furmanx 01.03.2015 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Witam. wprowadziłem się parę miesięcy temu do nowego mieszkania na pierwszym pietrze nad sobą mam tylko poddasze nieużytkowe. Od paru tygodni zaczął mi przeszkadzać hałas z poddasza pracującego drewna przy silniejszych podmuchach wiatru tak jakby wiatr naciskał drewno i ono się wginało.wczoraj wieczorem wydaje mi się ze te dziwięki się nasiliły lub zaczęły mnie bardziej irytować wiec dziś w celu sprawdzenia co się dzieje wszedłem na poddasze zobaczyć co się dzieje. z moich obserwacji wydaje mi się ze te odgłosy oddaje łata bo to ewidentnie dochodzi za foli dachowej pomiędzy krokwiami. nie wiem co o tym myslec czy łata moze pękać? czy możne było gdzieś połączenie łat i to sie tak wigna? dach jest dwuspadowy z jaskółkami i to sie dzieje w jedym punkcie tak około 1,5 m do 2 od jaskółki. prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 01.03.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Możliwe że "majster" bez klepki wstawił łatę z sękiem, i właśnie nastąpiło trach, bez odkrywki się pewnie nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furmanx 01.03.2015 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 od developera mamy 2 lata gwarancji na dach to nie pozostaje mi nic innego jak dzwonić do nich by przyśli i orzekli co się dzieje by to naprawić ale znając ich bd trzeba trochę się o to nawalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furmanx 02.03.2015 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Możliwe że "majster" bez klepki wstawił łatę z sękiem, i właśnie nastąpiło trach, bez odkrywki się pewnie nie obejdzie. a możesz mi powiedzieć jakie mogą być tego skutki jeżeli tego oni nie bd chcieli naprawić i będą się wymigiwać gadaniem ze to tylko drewno pracuje i po jakimś czasie się uleży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 02.03.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 To zależy też od tego czy kryty jest dachówka czy blachodachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furmanx 05.03.2015 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 To zależy też od tego czy kryty jest dachówka czy blachodachówką. Jest pokryty dachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturjn 05.03.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 U mnie wieją halne i generalnie jest masakra. Na bloku obok zerwało dach u mnie nic nie słychać a już o dźwiękach pracującej więźby nie ma mowy. Kolejni robotnicy przychodzą i chwalą ekipę, która robiła mi dom. Ja bym dzwonił i kazał naprawić to co spartolili. Najgorsze u dewelopera jest to że na ogół stosuje materiały na które nie masz wpływu i tak nie widać jaką folię dawał na dach, nie widać jakie kable masz w ścianach etc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 05.03.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Jest pokryty dachówką Jeżeli łata pęknie i dachówka nie jest mocowana dodatkowo przy użyciu tzw. spinek ( w co właśnie wątpię) to uwalniając zamek pod wpływem ugięcia połamanej łaty może zlecieć z dachu . Dotyczy to miejsca pękniętej łaty ( o ile diagnoza słuszna, że to jest pęknięta łata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts