szb 01.03.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Witajcie! Mamy z żona niemały problem z aranżacją górnej łazienki - tym trudniejsze, że dom jest na etapie fundamentów - a wolelibyśmy zaplanować to już teraz...Na zdjęciu poniżej projekt poddasza naszego budynku. Oryginalny tekst żony z naszego bloga: Obawiam się jednak posiadania kibelka i bidetu zaraz przy wejściu. Najchętniej postawiłabym jakąś metrową ściankę wzdłuż wejścia – tak żeby choć trochę osłaniała kibelek i bidet. Z drugiej strony wejście będzie mniej wygodne. Co o tym sądzicie? Wyolbrzymiam? Zastanawiam się też nad miejscem dla suszarki i pralki – raczej umieścimy je w małym pomieszczeniu na półpiętrze (pomieszczenie na projekcie 1.4). Na pewno też wypuścimy sobie (przyszłościowo) instalację dla ewentualnej małej łazieneczki, gdyby kiedyś pomieszczenie 1.9 stało się naszą sypialnią z własną łazienką i garderobą. Pierwszym moim pomysłem na zmianę układu, jaki mamy w projekcie, to przesunięcie wanny pod okno (będzie to wtedy wanna prostokątna), a do zwolnionego kąta wstawienie prysznica. W obecnym miejscu prysznica stworzyłby się fajny kącik na bidet i kibelek. Martwi nas jednak użytkowanie wówczas okna – problem z dostępem do niego i sam komfort użytkowania wanny, która jest zaraz pod oknem… Drugim moim pomysłem jest zamiana miejscami dwóch umywalek i szafek z prysznicem, kibelkiem i bidetem. Nie mam jednak pomysłu jak wtedy mądrze ustawić prysznic. Będziemy wdzięczni za każdą wskazówkę i radę - jak ktoś ma ochotę to możecie nas również wspomóc odpowiadając na blogu - link znajdziecie w mojej stopce. Pozdrawiamy wszystkich budujących i życzymy na ten budowlany rok samych rzetelnych wykonawców!!! Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.03.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Witaj:)A myśleliście nad obróceniem wanny (dłuższym bokiem pod oknem-nadal może być asymetryczna) i wstawieniem wc i bidetu w przestrzeń między wanną a prysznicem?Fajnym rozwiązaniem są też bidetty i toalety myjące. Jedna ubikacja a spełnia dwie funkcje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts