maverick0069 02.03.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Witam.Przeglądając sieć nie znalazłem żadnych opini na temat tego producenta.Czy ktoś stosował tynki elewacyjne tej firmy ?? stosunek cena/jakość?Może ktoś coś może powiedzieć, doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.03.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Jak zawsze: Caparol/STO/Dryvit jest tani bo dobry Ceral np na mojej stronie jest dobry bo tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cattheriine 03.03.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Proszę o opinie nt Izotherm. Edytowane 3 Marca 2015 przez cattheriine zmiana zapytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maverick0069 03.03.2015 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Jak zawsze: Caparol/STO/Dryvit jest tani bo dobry Ceral np na mojej stronie jest dobry bo taniNie wiem może nie czytał Pan/Pani pytania...... czytałem na forum że te firmy, które Pan podał są OK, ale ja pytam o Izotherm .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.03.2015 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 odpowiedz jest adekwatna do tego o co pytales Jezeli tynk silikonowy kosztuje w granicach 4pln netto, czyli tyle co rozsadnej jakosci tynk AKRYLOWY a nie silikonowy to nie spodziewaj sie okrętu To tak nie dziala niestety, jak to sobie ludzie tlumacza "ze placi sie za marke".... Placi sie za to co jest w srodku... kosztow produkcji niestety sie nie oszuka. Dobry tynk silikonowy kosztuje min. 5pln netto/kg Wszystko co kosztuje na poziomie 3,5-4 netto za kg i nazywane jest tynkiem silikonowym jest ... po prostu warte swojej ceny. Wybierajac kierujesz sie cena -m nie spodziewaj sie, ze w cenie 4 netto/kg dostaniesz dobrej jakosci tynk, bo to jest niemozliwe po prostu, a czy to sie bedzie nazywalo ceral, sreral, izotynk czy co tylko innego to zasada jest taka sama. Dobrej jakosci tynki silikonowe zaczynaja sie powyzej 5pln netto/kg... wszystko ponizej jest po prostu "dobre bo tanie" a nie "dobre bo dobre" thats all.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maverick0069 03.03.2015 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Zadzwoniłem do sklepu w mojej okolicy i powiedzieli, że Caparol silikonowy 25 kg będzie 175zł za kilogram w kolorze.To niech Pan mi powie czy to jest dobra cena.Kolejna sprawa jest taka że styropian, siatkę i klej2x położyli mi fachowcy 3 lata temu na wiosne chce dokończyć i czy dobrym pomysłem jest położenie jeszcze jednej warstwy kleju już caparola i na to dopiero tynku caparola.Styropian i siatka i klej 2x położone 3 lata temu są firmy której po prostu nazwy nie pamiętam nie była to tandeta.Nie wiem czy mieszanie producentów może mieć jakiś wpyw na ale watpie.Z elewacja po 3 latach nic się nie dzieje wygląda jak by była wykonana wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.03.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) na forum wszyscy sa raczej per Ty. Cena 5,70 netto/kg tynku Caparola jest taka sobie.... http://astrobud.pl/pl/p/Caparol-tynk-silikonowy-Amphisilan-FP-K15-25kg/94 imho lepiej polozyc tynk NQG zamiast Amphisilan... no ale bedzie o okolo 6zl na m2 drozszy, tyle ze to jest produkowane w DE a nie w PL (jak Amphisilan FP) Jezeli warstwa zbrojaca jest ok to po co klasc kolejna warstwe kleju? Tylko to czy jest ok, to wykonawca powinien zobaczyc i ocenic. Generalnie ocene robi sie tak: 1 - czy pyli 2 - czy jest nosne 3 - czy jest chlonne 4 - czy jest rowne Jezeli te 4 parametry sa ok, to po co klasc kolejna warstwe kleju? Jezeli jest ok: Putzgrunt610 + AMphisilan FP lub Putzgrunt610+Thermosan NQG i juz. Jezeli jednak istniejaca warstwa wymaga naprawy - nalezy to ocenic co sie dzieje i przystapic do naprawy, .. w zaleznosci od tego co sie stalo: - sylitol 111+klej - sylitol 111+klej z siatka - sam klej miejscowo - klej i siatka po calosci.... ciezko to przez forum bez "pomacania" sciany ocenic. Mieszanie producentow oznacza jedno - brak gwarancji jakby cos sie zadzialo. W zasadzie zadziac sie nic nie powinno... no ale.... jakby tynk np odpadl - producent tynku natychmiast powie: nie bylo naszego kleju - dlatego odpadlo Edytowane 3 Marca 2015 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maverick0069 03.03.2015 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Firma która przyjechała,po przykładaniu łat stwierdziła że trzeba wyrównać ściany i warstwa kleju to jest ich pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.03.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Firma która przyjechała,po przykładaniu łat stwierdziła że trzeba wyrównać ściany i warstwa kleju to jest ich pomysł. no to chyba wiedza co mowia pytanie jak z gruntowaniem przed, wspominali cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maverick0069 03.03.2015 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Przed położeniem tynku na pewno grunt, nic nie wspominali o gruntowaniu powierzchni przed ewentualnym równaniem ścian klejem.Warstwa zbrojna na OKO jest OK nie pyli jest mocna i stabilna ale to okiem osoby niekompetentnej stwierdzone tj. mojej.Aczkolwiek miejscami jest faktycznie trochę krzywo, stwierdzili, że wyprowadzą.WIdze że na Waszej stronie cena tynku jest niższa z tym, że jest to tynk biały o ile procent wzrasta cena tynku barwionego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.03.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Przed położeniem tynku na pewno grunt, nic nie wspominali o gruntowaniu powierzchni przed ewentualnym równaniem ścian klejem. Warstwa zbrojna na OKO jest OK nie pyli jest mocna i stabilna ale to okiem osoby niekompetentnej stwierdzone tj. mojej. Aczkolwiek miejscami jest faktycznie trochę krzywo, stwierdzili, że wyprowadzą. WIdze że na Waszej stronie cena tynku jest niższa z tym, że jest to tynk biały o ile procent wzrasta cena tynku barwionego? w zaleznosci od koloru. Nie ma czegos takiego jak "grupa cenowa" w Caparolu kazdy kolor kosztuje inaczej, jezeli ktos podaje "w kolorze" oznacza to ze ma na tyle duzo marginesu w cenie, ze moze sobie na to pozwolic doplaty do koloru wynosza od 0,01pln netto/kg do przy ekstremalnie intensywnych kolorach 4-5pln netto/kg, ale wtedy robi sie to w tzw programie soton - bo wtedy wychodzi znacznie taniej. Takie niuanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skassa 31.08.2017 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Mam na swoim domu od 3 lat i zero kłopotów ani przebarwień. Witam. Przeglądając sieć nie znalazłem żadnych opini na temat tego producenta. Czy ktoś stosował tynki elewacyjne tej firmy ?? stosunek cena/jakość? Może ktoś coś może powiedzieć, doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts