Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opłacalność pomp ciepła

zibuch

Recommended Posts

• Odpowiedzi 644
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Liwko przeciez wczesniej przyznal sie jaki ma przekroj stropu.

Musi go koniecznie ocieplic i tyle w tym temacie. Zwalanie na bledy hydraulika sa bez podstawne.

Nie potrzebnie sie unosisz. Liwko chcial Ci pomoc, wpierw potrzebowal informacji na temat budynku. Przeciez nie mieszka u Ciebie za sciana.

Edytowane przez Tomaszs131

map78 steruje ogrzewaniem sterownikiem który stoi w salonie nie wiem jaką mam krzywa i jakie ustawienia mam osiem pętli 400mb

Oj czuję, że ciężko z Tobą będzie, bo w ogóle nie wiesz "jak to się je";) Ale to nic - poradzimy sobie z tym. Na pewno dużym problemem jest nieocieplone poddasze, ale mimo tego twierdzę, że ta pompa przy odpowiednich ustawieniach spokojnie dogrzejesz ten dom do 22st. Skoro węglem się da to i tak mocną pompa tym bardziej. Podeśle Ci instrukcję, poczytasz trochę żeby w ogóle móc rozmawiać jakimś wspólnym językiem i wtedy możemy się zdzwonić to Ci krok po kroku wytłumaczę jak tym sterować. Jak powiesz mi czy masz T-cap z nowej serii F, czy tą starą to mogę Ci zaraz podesłać tą instrukcję.

Co do ocieplenia poddasz to tego tez nie lekceważ, bo to jest najszybsza droga do obniżenia rachunków.

Model WH-SXF09D3E5

Instrukcja poszła na maila.

Po symbolu widzę, że jest to starsza wersja pompy i to bez chłodzenia, więc instalacja kk tym bardziej nie ma sensu, bo nawet nie skorzystałbyś z niewątpliwego atutu klimakonwektorów, czyli chłodzenia.