budowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 02.03.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Ja wylewałem na końcu.Z mixokreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 02.03.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 kostka też by była ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts