Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki garaż postawić murowany drewniany czy z płyt betonowych ?

Recommended Posts

Niedługo zmieniam miejsce zamieszkania i niestety nie będę miał garażu ;/

Mam ciągle dylemat nad tym jaki garaż postawić drewniany czy może murowany czy też z płyt betonowych może mi ktoś przybliżyć jakie koszta są postawienia takiego garażu ?

Chce postawić garaż 6x5 lub 6x6 zdaję sobie sprawę że na każdy garaż potrzebne jest zezwolenie.

Kolega robił z płyt 2-stanowiskowy, dach dwuspadowy (blachodachówka) i bramy podnoszone do góry . Z tym że dach robili mu fachowcy a on słupki , płyty i wylewkę . Twierdzi że coś koło 13 tysi ale garaż konkret . Jak oklei go kiedyś styropianem i da wyprawę to nikt nie pozna że to płyty betonowe a wymiary 6x6 .Kupił takie gotowe słupki ze szpilkami do przykręcenia więzby

Jak znajdę wrzucę fotkę ...

Edytowane przez kamihi

Niestety fotkę mam od kolegi . Ale powiem ci poszukaj w swojej okolicy producentów płotów betonowych i pogadaj czy robią słupki ze szpilkami na 4 płyty i więcej ( a na pewno robią ) Wiem że gościu od płotów betonowych zrobił mu taki szkic co i jak ma być z dachem . A co do montażu to kopiesz i betonujesz słupki z jedną płyta ustawiasz pion poziom i wsio jak zwiąże beton wsuwasz resztę , Dramę i drzwi zrobią ci na wymiar ale najlepiej jakiś standardowy otwór zrób, Ja mam murowany garaż 2 stanowiskowy z kotłownią i cena dużo wyższa mimo że wszystko robiłem sam .