sylwusia2015 01.03.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Witam Planujemy zaadoptować strych i chcielibyśmy wstawić duże okno w systemie PSK wraz z drzwiami balkonowymi na zamek. Wymiary okna: 270 cm x 210 cm Wymiary drzwi: 100 cm x 210 cm Łącznie: 370 x 210 Proszę o pomoc z jakiej oferty firmy warto skorzystać, na co zwracać uwagę jeśli chodzi o parametry techniczne oraz ile waszym zdaniem może kosztować taki zestaw. Czy możliwe jest mieć ten zestaw w jednej ramie i czy podraża to mocno całkowity koszt ? Szukam niedrogiego rozsądnego rozwiązania tym bardziej, że poza tym oknem muszę zamontować 4 okna dachowe, które też mają swoją cenę. Załączam rysunki dla lepszego zobrazowania sytuacji. Dziękuję za wyrozumiałość. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 01.03.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 zacznijmy od tego czy da się to wtargać na strych?kolejne czy wewnątrz lokalu czy w szczycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwusia2015 01.03.2015 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 zacznijmy od tego czy da się to wtargać na strych? kolejne czy wewnątrz lokalu czy w szczycie ? TAK, wejście na strych jest spore a co do otworu w ścianie jest już wykuty i jest w szczycie. Poniżej zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 01.03.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 z uwagi na wielkość ja bym to zrobił w dwu elementach skręconych w zestawPytanie - chyba będzie tam jakiś balkon czy cuś podobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwusia2015 02.03.2015 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 z uwagi na wielkość ja bym to zrobił w dwu elementach skręconych w zestaw Pytanie - chyba będzie tam jakiś balkon czy cuś podobnego ? Tak, będzie balkon. Jakie firmy polecacie i w jakich cenach oscyluje taki zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniu1 05.03.2015 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 a po co przesuwka i RU ?? szkoda kasy nie lepiej zrobić PSK z dwoma fixami po bokach, bedzie na pewno taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.03.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Uważasz że wszyscy szukają tylko tańszych rozwiązań? Jeśli tak, to ja bym w ogóle zaproponował fixa.. a tak poważnie - FIX+RU+R+FIX. Natomiast w tym co ma zaproponowane Sylusia widzę sens: teoretycznie każde skrzydło da się umyć od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ntjarek 05.03.2015 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Ja bym zaproponował drzwi UP z klamką z obu stron i fix . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 05.03.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Uważasz że wszyscy szukają tylko tańszych rozwiązań? Jeśli tak, to ja bym w ogóle zaproponował fixa.. a tak poważnie - FIX+RU+R+FIX. Natomiast w tym co ma zaproponowane Sylusia widzę sens: teoretycznie każde skrzydło da się umyć od środka. Ja bym tylko zamienił, by skrzydło przesuwne było z boku, a fix w środku. I trochę bym się pobawił z podziałem szerokościami, by za bardzo się nie rzucała różnica w szerokości pomiędzy przesuwką - fixem - i drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwusia2015 06.03.2015 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Uważasz że wszyscy szukają tylko tańszych rozwiązań? Jeśli tak, to ja bym w ogóle zaproponował fixa.. a tak poważnie - FIX+RU+R+FIX. Natomiast w tym co ma zaproponowane Sylusia widzę sens: teoretycznie każde skrzydło da się umyć od środka. mogę prosić o rozwinięcie skrótów bo nie jestem zorientowana o co chodzi z tymi oznaczeniami dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 06.03.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Finlandia pisze o 2 stalych szkleniach po bokach a w środku 2 skrzydła otwierane z ruchomym słupkiem Będzie można wykonać to z 4 równych części albo środki nieco szersze jak boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts