Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wyciąg kuchenny/pochłaniacz


dekadent

Recommended Posts

poszukuję zależności między kubaturą pomieszczenia (kuchni) a zalecaną wydajnością pochłaniacza...

 

innymi słowy: ile razy na godzinę powinno się być w stanie wymienić powietrze w kuchni, żeby można było powiedzieć że wyciąg spełnia swoją rolę?

 

i mała zagwozdka na koniec: dlaczego wydajność pochłaniacza jest często inna (mniejsza) niż wydajność wyciągu? czy to chodzi o straty na filtrze? czy może podawana wydajność wyciągu dotyczy sytuacji kiedy pracuje on bez filtra (i tym samym nie pełni roli pochłaniacza)?

 

pomożecie? :lol:

 

dekadent

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...