Robson 8787 01.03.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Witam mam domek do ocieplenia 65m2 podłoga ,65m2 sufit i 135m2 elewacja chce to wszystko ocieplic ta wełnahttp://www.leroymerlin.pl/izolacja-budynkow/welna-mineralna-styropian/welna-mineralna/welna-mineralna-multirock-rockwool,p185484,l396.html Jak myślicie będzie tak co do podłogi ,,,, mam deski i chce przybic legary na nich a miedzy nimi dać wełnę a na legary te płyty http://allegro.pl/plyta-osb-3-kronospan-wiorowa-10-mm-podloga-dach-i5132948860.html co do sufitu to chce zrobić podwieszany i dać na płyty k-g wełnę no i elewacja tez chce wykorzystać ta wełnę dać legary pomiędzy nimi wełnę a na nich siding no i myślałem nad tym zęby domek ocieplić od wewnątrz będę miał w tedy mniej do ocieplenia powierzchni spadnie mi do 90m2 Doam ze domek ma ponad 100 lat , mam na to do wydania max 3000 tys zl j co nad tym myślicie proszę o porady i komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 01.03.2015 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Za 3 000 tys to można wszystko... nawet nowy zrobić A może tak poszukasz na forum? Wszystko było 88 razy... mnie się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 01.03.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 e to spora suma 3000 tyś nieźle;) 3 mln kasy nie, waszmość z 3 tyś zł nie zrobi zupełnie nic ! najwyżej trochę wełny na jedną ścianę. Lepiej podzielić to na etapy, wybrać w tym roku strop. Inaczej = utopia, bo widzę jak to chce wyglądać, jedna warstwa 10cm... mało. Wypada pod taką zabudowę dać 2x po 10 i to nie w rolce tylko w płytach, przynajmniej na elewację. Nie wiem czemu ludzie rzucają się na izolację w sposób= musi być natychmiast i całe. Tylko kończy się to efektem dalekim od tego co można osiągnąć. Metodycznie ! od środka konieczna będzie paroizolacja, z pustką od strony bali i od GK... choć to zbrodnia dawać GK w domu drewnianym. Od zewnątrz musi iść jeden stelaż, później drugi w poprzek. Bardzo podobny układ jak wykonuje się poddasza. Wełna musi iść na "krzyż" na to wiatroizolacja, pustka powietrzna 3-4 cm i deskowanie. Siding jak już to drewniany. Można zrobić różności z drewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts