Gość Arturo72 09.03.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Syfem palę? Ładnie tak? A czemu mam palić gazem? nie znam nikogo aby palił czymś innym niż węglem albo drewnem Dlatego tak mi się wydawalo od razu,że mieszkasz w regionie gdzie przed wejściem do tramwaju(wiesz co to ?) najpierw puka się do drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmk45 09.03.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Ja też niewiem czemu kolege Syffona2 Tak wyzywacie. Spalanie mi się wydaje całkiem normalne.Sami mamy dom prawie 200m2 do tego piec C.O. no i zima idzie około 1000-1200kg węgla. Z tym że ja kupuje gruby, ew kostka ew. orzech.Niewidzę nic złego w ogrzewaniu domu węglem. dom to nie perpetim mobile jak niektórzy tu sądzą i nie uwierzę ze można go wcale nie ogrzewać. Obecnie dom mamy otynkowany ale nie ocieplony. Strop na strychu położona jedna warstwa ok 5cm stryropianu i nie bardzo to coś dało. Wcześniej mieliśmy (jeszcze mamy) piece kaflowe w każdym pokoju i w kuchni to o wiele więcej szło opału niż obecnie.Temperatura u mnie spada o około 5C w stosunku do grzania a nie palenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.03.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Ja też niewiem czemu kolege Syffona2 Tak wyzywacie. Spalanie mi się wydaje całkiem normalne. Sami mamy dom prawie 200m2 do tego piec C.O. no i zima idzie około 1000-1200kg węgla. Z tym że ja kupuje gruby, ew kostka ew. orzech. Niewidzę nic złego w ogrzewaniu domu węglem. dom to nie perpetim mobile jak niektórzy tu sądzą i nie uwierzę ze można go wcale nie ogrzewać. Obecnie dom mamy otynkowany ale nie ocieplony. Strop na strychu położona jedna warstwa ok 5cm stryropianu i nie bardzo to coś dało. Wcześniej mieliśmy (jeszcze mamy) piece kaflowe w każdym pokoju i w kuchni to o wiele więcej szło opału niż obecnie. Temperatura u mnie spada o około 5C w stosunku do grzania a nie palenia. Też masz może izolację z cegieł i betonu ? Dom to nie perpetum mobile,traci energię cieplną,którą trzeba uzupełnić. Mój dom traci tej energii ok.5000kWh w sezonie zimowym a Twój tyle przez miesiąc. Edytowane 9 Marca 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmk45 09.03.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 czym Arturo palicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.03.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 czym Arturo palicie? Ja Radomskie, ale jak chcesz to Arturo ma Camele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.03.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 ja grzałką, a od dwóch dni niczym i temperatura w domu tylko rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.03.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) czym Arturo palicie? Dobre Z tym,że zamiast Cameli jaram LM miętowe Pisałem o stracie energii przez dom a dom ogrzewam pompą ciepła i dzięki COP zużycie energii na ogrzewanie to ok.1900kWh Czyli jakieś 600zl za sezon grzewczy. Na palenie wydaje 4tys.zl rocznie Edytowane 9 Marca 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.03.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Na palenie wydaje 4tys.zl rocznie Moze jakis zamiennik aby było podzielone przez 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.03.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Moze jakis zamiennik aby było podzielone przez 3 No jedynie lewy tytoń i kręcenie ale nie ma to nic wspólnego z komfortem i przyjemnością palenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.03.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Ja też niewiem czemu kolege Syffona2 Tak wyzywacie. Spalanie mi się wydaje całkiem normalne. Sami mamy dom prawie 200m2 do tego piec C.O. no i zima idzie około 1000-1200kg węgla. Z tym że ja kupuje gruby, ew kostka ew. orzech. Niewidzę nic złego w ogrzewaniu domu węglem. dom to nie perpetim mobile jak niektórzy tu sądzą i nie uwierzę ze można go wcale nie ogrzewać. Obecnie dom mamy otynkowany ale nie ocieplony. Strop na strychu położona jedna warstwa ok 5cm stryropianu i nie bardzo to coś dało. Wcześniej mieliśmy (jeszcze mamy) piece kaflowe w każdym pokoju i w kuchni to o wiele więcej szło opału niż obecnie. Temperatura u mnie spada o około 5C w stosunku do grzania a nie palenia. wodę na kawę / herbatę też mniemam grzejesz w piecu .. nie wiem skąd wy ludzie jesteście, ale totalna ignorancja techniczna od was bije ! jakoś jak widać internety dotarły doń. ale podstawy fizyki już nie. Imrahil Ty się lepiej przyznaj, do czarów, bo siedzi u Ciebie sterownik i waruje, abyś miał zawsze +20 st .. a domy bez gacenia ? przecież pojedzie od pracy 8 godzin nie ma i wraca do chałupy o temp +14 jak nie zimniejszej .. tona węgla na 1miesiąc ? przez tą zimę teść upalił ~1,5 tony dom ma tylko 10cm izolacji .. i to niepełnej .. Nie mamcie podstawa merytorycznych do jakiejkolwiek krytyki i próby negowania itp tego że domy potrzebują tak mało energii na ogrzewanie, lub wcale. Starajcie się nie zawężać horyzontów, bo już całkiem słońce zgaśnie. Człowiek siedzący wytwarza 100 wat ciepła .. przy mojej potrzebie przy -30 jest to 1/15 zapotrzebowania .. plus jeszcze 3 osoby i mamy 1/4 .. Mój dom traci ~30 35 W/K wasze ? kocmouchy ? 600 ? jak nie więcej .. czyli +17 st = stan jaki mam przy -30 .. teraz rozewrzyjcie szparkę swojego horyzontu i zadajcie sobie pytanie czy w lipcu palicie aby uzupełnić stratę ciepła i utrzymać +20 wewnątrz ? na pewno nie. Edytowane 9 Marca 2015 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 09.03.2015 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Ja też miętowe LM:rolleyes:....Fajny wątek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.03.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Mój dom traci ~30 35 W/K Gwoli scisłosci ma tracić, nie moze tracic to czego jeszcze nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.03.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 W temacie: Jaki piec do domu ? duże zużycie węgla a już wszyscy najświatlejsi ze światłych jak hieny stadem napadli tego co pyta i można sobie łacha podrzeć nie ?Wstyd mi za Was, tyle powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.03.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 W temacie: Jaki piec do domu ? duże zużycie węgla a już wszyscy najświatlejsi ze światłych jak hieny stadem napadli tego co pyta i można sobie łacha podrzeć nie ? Wstyd mi za Was, tyle powiem. Tylko ciekawe czy teraz syfon z ciebie łacha nie ciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.03.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 W temacie: Jaki piec do domu ? duże zużycie węgla a już wszyscy najświatlejsi ze światłych jak hieny stadem napadli tego co pyta i można sobie łacha podrzeć nie ? Wstyd mi za Was, tyle powiem. Spokojnie, bez nerwów, to tylko prowokacja, ale niektórzy sie na nią nabierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.03.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Prowokacja, nie prowokacja, tak się nie robi, inni to czytają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.03.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Prowokacja, nie prowokacja, tak się nie robi, inni to czytają. Prób było wiele dotarcia do głowy, niestety wszystkie spaliły na panewce. Ktoś się zwyczajnie dobrze bawi naszym kosztem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.03.2015 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Prowokacja, nie prowokacja, tak się nie robi, inni to czytają. Może inni,podobnie mniej swiatli zastanawia się zanim popełnia w swoich nowych domach głupotę pakując tam ekosyf bo to nie od kotła zaleza rachunki za węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.03.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Gwoli scisłosci ma tracić, nie moze tracic to czego jeszcze nie ma masz rację, zobaczymy po szczegółowych wyliczeniach... W temacie: Jaki piec do domu ? duże zużycie węgla a już wszyscy najświatlejsi ze światłych jak hieny stadem napadli tego co pyta i można sobie łacha podrzeć nie ? Wstyd mi za Was, tyle powiem. nikt nie napadł .. tylko jak Ci ktoś beka i puszcza brzydkie bąki to miło Ci jeść .. komin z piecem na węgiel x razy za dużym w stosunku do potrzeb= trucie okolicy. Jak by Ci ktoś nawalił do studni to też powiedział byś że tak ma być ? wypił byś na zdrowie ? to czemu syf plastiku palonego z węglem, to powszechna zaraza miast i wsi ! bo jeszcze czereśniactwo nie rozpierzchło się z tym głupim gadaniem ..5cm izolacji .. to jest całe nic !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.03.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Spokojnie, bez nerwów, to tylko prowokacja, ale niektórzy sie na nią nabierają. to może być hipotetycznie prowokacja, ale coś każe mi mówić, że taka totalna niewiedza jest jeszcze w naszym kraju. http://www.biztok.pl/gospodarka/budujesz-dom-sprawdz-wysrubowane-wymagania-zwiazane-z-unijna-dyrektywa_a20518 zobaczcie jaka fala hejtu, jak widać ciemnogród ma się w najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts