mdzalewscy 22.06.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 No właśnie, jak samemu ją wykonać, bo właściwie mam wszystko co potrzebne, aby ją zrobić, silnik, stal, spawarka, itd... zdolności i chęci. Obliczyłem, że będzie mi trochę potrzebna przez okres budowy, używki idą od 3tyś zł , nowa że ho.. ho, wypożyczenie, też sporo kasują. Może da się ją samemu wykonać ? Może macie jakieś schematy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 22.06.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 zageszczarki wykorzystuja uklady pnematyczne podobne do tych w wiertarkach (mlotach) udarowych.samemu wg mnie bedzie jednak troche trudno wykonac taka maszyne ze wzgledu na odpowiednie dopasowanie ukladu stopy, masy maszyny i czestotliwosci uderzen (predkosci obrotowej silnika). radze kupic jednak uzywana lub uszkodzona i wtedy pomajsterkowac.np:http://www.bomag.com/germany/index.aspx?&Lang=558 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzejzs 22.06.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Chyba lepiej pożyczyc w mojej okolicy wypożyczenie zagęszczarki do koszt 120 zł za dobę do tego jeszcze transport u mnie we własnym zakresie. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweldkomornik 22.06.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 jeśli to ma być zagęszczarka płytowa a nie skoczek( tu jest zdaje się wspomniany układ hydrauliczny) to czy przypadkiem nie przypomina odwróconego stołu wibracyjnego do robienia pustaków ( lata 80 ) napędzanym poprzez pas klinowy silnikiem spalinowym ( może elektrycznym 380V) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 22.06.2004 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 hm, czyli raczej samemu odpada pozostaje ostatnie wyjście, kupić najlepiej tanio/sprawną używkę i po 2 latach sprzedać jako używkę za tą samą kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 23.06.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 hm, czyli raczej samemu odpada Hmm... No właśnie wczoraj jeden z panów pracujących u mnie przy robieniu podjazdu oświadczył, że sam sprokuruje taką zagęszczarkę z jaiejś starej maszyny, płyty i starych obciążnikó od sztangi... Pożyjemy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.06.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 A od takich wynalazków to potem artretyzm gotowy. Pić to tylko z butelki będzie można bo ze względu na chorobę wibracyjną kielicha do ust nie doniesiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 23.06.2004 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Pić to tylko z butelki będzie można bo ze względu na chorobę wibracyjną kielicha do ust nie doniesiesz dobre, dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 23.06.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 zageszczarki wykorzystuja uklady pnematyczne a nie chodzi tu przypadkiem o niewyważoną masę wirującą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.06.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Dobra, poprawkaBędziesz pił na szklanki.Sprzedaję patent, który widziałem w przypadku utraty odruchu chwytnego pod wpływem upojenia alkoholowego.Bierzesz szklaneczkę w łapeczkę, a ponieważ się ślizga to na brzeg ją, a tam czeka druga rączka wierzchem dłoni do blatu przesunięta, resztę sam sobie dopowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 23.06.2004 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 a nie chodzi tu przypadkiem o niewyważoną masę wirującą? myslałem, że to jakaś wersja pompy olejowej, bo czy niewyważona masa wirująca by ją chyba uszkodziła (bezpośrednie bicie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 23.06.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 myslałem, że to jakaś wersja pompy olejowej, bo czy niewyważona masa wirująca by ją chyba uszkodziła (bezpośrednie bicie ) pompy olejowej? rozmawiamy o tym samym? wirująca masa powoduje po prostu drgania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambresil 23.06.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Myślę że zagęszczarkę można zrobić wzorując się na wibratorze dopustaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.06.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Tylko nie zapomnij jej potem rozebrać, ba jakbyś chciał ją wprowadzić do obrotu to ze cztery dyrektywy Unii cie czekają.Jak nie spełnisz to i tak wprowadzający odpowiada za uszczerbek na poszkodowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts