iskra99 01.03.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Witam.Zacznę od tego że zdecydowałem się zrobić fugę epoksydową przy wannie.Jeszcze nie wybrałem firmy tego fugi ale producent musi mieć pod kolor fugi też silikon.Problem z tym że nie mogę znaleźć silikonu neutralneg.A podobno taki tylko może być do akrylowej np. wanny.Np. Atlas ma w ofercie fugĘ epoksydową ale silikony tylko o sieciowaniu ooctowym tak samo mapei.Czy ktoś pomoże czy można zastosować normalny silikon octowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 01.03.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Jak pamiętam silikonowanie styku mojej wanny i płytek to śmierdziało octem. Wanna jest akrylowa. Od prawie 6 lat nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 01.03.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Można stosować silikony octowe jak to nazwałeś, Tworzą one trwałe połączenie z takimi powierzchniami jak potrzebujesz,czyli akrylowa wanna czy też ceramika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts