wasuh 26.02.2015 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Witam. Jestem nowy na forum i nowy w tematach budowy i instalacjach. Moje pytanie tak jak w tytule:Czy da sie i czy bedzie to efektywne jezeli polączy sie elementy:PodłogówkaPompa ciepła (gruntowa-pozioma)Kominek z płaszczem wodnym[200m2 (parter+poddasze)] Martwią mnie różnice temperatur w instalacji. Nie wiem tez czy obieg płaszcza wodnego moze byc dołączany i odłączany jako element dodatkowy w chłodniejsze dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.02.2015 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Witam. Jestem nowy na forum i nowy w tematach budowy i instalacjach. Moje pytanie tak jak w tytule: Czy da sie i czy bedzie to efektywne jezeli polączy sie elementy: Podłogówka Pompa ciepła (gruntowa-pozioma) Kominek z płaszczem wodnym [200m2 (parter+poddasze)] Martwią mnie różnice temperatur w instalacji. Nie wiem tez czy obieg płaszcza wodnego moze byc dołączany i odłączany jako element dodatkowy w chłodniejsze dni. Kominek z PW przy pompie ciepła mija się z celem,gdyż zakup takiego kominka nie jest uzasadniony ekonomicznie ze względów inwestycyjnych jak i eksploatacyjnych. Chcesz kominek,zrób zwykły,rekreacyjny. Podłogówka jest jedynym sensownym rozwiązaniem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 27.02.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 jw kominkiem bedzie drozej niz pompa a do kogo dodatkowa inwestycja, jak pradu nie bedzie to lepiej bedzie w zwykłym palic bo rurami i tak nic nie poplynie ale polaczyc sie da tylko po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts