Lataren 01.03.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Witam kupiłem fuge - dość drogą - podobno lepsza kolor miałbyc grafik - a po zafugowaniu wyszedł niemalże biały - czy takie jaja to sa możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.03.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Grafit bedzie docelowo, jak się biały zabrudzi Jaka to fuga (producent i kolor) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.03.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Wyszły mu tzw. przebarwienia chyba. Btw do czego i jaki producent tej fugi jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 01.03.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Witam kupiłem fuge - dość drogą - podobno lepsza kolor miałbyc grafik - a po zafugowaniu wyszedł niemalże biały - czy takie jaja to sa możliwe? Kurcze zastanawiam się co to za kolor ten ,,grafik,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 01.03.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 A robiłeś zgodnie z instrukcją na opakowaniu? W przypadku fug mapei przy dodaniu różnej ilości wody wychodziły różne kolory (odcienie w zasadzie). Ale żeby biały wyszedł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ra__f__al 02.03.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 wyszedł tak zwany wykwit wapienny - przelana została woda i po wyschnięciu fugi jej nadmiar nie odparował razem z wodą co wykazuje biały nalot - czyli wapń z zaprawy. Domowy sposób na to ustrojstwo to roztwór 1:1 ciepłej wody z kwaskiem cytrynowym. Przemyj tym fugę, wapń wejdzie w reakcję z kwasem cytrynowym i zacznie się pienić. całość przemyj zimną wodą. Operację powtarzaj do skutku. Można też kupić gotowy środek w marketach do czyszczenia fug, ale ostrożnie bo może odbarwić spoinę lub płytkę jeśli to gres szkliwiony. Przeczytaj dobrze ulotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 03.03.2015 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Racja grafit nie grafik - ale to nie powód do szyderstwa. Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją na której napisane jest wyraźnie wsypać do odmierzonej ilości wody - poczekać 5 minut - zamieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joaśka01 06.03.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 a może po prostu pomyłka przy wydaniu towaru , fuga sama nie zmienia koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 06.03.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Jedyna możliwość żeby się tego pozbyć to robić tak jak było doradzone z kwaskiem, modlić się by to szybko się skończyło a potem ew. zaimpregnować. A wyszło bo w fudze było kozie gie a nie cement.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joaśka01 30.04.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Witam kupiłem fuge - dość drogą - podobno lepsza kolor miałbyc grafik - a po zafugowaniu wyszedł niemalże biały - czy takie jaja to sa możliwe? Fuga sama nie zmienia koloru niezależnie od ceny , czy przypadkiem gipsiarze nie weszli po fugowaniu? Zaczęłam bym od telefonu do producenta lub dystrybutora tej fugi i na pewno nie zaszkodzi kupić płyn do czyszczenia pozostałości po fugowaniu osadów cementowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts