marekm7 28.02.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Witam, Po lekturze forum i wizycie w kilku punktach wybrałem wstępnie powyższe wkłady. Wielkościowo, cenowo są podobne. Czy w cenie 5300-5800 to są przyzwoite wkłady? Dom 170 m2, podłogówka po całości. Kominkiem chciałbym dogrzewać, ale jak się spodoba to może częściej Dlatego chciałbym coś na długie lata w tym budzecie. Mam rozprowadzone DGP do 3 pomieszczeń. Nawet niekoniecznie chciałbym się dowiedzieć, który jest najlepszy, tylko czy porównuję porównywalne i czy warte są swojej ceny. mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.02.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Wszystko pasuje...Rzuć monetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 28.02.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Witam.A ja mam inną propozycję niż Eniu ...Wybierz produkt polski ... odpadnie Ci wtedy z listy dwóch producentów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 28.02.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 polski nie znaczy lepszy.... ja bym zamienił optima na trenda, optimy poszły w górę o ok 2000zł by zrównać się z zachodnimi cenami i już nie są warte tych pieniędzy . Bef trend 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekm7 28.02.2015 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Panowie przyznam szczerze na Waszą opinię liczyłem. Zatem zostaje Hajduk i Arysto i rzucam monetą... ... a czy przy jednym z tych wkładów i DGP warto obudowć tak, żeby akumulować ciepło? mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekm7 28.02.2015 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 polski nie znaczy lepszy.... ja bym zamienił optima na trenda, optimy poszły w górę o ok 2000zł by zrównać się z zachodnimi cenami i już nie są warte tych pieniędzy . Bef trend 8 to jednak 600 stów więcej a kiedyś trzeba powiedzieć pas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.02.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Wszystko pasuje...Rzuć monetą. Lub poczekaj miesiąc kupisz lepszy ..... a dobrze wiem o czym piesze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.02.2015 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 No tak, ale moneta dwie strony ino ma...Chyba, że na kant spadnie - wtedy bier Romotopa! Marek, akumulacja jeszcze nikomu nie zaszkodziła, portfelowi co najwyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.02.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Bez rzucania monetą za miesiąc także TY będziesz sprzedawał TEGO Romotopa ... ino mig.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.02.2015 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Ja tam swoje Romotopy umie robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.02.2015 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Marek, akumulacja jeszcze nikomu nie zaszkodziła, portfelowi co najwyżej... Tu akurat się nie zgodzę . Akumulacja nie szkodzi portfelowi !! Jedynie w momencie zakupu jest dodatkowym kosztem . Od pierwszego dnia użytkowania jest tym elementem kominka który OSZCZĘDZA portfel inwestora i w całym okresie eksploatacji daje wymierne korzyści finansowe , że o ilości własnoręcznie noszonego przez salon drewna nie wspomnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 28.02.2015 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Chyba, że na kant spadnie a co zrobić jak w powietrzu zawiśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 02.03.2015 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Witam serdecznie, A ja zaproponowałbym Spartherm Mini S-4S z nasadą Termobox...oczywiście rozwiązanie droższe...ale przy paleniu suchym drewnem masz pewność czystości szyby i do tego jest to taka akumulacja w wersji mini...trzeba pamiętać, że tak na prawdę większość strat cieplnych z kominka mamy poprzez temperaturę spalin - zawsze warto odzyskać choćby cześć z tej temperatury - w innym przypadku puszczamy masę naszych ciężko zarobionych pieniędzy w błoto Ale to tylko moja sugestia... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 02.03.2015 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) Mammoth x 6 sztuk 210 kg ,cena 600 euro netto . Romotop 2G44.55.01.....Spartherm MINI do zabudów wentylowanych jako zwykły wkład kominkowy Romotop zaprojektowany i wykonany z przeznaczeniem do zabudów bez wentylacji .... itd Edytowane 2 Marca 2015 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 02.03.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Jeszcze dorzucę coś takiego, konkurencyjny cenowo: http://www.kominkowo.pl/?temat=lista&typ=Wk%B3ady+kominkowe&seria=Spartherm&produkt=wk_spartherm_arcadia_vita_frontale_60_SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturohio 27.08.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Panowie przyznam szczerze na Waszą opinię liczyłem. Zatem zostaje Hajduk i Arysto i rzucam monetą... ... a czy przy jednym z tych wkładów i DGP warto obudowć tak, żeby akumulować ciepło? mm To który kominek w końcu wybrałeś? Ja mam polecony przez instalatora Arysto A11 670x510, chcieliśmy Supre ale jest nie dostępna w tej chwili na PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts